maritbet girişmaritbet
Fatma Şahin’den Diyarbakırlılara yeni konut müjdesi!

Fatma Şahin’den Diyarbakırlılara yeni konut müjdesi!

Diyarbakır’da alt gelir grubuna yönelik inşa edilecek 864 konutun kura çekim törenine katılan Bakan Fatma Şahin, kurada ismi çıkmayanlara da ev müjdesi verdi

 

Diyarbakır'da alt gelir grubuna yönelik inşa edilecek 864 konutun kura çekim törenine katılan Bakan Fatma Şahin, kurada ismi çıkmayanlara da ev müjdesi verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Dicle Üniversitesi Spor Salonu'nda alt gelir grubuna yönelik TOKİ tarafından yapılan konutların hak sahiplerini belirlemek amacıyla düzenlenen kura çekim törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Şahin, bütün çalışmaların vatandaşlar için olduğunu, barınma hakkı talebini gerçekleştirmek için çalıştıklarını söyledi. Bakan Şahin, talebin büyüklüğünü gördüklerini, kapıları açtıklarını, dışarıda onlarca, yüzlerce kişi aynı çatı altında toplandıklarını anlattı.

Bakan Şahin'in, "Valiye şunu söyledim. Bugün bu kurada isimleri çıkmayan kardeşlerimizin kaydı bizim kaydımızdır. 'Bakanlığa talimat verelim. Ev çıkmayan bütün kardeşlerimize toplu konut yapılacaktır' dedim" sözleri salonda büyük alkış aldı.

Başbakanın verdiği bir talimatın gereğini yapmanın boyunlarının borcu olduğunu dile getiren Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Burada özellikle böyle büyük bir talep varken, biz 40 bin konutu planladık. 2023'de 100 bine doğru gidiyoruz. Ama Diyarbakırlı kardeşlerim barınma, sosyal konutla ilgili talebi daha fazlaysa pozitif ayrımcılık ile daha fazla konut yapacağız. Her doğan çocuk artık sigortalı doğuyor. Annesi babası ne olursa olsun. 18 yaşına kadar sağlık imkanlarından yararlanıyor. Bizim bu yaptığımız çalışmayı bugün girmeye çalıştığımız Avrupa ülkelerinin başaramadığını görüyoruz. Bugün ABD'deki seçimde Obama'nın seçim beyannamesinde bunları yapabileceğini söyleyerek oy istediğini görüyoruz. Ama biz söz verdik ve başardık. Sizinle beraber, ne aldanan ne aldatan olacağız dedik."

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak da salondaki vatandaşların heyecan ve beklenti içerisinde olduğunu, sıkıntılı evlerden kurtulmak açısından kurada çekilecek konutlarda yer alırlarsa büyük bir minnettarlık duyacaklarını söyledi.

TOKİ'ye teşekkür eden Toprak, "Diyarbakır'da göçlerin etkisiyle sıkıntılı yıllar geçirdik. Ama hükümetimiz katkılarıyla insanlarımıza sosyal alanlarda destek veriliyor. Tüm alanlarda önemli katkılar sunuluyor" dedi.

Daha sonra Bakan Şahin ve Vali Toprak ile beraberindekiler engelli hak sahiplerini belirlemek için kura çekti.

864 KONUTA 5 BİN 348 BAŞVURU

TOKİ tarafından engelli, dul ve yeşil kart sahipleri için yapılan 47 metrekarelik 1+1 ve 67 metrekarelik 2+1 864 konut için 167 engelli ve 5 bin 181 kişi başvurdu. Yoğun başvuru nedeniyle çok sayıda vatandaş, spor salonuna girmekte zorlandı. Kimi kucağında bebeğiyle kimi yanında çocuklarıyla kurada ev sahibi olmanın umudu taşıdı.

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ'nin Diyarbakır'daki projenin son durumu
  • 14.03.2018 17:08

TOKİ'nin Diyarbakır'daki projenin son durumu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Diyarbakır Üçkuyular'da inşa e ...

'Diyarbakır'da 5 bin 746 konutun inşasına başladık'
  • 12.03.2018 09:36

'Diyarbakır'da 5 bin 746 konutun inşasına başladık'

TOKİ Başkanı Ergün Turan, terör mağduru vatandaşların ihtiyaçları esas alınarak ...

Fatma Şahin’den Diyarbakırlılara yeni konut müjdesi!
  • 29.11.2012 08:02

Fatma Şahin’den Diyarbakırlılara yeni konut müjdesi!

Diyarbakır’da alt gelir grubuna yönelik inşa edilecek 864 konutun kura çekim tör ...