maritbet girişmaritbet
Başbakan'ın TOKİ vaadi emekliye umut oldu

Başbakan'ın TOKİ vaadi emekliye umut oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun TOKİ sözü, Batman'daki emeklilere umut oldu

AK Parti'nin seçim beyannamesindeki "Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle emeklilerin uygun koşullarla konut sahibi yapılacağı" vaadi üzerine Batman'da 8 bin emekli, ev sahibi olmak için başvuru yaptı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı seçim beyannamesinde yer alan "TOKİ eliyle emekliler uygun koşullarla konut sahibi yapılacak. Bu çerçevede emeklilere 240 taksit şeklinde aylık 250 lira bedel mukabilinde konut sahibi olma imkanı sağlanacak" ifadeleri, Batman'daki emeklilere de umut oldu.

Bu vaadi öğrenen kentteki 8 bin emekli Türkiye Emekliler Derneği Şubesine başvurarak bu imkandan yararlanmak istediğini beyan etti. Başvurular üzerine dernek, yer tespiti yaparak TOKİ'ye bildirdi.

Emeklilerimizin rahat edeceği adeta bir ilçe oluşturuyoruz

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesi Başkanı Hüseyin Ekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ tarafından Batman'da emekliler için yapılan bin 472 konut için 4 ay önce kura çekimi yapıldığını belirterek çevre düzenlemesinin tamamlanmasının ardından konutların hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Konutların 140 milyon liraya mal olduğuna işaret eden Ekmen, ev sahibi olan emeklilerin bu sayede rahat bir hayat süreceğini aktardı.

Ekmen, "Burada yeşil alanlar, sosyal alanlar ve sosyal tesislerimiz mevcut. Bu konutlar, her anlamda emeklilerimizin rahat edeceği bir site ve adeta bir ilçe oluşturuyoruz" dedi.

8 bin emekli konut sahibi olmak için başvurdu

Batman'da emekliler için TOKİ tarafından yapılan konutların AK Parti'nin seçim vaadiyle Türkiye geneline yayıldığına dikkati çeken Ekmen, bu yeni açıklamanın ardından kentte 8 bin emeklinin daha ev sahibi olmak amacıyla derneklerine başvurduğunu söyledi.

Ekmen, Batman'ın yakın zamanda teslim edilecek emekliler için yapılan TOKİ konutlarıyla bu projede adeta pilot il olduğunu dile getirerek emeklilere yönelik yeni TOKİ konutları için çalışmaların başladığını ifade etti.

"TOKİ'ye 230 dönüm arazi tapusunu gönderdik. Batman'da 8 bin konut yapılması için TOKİ'nin çalışmaları sürüyor. İnşallah, tüm emeklilerimizi ev sahibi yapacağız. Bütün emeklilerimiz ev sahibi olacaklar, yeter ki biraz sabırlı olsunlar" diyen Ekmen, konutların şimdiden emeklilere hayırlı olmasını dilediklerini belirtti.

Emekli Şükrü Işık da ilk TOKİ projesiyle Batman'da ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek "Çok güzel bir eve sahip olacağız. Biz emekliler için çok büyük bir fırsat oldu. Bu TOKİ olmasaydı zor ev sahibi olurdum" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ, Batman'da 1472 konutun inşaatına devam ediyor
  • 10.05.2016 15:31

TOKİ, Batman'da 1472 konutun inşaatına devam ediyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Batman'da emekliler ...

Başbakan'ın TOKİ vaadi emekliye umut oldu
  • 28.11.2015 14:55

Başbakan'ın TOKİ vaadi emekliye umut oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun TOKİ sözü, Batman'daki emeklilere umut oldu ...