maritbet girişmaritbet
Antalya Akseki TOKİ Konutları'nda yaşam devam ediyor!

Antalya Akseki TOKİ Konutları'nda yaşam devam ediyor!

TOKİ'nin Antalya Akseki'de hayata geçirdiği 409 konutluk projede yaşam, mutlu bir şekilde devam ediyor.

TOKİ'nin yatay ve yerel mimari anlayışıyla hayata geçirdiği örnek konut uygulamalarından Antalya Akseki'deki 409 konutluk yerleşim, 4 katlı konut blokları, yeşil ve bakımlı çevresi ve sakinliğiyle dikkati çekiyor.

Aradıkları huzuru ve konforu Antalya Akseki Toplu Konutlarında bulduklarını dile getiren konut sakinleri, yaşam kalitelerini artıran yerleşimden mutluluk duyduklarını dile getiriyor.

“BURASI ÇOCUKLAR İÇİN BULUNMAZ BİR YER”

Akseki Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'nden emekli olan Ahmet Turan Yıldız, 2 sene önce taşındığı TOKİ konutlarında konforlu bir emeklilik hayatı sürdüğünü anlatıyor. Daha önce çatısı olmayan, soğuk, kar ve yağmur yağdığında akan, sobalı, ısı ve ses yalıtımı olmayan eski bir evde kirada oturduklarını söyleyen Yıldız, hem konut kalitesi ve donanımı hem de konumuyla yeni evlerinde sakin, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşadıklarını söylüyor. Yazın komşularıyla bahçenin keyfini çıkardıklarını, site yönetiminin ise işleri aksatmadan yürüttüğünü belirten Yıldız, torununun evin karşısındaki parkta güvenle oynadığını söyleyerek, “Burası çocuklar için bulunmaz bir yer” diyor.

“TOKİ OLMASAYDI KİRADA OTURMAYA DEVAM EDECEKTİM”

“35 yıldır çalışıyorum ve hiç evim olmadı. Üç çocuk okuttum, üçü de üniversite mezunu. Onları okuttuğum için ev alma imkânım olmadı. Buraya TOKİ geldi ve şükürler olsun ki bize de ev çıktı” diyen Yıldız, “TOKİ olmasaydı kirada oturmaya devam edecektim, emekli maaşımdan geriye hiçbir şey kalmayacaktı. Ömür boyu başkasına minnet etmek zorunda kalacaktım. Şimdi artık çok rahatız, kendi evimiz ve kaliteli bir yaşam alanımız var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

“TOKİ KONUTLARINDA YAŞAM KALİTEMİZ ARTTI”

Yaklaşık 2 yıldır Akseki Toplu Konutlarında yaşayan Yıldırım ailesi, yeni evlerinin eskisine kıyasla çok daha iyi koşullara sahip olduğunu, gerek konutların kullanışlı, sağlam ve nitelikli olması gerekse konut sakinlerinin hoşça vakit geçirebildiği ortak alanlarıyla TOKİ konutlarında yaşam kalitelerinin arttığını söylüyor. Evin babası Mehmet Yıldırım, “Marketi, oyun alanları, spor aletleri, otoparkları, yeşil alanları ve altyapısıyla TOKİ burada çok güzel bir yerleşim inşa etti. Akseki için dev bir proje oldu” diye belirtiyor.

İki çocuk babası Mehmet Yıldırım, oğlu Muhammed Umut'un bacağından rahatsız olduğunu ve merdiven çıkarken çok zorlandığını söylüyor. Önceki evlerinde bu konuda sorun yaşadıklarını belirten Yıldırım, TOKİ konutlarında asansör ve engellilere dönük uygulamaların memnuniyet verici olduğuna dikkati çekiyor.

Akseki TOKİ yerleşiminin, yaşlısından gencine herkesi kucaklayan bir yaşam alanı olduğunu ve burada yaşamaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Yıldırım, “2 yıl önce kiradaki evimizden buraya taşındık. Kolay olmadı, çok zorluklar çektik. TOKİ'ye başvurduk, şansımız yaver gitti ve kurada adımız okundu. Eşim ve çocuklarım çok mutlu olduk. Komşularımız çok iyi, herkesle iyi anlaşıyoruz. Burada kocaman bir aileyiz. Bu projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diyor.

“SEVGİ DOLU BİR YER”

Hatice Uz, Akseki'deki TOKİ konutlarına 2 sene önce taşınmış ve aradığı huzuru bulmuş. Bel fıtığı ve kemik erimesi hastalıklarıyla mücadele ettiğini, İzmir'den buraya gelmesinin bir sebebinin de iyileşmek olduğunu söyleyen Uz, “Burası sevgi dolu bir yer. İnsanları çok iyi, komşularımızın hepsi yardımsever. Herkesi tanıyoruz. Büyük şehirlerde bu mümkün değil. Çevresi çok doğal; dağlar, kuşlar, çiçekler çok güzel. Burada manzaraya karşı kızımla kahvemizi içiyor, kitaplarımızı okuyoruz. Havasıyla, suyuyla çok güzel bir yer” diye anlatıyor.

“Kışı ayrı, yazı ayrı güzel” diye ekleyen Uz, “Dışarıda kar yağıyor, biz soğuğu hissetmiyoruz, kahvemiz gibi sıcacık oluyor içerisi” diyor.

“SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLERİ SİTEYE TAŞIYORUZ”

TOKİ Haber'in haberine göre yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla hoşgörü ve saygı içerisinde konut sakinlerine hizmet verdiklerini belirten Site Müdürü Lütfullah Özen, muhasebe, teknik ve blok görevlileriyle site sakinlerinin ve bağımsız bölümlerin sorunlarını en kısa sürede çözmeye gayret gösterdiklerini söylüyor. Özen, hizmet kalitesini yükseltmek için teknolojiyi yakından takip ettiklerini, konut sakinleriyle ilişkilerini daha nitelikli hâle getirdiklerini, yerel yönetimlerle ortak hareket ederek sosyal ve kültürel faaliyetleri siteye taşıdıklarını anlatıyor. 409 konuttan oluşan yerleşimin 45 bin metrekare alan üzerine kurulu olup bunun 23 bin metrekaresinin yeşil alandan oluştuğunu belirten Özen, şunları aktarıyor: “Sitemizde iki oyun parkı, bir cami ve spor aletlerinin bulunduğu alanlar ile bir tanesi faaliyette olan dört dükkân var. Konutlarımız yatay mimariye ve ilçemizin sembolü hâline gelen düğmeli evler yapısına uygun olarak inşa edilmiştir. Siteyi teslim aldıktan sonra peyzajımıza otomatik sulama sistemi uyguladık, yeşil alanların bakımlarını yaptık. 500 gül dikerek buraya farklı bir hava kazandırdık.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya Akseki TOKİ Konutları'nda yaşam devam ediyor!
  • 26.10.2020 17:40

Antalya Akseki TOKİ Konutları'nda yaşam devam ediyor!

TOKİ'nin Antalya Akseki'de hayata geçirdiği 409 konutluk projede yaşam, mutlu bi ...