maritbet girişmaritbet
ADAMOS, mobilya showroom merkezi olmayı hedefliyor!

ADAMOS, mobilya showroom merkezi olmayı hedefliyor!

Tarım ve tekstilin yanı sıra Türkiye'nin mobilya sanayisinde önemli bir paya sahip olan ve mobilya üretiminde 5'inci il konumunda yer alan Adana, yeni projelerle mobilya showroom merkezi olma yolunda ilerliyor

Adana Mobilyacılar Sitesi(ADAMOS) bu çerçevede yurtiçi ve yurtdışındaki ziyaretçi sayısını artırmak için yeni bir proje ile siteyi showroom merkezi haline getirecek çalışmayı başlattı. Adana Mobilyacılar Sitesi Başkanı M. Bülent Yalman, bu proje ile ADAMOS'un görünümünü değiştireceklerini ifade ederken, ilk başta sitenin nizamiyesini yenileyeceklerini ve dolaşım yeri yapacaklarını vurguladı. 

Büyükşehir belediyesiyle birlikte kaldırımları da yenileyeceklerini aktaran Yalman, "Sitemizi cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Ancak çoğu işyerimiz küçük atölye halinde. Bizim projemizle birlikte işyerlerinde hızlı bir değişim olmasını bekliyoruz. Bu değişim sürecinde onların da imalatlarını büyütmeleri veya şirket ortaklıkları yapmaları gerekiyor. İşyerlerini de showrooma çevirmeli. Bu değişimi yapmayan sistemin dışına çıkar. Bugün küçük atölyelerin ayakta kalması artık çok zor. Bizim de bütün çabamız işletmelerin büyümesi ve showroom haline gelmesi yönünde" dedi. 

Sitenin showroom merkezi haline geldikten sonra imalat yapan üyelerinin sitenin çevresindeki boş arazilere taşınabileceğini dile getiren Yalman, sitenin 550 dönüm arazi üzerine kurulduğunu ve genişleme alanının mevcut olduğunu belirtti. Yalman, sitenin yanında Keresteciler Sitesi'nin faaliyet gösterdiğini anlatırken, şunları kaydetti: "Kerestecilik ölen bir pazar. Eskiden inşaat kalıbında, pencere doğramasında ve kapılarda kullanılıyordu. Artık hiçbirinde kullanılmıyor. Onlar da bu değişime mobilya sektörüyle harmanlanarak ayak uydurursa sitenin kapasitesi de o kadar artar. Böylece hem imalatın hem de showroomların bir arada yer aldığı bir merkez haline gelebiliriz. Böyle bir kompleksi Adana'da bulmak imkansız. Bunun örnekleri dünyada var. Mobilyada üretim merkezi olan yerler showrooma dönüşmüş yıllar içinde. Etrafında da uydu gibi imalathaneler açılmış. Bizim burada da böyle olmamız gerekiyor. Siteyi koltuk takımı, genç odası, perde, avize gibi bir evin ihtiyacı olan bütün ürünleri bir yerde bulunan bir merkez haline getirebilirsek cazibe merkezi haline gelebiliriz. Bu proje için yaklaşık 500 bin TL civarında bir yatırım yapacağız." 

Bülent Yalman, ADAMOS'ta 392 firmanın faaliyet gösterdiğini aktarırken, yaklaşık 5 bin kişinin istihdam edildiğine dikkat çekti. Sitede faaliyet gösteren firmaların yaklaşık yüzde 15'inin ihracat yaptığını anlatan Yalman, genelde Irak, Rusya, Türkmenistan, Azerbaycan, Libya, Suudi Arabistan'a ihracat yapıldığını vurguladı. Mobilya sektörünün Adana için çok parlak bir sektör olduğuna işaret eden Yalman, "Adana'nın geçmişten gelen bir mobilya kültürü var. Bu kültürün de etkisiyle çok kısa zamanda daha fazla marka çıkaracağız. Adana tarım, tekstil gibi sektörlerdeki parlamasını mobilya ile sürdürmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. 

Belma Bağrık/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...