maritbet girişmaritbet
Yozgat’ta tarihi cephanelik binasına arkeoloji müzesi kurulacak

Yozgat’ta tarihi cephanelik binasına arkeoloji müzesi kurulacak

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, tarihi cephanelik binasının bulunduğu alanda arkeoloji müzesi kuracaklarını söyledi

Yazıcı, Karatepe Mahallesi'ndeki tarihi cephanelik binasının bulunduğu alandaki incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Yozgat'ta tarihi eser sayısının az olduğunu belirterek, kentin tarihi zenginliğini önemsediklerini söyledi. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ile söz konusu tarihi dokunun kente kazandırılması için çalışma yaptıklarını ifade eden Yazıcı, şu bilgileri verdi:
"İçinde bulunduğumuz tarihi cephanelik binası, yaklaşık 100 bin lira harcayarak onardık. Restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi cephanelik binasının da içinde bulunduğu 4 bin 400 metrekare alanda arkeoloji müzesi oluşturacağız. Müzenin projesini de cephaneliğin yapısına uygun hazırlatmak istiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdindeki çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu yıl  burada, cephaneliği de bünyesinde bulunduracak şekilde proje hazırlayıp, arkeoloji müzesini kuracağız."

Yazıcı, cephanelik binası yanındaki askeri lojmanların da taşınacağını kaydetti. Tarihi Yozgat Lisesi binasının restorasyonuna da yakında başlanacağını ve aslına uygun dizayn edileceğini vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti: "Ayrıca kentimizde iki tarihi ahşap evi, yanan hamamı, yanındaki taş binayı da inşallah ilimizin kültürüne, turizmine hizmet edecek tarzda yeniden ayağa kaldıracağız. Başçavuş Hamamı'nın da bu yıl onarımı başlayacak. Tarihi Çapanoğlu Büyük Camii'nin ışıklandırılması için çalışmalar sürüyor. Caminin yanındaki çeşmenin imarı için de çalışıyoruz. Erkekler bölümü tamamlanan Çarşı Hamamı'nın bayanlar bölümünde de onarım devam ediyor. Amacımız Yozgat'ta ne kadar tarihi yerimiz ve mekanımız varsa bunları bir an önce aslına uygun restore edip, halkımızın hizmetine sunmak."

 

 

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yozgat’ta tarihi cephanelik binasına arkeoloji müzesi kurulacak
  • 24.01.2014 17:17

Yozgat’ta tarihi cephanelik binasına arkeoloji müzesi kurulacak

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, tarihi cephanelik binasının bulunduğu alanda ar ...

Tavium Antik Kenti'ne Arkeo-Park yapılacak!
  • 17.06.2013 16:27

Tavium Antik Kenti'ne Arkeo-Park yapılacak!

Yozgat Valisi Yazıcı: "Büyüknefes köyündeki Tavium Antik Kenti'nde bulunan tarih ...