maritbet girişmaritbet
Yenikapı miting alanı inşaatında sona gelindi

Yenikapı miting alanı inşaatında sona gelindi

İBB tarafından yürütülen Yenikapı Meydan Projesi kapsamında, geçen yılın nisan ayında inşaatına başlanan "İstanbul Metropolü Miting ve Gösteri Alanı" çalışmalarında sona gelindi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve Yenikapı'da meydanı da yer altına almayı amaçlayan "Yenikapı Meydan Projesi" kapsamında, geçen yılın nisan ayında inşaatına başlanan "İstanbul Metropolü Miting ve Gösteri Alanı" çalışmalarında sona gelindi. Yenikapı İDO İskelesi ve balıkçı barınaklarından Samatya'ya kadar uzanan bölgeyi kapsayan alan, miting, konser, festival veya fuar alanı olarak kullanılacak. Alanda, aynı anda yaklaşık 1 milyon 250 bin kişi toplanabilecek. İki dev otoparkın yanı sıra sahne, sağlık, idari ve güvenlik birimleri, kafe, büfe, restoran, sergi alanları, ahşap iskeleler ve engelli localarının da yer alacağı alan için günde yaklaşık 200 hafriyat kamyonu ile geçen yılın nisan ayından bu yana 518 bin metrekare deniz dolduruldu. Deniz altındaki kayaların temizlenmesiyle başlayan, ardından deniz tabanına dökülen binlerce kamyonluk dolgu malzemesiyle oluşturulan meydanda, temiz ve sağlıklı bir çevre oluşturulmasına yönelik şehir mobilyaları ve diğer donatılar olacak. Güvenlik koşulları maksimum düzeyde konforlu bir şekilde oluşturulabilecek. Sağlık ve servis hizmetleri nitelikli bir biçimde tasarlanacak. Projeyle İstanbul'un merkezine yakın, ulaşım bağlantıları çok yönlü ve güçlü olan, farklı ulaşım imkanları ile (denizyolu, karayolu, metro, hafif raylı sistemler, havaalanı bağlantısı olan) toplanmanın ve dağılmanın hızlı ve konforlu bir şekilde gerçekleştirilebileceği çok fonksiyonlu bir alan ortaya çıkacak.

Alan, resmi kutlamalar, miting ve gösterilere aynı zaman diliminde yoğun olarak katılacak kullanıcıların fonksiyonel ihtiyaçlarına cevap verebilecek, engelli kullanımına yönelik gerekli standartların sağlanmasına olanak tanıyan, yaşlıların, kadınların ve çocukların gerekli standartlarda katılımlarının gerçekleştirilebileceği şekilde tasarlandı. Meydanın altında 2,5 milyon nüfusun atık suyunun arıtılacağı ileri biyolojik arıtma tesisi kurulacak. 

Vatandaş alandan memnun
Yenikapı ve Samatya'daki esnaf ve vatandaşlar ise "İstanbul Metropolü Miting ve Gösteri Alanı"nın yapılmasından memnun. İfade özgürlüğü ve demokrasi açısından miting alanı yapılmasının önemli bir gelişme olduğuna dikkati çeken vatandaşlar, daha fazla yeşil alan yapılmasının kent için çok önemli olduğunu söyledi. 

Emekli Murat Ulaş, miting alanı yapılmasına ilişkin, "Bence akıllıca bir plan. Ulaşımı kolay ve şehrin hem içinde hem de dışında bir yerde miting alanı yapılıyor. Yenikapı Meydan, bu iş için çok uygun bir yer. Çok akıllıca bir fikir. Vatandaş olarak hoşnutum. Bir Taksim Meydanı'nı düşünelim. Taksim'de bir yürüyüş veya miting düzenlendiği zaman bir sürü esnaf rahatsız oluyor. Miting burada olduğu zaman ne esnaf ne vatandaş rahatsız olur. İnsanlar gelir içini boşaltır, giderler" diye konuştu. Düşüncelerini özgürce ifade edebilecekleri bir miting alanı yapılmasının önemine işaret eden 17 yaşındaki Emre Soysal da "Bu çok iyi ve güzel bir çalışma. Bu bölgede miting alanı yapılmasının da iyi olduğunu düşünüyorum. Bazen oraları dağıtıp, kırıyorlar. Bu alanda fazla yapamazlar. Ayrıca yeşil alanın da olmasını istiyoruz" dedi. Serbest meslek sahibi Süleyman Çent, "İfade özgürlüğü açısından miting alanı yapılması iyi bir gelişme" ifadelerini kullandı.
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı
  • 24.10.2022 15:49

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) restorasyonunu tamamladığı "Cendere Sana ...

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı
  • 14.10.2022 15:20

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (Europ ...

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!
  • 10.10.2022 16:24

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İBB'nin bütçe tahminlerine ili ...

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı
  • 21.09.2022 16:32

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...