maritbet girişmaritbet
TFF futbol takımları için Bolu’ya kamp tesisleri inşa edilecek mi

TFF futbol takımları için Bolu’ya kamp tesisleri inşa edilecek mi

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, TFF futbol takımları için Bolu’ya kamp tesisleri inşa etma planına ilişkin TFF, devam edelim derse ederiz şeklinde konuştu

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) futbol takımları için kente kamp tesisleri inşa etme planına ilişkin, "Bolu'ya tesis yapılması konusunda TFF, 'devam edelim' derse biz varız" dedi. Özçimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in Bolu'da takımların yaz kamplarını yapabileceği tesis inşa etmeyi planladıklarını açıkladığını anımsatarak, Beşiktaş Kulüp Başkanlığı görevi sırasında Demirören'in Seben Taşlı Yayla Göleti çevresine tesis müracaatı olduğunu, araziyi incelemek için gelenlerin bölgeyi beğendiğini, ardından küçük bir problem nedeniyle anlaşma sağlanamadığını söyledi. Özçimen, Demirören'in bölgeyi bildiğini belirterek, "Bu bölge çok beğendikleri bir yer. Bizim için de ilimizin tanıtımı ve spor turizmi açısından güzel. Bin 444 metre rakımda, Abant Gölü'nün yaklaşık 6,5 katı büyüklüğünde bir göl var, ormanların içinde. Mekansal olarak şahane bir yer" şeklinde konuştu. Göletle ilgili bazı çalışmaların tamamlandığına dikkati çeken Özçimen, tesisin yapılması konusunda ciddi takip olması durumunda kendilerinin de her türlü yardıma hazır olduklarını düşündüğünü ifade etti.

Özçimen, TFF'nin yapmayı düşündüğü çalışmayla ilgili net bilgileri olmadığını, sadece takımların yaz aylarında kamp yapabileceği, TFF'ye ait olması düşünülen tesisinşaatının amaçlandığını, takımların kamp dönemlerinde ödemeyi federasyona yapacakları bir yer olacağını kaydetti. Bölgeye birden fazla futbol sahası yapılması gerektiğini aktaran Özçimen, "O bölgede yer konusunda sıkıntımız yok. İstenildiği kadar yer verebilecek pozisyondayız. Bunlar konuşulan şeyler. Resmi olarak herhangi bir başvuru yapılmış değil. Beşiktaş ile yaptığımız çalışma bir noktaya gelmişti. Daha sonra Beşiktaş sürdürmedi. Bolu'ya tesis yapılması konusunda TFF, 'devam edelim' derse biz varız" ifadesini kullandı. Özçimen, bölgeye tesis yapılması konusunda başka takımların da girişimleri olduğunu, spekülasyona gerek olmadığını, gerçekçi, ayağı yere basan ve uygulanabilir projelere bakmak gerektiğini belirtti.

Bölgeye yapılacak spor tesislerinin rantabilitesinin yüksek olacağına işaret eden Özçimen, "Bu bölge spor turizmi için çok güzel ve cazip olacak. Takımlar, 'biz neden almadık' diyecek. Burası konusunda Galatasaray yönetimine ulaşmakta çok zorlandım. İstanbul dışında yer göremiyorlar. Halbuki Anadolu'nun İstanbul'dan daha güzel yerleri var. Federasyon başkanının açıklaması burası için önemli bence. İnşallah bu çalışmanın altı doldurulur ve arkası gelir" diye konuştu.

"Futbol turizmi konusunda kış aylarında Antalya neyse, Bolu da yaz aylarında o" diyen Özçimen, "Bolu'ya her geçen gün yeni oteller ve yeni futbol sahaları yapılıyor. Bolu, yerli ve yabancı takımların kamp merkezi olma yolunda büyük adımlar atıyor. Geçen yıl Bolu'ya yerli ve yabancı yaklaşık 170'e yakın takım geldi ve kamp yaptı. Bu sayı her geçen yıl daha da artıyor. Bolu, spor turizminin cazibe merkezi yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor" şeklinde konuştu.
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya'nın güneş enerjili stadında sona yaklaşıldı
  • 04.09.2015 14:22

Antalya'nın güneş enerjili stadında sona yaklaşıldı

Antalya'da yapımı devam eden Türkiye'nin kendi enerjisini üreten tek stadı Antal ...

TFF futbol takımları için Bolu’ya kamp tesisleri inşa edilecek mi
  • 10.02.2014 15:24

TFF futbol takımları için Bolu’ya kamp tesisleri inşa edilecek mi

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, TFF futbol takımları için Bolu’ya kamp tesisleri in ...

Yedigöller ve Abant tabiat parkları, sonbahar güzellikleriyle ziyaretçi akınına uğruyor
  • 17.11.2013 14:04

Yedigöller ve Abant tabiat parkları, sonbahar güzellikleriyle ziyaretçi akınına uğruyor

Yedigöller, Abant ve Gölcük tabiat parkları, sonbahardaki eşsiz güzellikleriyle ...