maritbet girişmaritbet
Ronaldo, yılın futbolcusu seçildi

Ronaldo, yılın futbolcusu seçildi

2013 FIFA Altın Top Yılın En İyileri Ödülleri sahiplerini buldu. Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo, ‘yılın futbolcusu’ ödülünü kazandı

İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen törende, Portekiz Milli Takımı ve Real Madrid'in hücum oyuncusu Ronaldo, Lionel Messi (Barcelona) ve Frank Ribery (Bayern Münih) ile aday olduğu dünyada ‘yılın futbolcusu' ödülüne layık görüldü. Ronaldo, ödül konuşmasında gözyaşlarına hakim olamadı ve ödülü kazanmasında kendisine yardımcı olan herkese teşekkür etti. FIFA Başkanı Sepp Blatter de törenin açılış konuşmasında katılımcılara teşekkürlerini sunarken, yakın zamanda hayatını kaybeden Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela ve kısa süre önce hayatını kaybeden Portekizli ünlü futbolcu Eusebio da Silva Ferreira'yı andı. Altın Top Ödülü'nü, Arjantinli Messi 4 kez, Fransız orta saha oyuncusu Zinedine Zidane ve Brezilyalı forvet Ronaldo 3 kez kazanmıştı. UEFA Başkanı Fransız Michel Platini, Hollandalı Johan Cruyff ve Marco van Basten ise Altın Top Ödülü'nün yalnızca Avrupa'da oynayan futbolculara verildiği yıllarda 3 kez bu ödüle layık görülmüştü.2013 FIFA Yılın En İyi 11'inde futbolcular şöyle belirlendi:  Manuel Neuer, Philipp Lahm, Sergio Ramos, Thiago Silva, Dani Alves, Andres Iniesta, Xavi, Franck Ribery, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi.

2013 FIFA Başkanlık Ödülü'nü, eski Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge, Yılın En İyi Teknik Direktörü Ödülü'nü, kadınlar futbolunda Silvia Neid (Almanya/Almanya Milli Takımı), erkeklerde ise Bayern Münih eski teknik direktörü Jupp Heynckes aldı. 2013 FIFA Yılın En İyi Golü'ne verilen ‘Puskas Ödülü', İsveçli futbolcu Zlatan İbrahimoviç'in olurken, 2013FIFA Fair Play Ödülü'nü Afganistan Futbol Federasyonu kazandı. 2013 FIFA Ballon d'Or Prix d'Honneur ödülünü, Brezilyalı efsanevi futbolcu Pele kazandı ve kendisine Altın Top verildi.

AA

Yorum Yaz