maritbet girişmaritbet
Mardin'de Suriyeli çocuklar için okul tahsis edildi

Mardin'de Suriyeli çocuklar için okul tahsis edildi

İç savaştan kaçarak Mardin'e sığınan Suriyeli ailelerin ilkokul çağındaki çocuklarının eğitimi için Turizm ve Otelcilik Lisesi’nin ek binası tahsis edildi

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin'e sığınan Suriyeli ailelerin ilkokul çağındaki çocuklarının eğitimi için Turizm ve Otelcilik Lisesi'nin kullanılmayan ek binası tahsis edildi. İlk etapta 7 dersliği hazırlanan okulda 180 Suriyeli çocuk eğitim görecek. Diğer dersliklerin de ilave edilmesiyle öğrenci sayısının 600'e ulaşacağı bildirildi. Uluslararası Şefkat Derneği ve Bünyan Derneği'nce yürütülen, Mardin Valiliği'nin de katkı sunduğu çalışma sonrasında Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Turizm ve Otelcilik Lisesi'nin ek binası Suriyeli çocukların eğitimi için düzenlendi. Suriyeli çocukların eğitim göreceği binanın hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Suriyeli çocukları kendi çocuklarından ayırmadıklarını söyledi. Bu kapsamda buradaki Suriyeli çocuklar için ellerinden gelenin fazlasını yapmak istediklerini belirten Karataşoğlu, "Maalesef Suriye'de bir dram var. Biz tarihin çok eski zamanlarından beri bu çocuklarımızla aynı coğrafyayı paylaşmaktan, kardeş olmaktan akraba olmaktan gurur duyuyoruz. Sizler için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Ama umut ediyoruz ki kendi ülkenizdeki sorunlar çözülür ve ülkenize huzurla geri dönersiniz. Sakın burada kendinizi yabancı hissetmeyin" dedi. 

Uluslararası Şefkat Derneği Genel Başkanı Mehmet Mazi ise, Bünyan Derneği'nin desteği ile Türkiye'de 50 okul açmayı hedeflediklerini anlattı. Türk milleti olarak Suriyeli kardeşlerini bağrına bastıklarını belirten Mazi, onları mülteci değil misafir olarak gördüklerini ifade etti.

Şimdiye kadar Mardin'de 2, Şanlıurfa'da 3, İstanbul'da 2 ve Hatay'da 1 okul açtıklarını kaydeden Mazi, şöyle konuştu: "Memleketlerimizde kaldıkları müddetçe eğitimleri boşa gitmeyecek. Buradan mezun olduğu zaman kendi memleketinde de geçerli olmak üzere her yerde tanınan bir diploma verilecektir. Eğitimimiz Suriye müfredatı olacak. Tabi Türkçe de öğretilecek. Biz bunları görevimiz olarak kabul ediyoruz. Biz sizleri her ne kadar ağırlasak da vatanınızdaki rahatlığı sağlamamız mümkün değil. Yinede elimizden geleni yapacağız"

Bünyan Derneği Temsilcisi Yusuf El Kenderi de Türkiye hükümetine ve halkına yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ederek, Suriyeli çocukların vakitlerini sokaklarda geçirmemeleri ve gelecekte kendi halklarına yararlı olabilmeleri için eğitim konusunda bu adımları atmaya başladıklarını söyledi. Konuşmaların ardından Suriyeli çocukların "Şükran Türkiye" ve  "Allah'u Ekber" sloganlarıyla derslikler hizmete açıldı.

AA

 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mardin'de dükkanların toplu kapatılması yasaklandı
  • 06.11.2016 17:35

Mardin'de dükkanların toplu kapatılması yasaklandı

Mardin Valiliği, iş yerlerinin toplu olarak kapatılmasının yasaklandığını, aksin ...

Iglo Architects, sığınmacılar için konteynır tasarladı!
  • 17.06.2016 14:13

Iglo Architects, sığınmacılar için konteynır tasarladı!

Iglo Architects, Almanya’daki sığınmacılar için üst düzey konfor ve güvenlik sun ...

Konutta Suriyeli balonu!
  • 29.06.2015 10:19

Konutta Suriyeli balonu!

Türkiye'ye gelen Suriyeli mülteciler özellikle kiralık dairelerde fiyatları iki ...

Suriyeliler Türkiye’den nasıl ev alıyor?
  • 25.08.2014 15:39

Suriyeliler Türkiye’den nasıl ev alıyor?

Suriyeli mülteciler, yeni bir yaşam kurma amacıyla Türkiye'den gayrimenkul alıyo ...

Mardin'de Suriyeli çocuklar için okul tahsis edildi
  • 25.01.2014 10:11

Mardin'de Suriyeli çocuklar için okul tahsis edildi

İç savaştan kaçarak Mardin'e sığınan Suriyeli ailelerin ilkokul çağındaki çocukl ...

Mardin'de sirk sanatçıları tarihi sokakları renklendirecek!
  • 13.09.2013 16:52

Mardin'de sirk sanatçıları tarihi sokakları renklendirecek!

İM Uluslararası Sosyal Sirk Festivali kapsamında Mardin'in tarihi sokaklarında 1 ...