maritbet girişmaritbet
İzmir'e yapılan Konak Tünelleri bu yıl bitecek

İzmir'e yapılan Konak Tünelleri bu yıl bitecek

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Konak Tünelleri'nde inceleme yaptı, iş makinesi kullandı

Eski Ulaştırma, Denizcilik, ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İzmir trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan, bin 674 metresi tünel, 850 metresi bağlantı yolları olmak üzere 2 bin 524 metre uzunluğundaki Konak Tünelleri'nin bu yıl bitirileceğini söyledi. Tünellerin Konak Varyant girişinde incelemelerde bulunan Yıldırım, baret taktı, çizme ve yelek giyerek çalışmaları izledi. Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu'ndan bilgi alan Yıldırım, iş makinesinin operatör koltuğuna oturarak çalışmalara yardım etti. İncelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Yıldırım, tünellerin Konak Meydanı girişindeki  kapsamlı çalışmaları yerinde gördüklerini, geniş bir çalışmanın yürütüldüğünü belirtti. Bölgedeki tarihi yapıların zarar görmemesi için ilave tedbirlerin alındığını, 500'e yakın kazık çakıldığını, tünellerdeki toprağın boşaltıldığını dile getiren Yıldırım, 60 metrelik tünelin yaklaşık 30 metresinin de bir ay içinde kazılarak işlemin tamamlanacağını kaydetti. “Bu sene içerisinde proje tamamen bitmiş olacak” diyen Yıldırım, Konak'tan Yeşildere'ye trafiğin verilmesi ve tünellerin tamamlanmasıyla şehir içi trafiğinin Konak Meydanı'ndan Alsancak'a, Körfez'e girmeden direkt arka yola aktarılacağını açıkladı.

Yıldırım, “Böylece İzmir'in kalbi sayılan bölge tamamen rahatlamış olacak. Biraz daha hızlandırmamız lazım. Sene sonu geç. Yüzde 60 seviyesinde şu anda. Zemin şartlarına bağlı olarak buradaki çalışmalar bazen hızlanıyor, bazen yavaşlıyor. Zeminin sıkıntılı olduğunu biliyoruz. O yüzden de itinalı, gerekli emniyet tedbirlerini alarak çalışmalar sürdürülüyor” diye konuştu.

Kocaoğlu ''İzmir metrosunu belediye yapıyor''
Gazetecilerin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun “İzmir metrosuna para aktarılmadığı “ iddialarına ilişkin soruya Yıldırım, “İzmir'de bizim metro çalışmamız yok. Hızlı tren yapıyoruz, metro çalışması yapmıyoruz. Hızlı tren için ne gerekiyorsa yapılıyor. Kaynak problemi yok. Şu anda belediyenin yaptığı Üçyol-Üçkuyular metro çalışması var. Onun dışında metro çalışması hatırlamıyorum.  Uzun süredir devam eden bir iş. Ne zaman bitecek onu da bilmiyorum. Proje hakkında fazla bilgimiz yok” yanıtını verdi.

Bir basın mensubunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Haşhaşiler” tanımlamasını sorması üzerine Yıldırım, “Arkadaşlar sizden bir şey rica ediyorum. Biz İzmir'in konularıyla meşgul olursak daha iyi olur. Öbürlerinin bize faydası yok. Şu anda İzmir'in trafiğini rahatlatacak, İzmir'in hava kirliliğini azaltacak önemli bir projenin başındayız. Bu proje güme gitmesin” dedi.

Partisinin İzmir'deki ilçe belediye başkan adaylarının gelecek hafta sonuna doğru açıklanabileceğini açıklayan Yıldırım, tünelde çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı
  • 29.03.2022 16:22

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı

Betacons'un yüklenicisi olduğu, Türkiye'nin sivil teknolojiler, mobilite ve giri ...

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti
  • 03.09.2021 17:36

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yı ...

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"
  • 26.06.2021 16:35

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü T ...

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"
  • 18.06.2018 10:47

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"

Başbakan Binali Yıldırım, Çekmeköy'de vatandaşlara hitap etti. ...

"İmar barışı büyük bir reformdur"
  • 11.06.2018 16:20

"İmar barışı büyük bir reformdur"

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisince Selimiye Mey ...