maritbet girişmaritbet
Engin Baytar içini döktü, 'Bana yeterli şans verilmedi'

Engin Baytar içini döktü, 'Bana yeterli şans verilmedi'

Devre arası transfer döneminde Galatasaray'dan Çaykur Rizespor'a geçen Engin Baytar, sarı-kırmızılı kulüpte yaşanan teknik direktör değişikliğinin ardından kendisine şans verilmediğini ve adaletsizlik yapıldığını savundu

Engin Baytar, Galatasaray'da yaşadıkları, sarı-kırmızılı kulüpten ayrılış süreci ve Çaykur Rizespor'a transferi hakkında konuştu.Teknik direktör Fatih Terim'in Galatasaray'dan ayrılmasının ardından kendisine şans verilmediğini anlatan Engin, şunları kaydetti: "Fatih hoca ayrıldıktan sonra bana yeterli şans verilmedi. Şans verilseydi belki de burada olmayabilirdim. Herkesin şansı bulduğu yerde sadece Engin Baytar şans yakalayamıyorsa bu işin içinde farklı şeyler olduğunu düşünmek lazım. İki sene oynamayan oyuncular bile iki üç defa şans bulurken ben hiç şans bulmadım. İki defa şampiyonluk yaşadım. Çok büyük katkılarım olduğunu düşünüyorum. Ama bu hocanın kendi seçimiydi. Ben de bu şekilde mutlu değildim. Kendisine de 'beni neden oynatmıyorsun?' demedim, demem de. Benim için doğru olan kulübü değiştirmekti. Onun için Rizespor'a geldim. Bir adaletsizlik kesin vardı. Bir insan sürekli oynayıp, son maçında gol attıktan 3 gün sonra kulübeye, bir hafta sonra da tribüne gönderiliyorsa, burada farklı şeylerin olması gerek diye düşünüyorum. Bunun başka açıklamasını bulamıyorum." 

Deneyimli futbolcu, hayal kırıklığına uğratan kişinin adını vermeyeceğini söyleyerek, şöyle konuştu: "Kimseye karşı bir kırgınlığım yok ama beni hayal kırıklığına uğratan bir isim var. İsimler de var ama özellikle birisi beni hayal kırıklığına uğrattı. İnsanların dünyada hem iki yüzlü hem de ne kadar güzel oyuncu olduğunu bana gösterdi. Ona buradan teşekkür etmek istiyorum. Beni bir değil on yaş ileri götüren bir harekette bulundu. Onun için ona kızgın değilim, teşekkür borçluydum. Şimdi teşekkür ediyorum. Beni hayal kırıklığına uğratan şahıs, benim ne kadar büyük adam olduğumu söylüyordu. Benimle ölüme gidebilirmiş. Benimle gidebilir. Kimseyi yarı yolda bırakmam ama ölüme giderken ben onu yanıma almam. Onun böyle bir şansı yok. Çünkü ben adamlarla ölmeyi tercih ederim."

Engin Baytar "Engin Baytar da bir insandır"
Saha içinde agresif tavırları nedeniyle eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Engin Baytar, kazanmayı isteyen bir yapısının olduğundan bahsederek, şöyle devam etti: "Sahanın içinde farklı bir alemdesiniz. Her insan halı sahada futbol oynamıştır. Orada birbirleriyle inanılmaz kavga ediyorlar. Halı saha parasını kaybeden takım ödeyecek diye kavga çıkıyor. Bunu halı sahada yapıyorsa, kendilerini koskoca arenanın içinde, 50 bin kişinin önünde şampiyonluk veya küme düşmemek için mücadele verdiği bir maçta hayal etsinler. Saha içinde sinirleniyorum. Kırmızı kartlar görüyorum. Onların hepsi yanlış ama ben bunları yapıyorsan çok merak ediyorum halı sahada kavga eden insanlar, acaba o arenada ne yapar, bilmiyorum. İnsanlar eleştirirken önce kendisinden yola çıkmalı. Engin Baytar da bir insandır. O da sahaya çıkınca yenmek için hırslıdır. Ama saha dışında çok farklı bir insandır."
 
Baytar "Fatih hoca bir şey yapıyorsa kesin bir bildiği vardır"
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim hakkında konuşan Engin Baytar, deneyimli teknik adamın fuzuli bir şey yapmadığını söyledi. Terim'in Galatasaray'ı yönetirken kendisini milli takıma almamasının bir sebebi olabileceğini aktaran Engin, şu ifadeleri kullandı: "Her hocanın farklı bir düşüncesi vardır. Fatih hoca beni milli takıma çağırmaya mecbur değil ki. Elbetteki çağırırsa elimizden gelenin en iyisini veririz. Biz de o bayrağın altında gözümüzü kırpmadan canımızı veririz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sonuçta Fatih hocamızın seçebileceği belli sayıda oyuncu var. Fatih hoca bir şey yapıyorsa kesin bir bildiği vardır. Şu ana kadar hiçbir zaman fuzuli yere bir şey yaptığını görmedim. Yaptığı her işin arkasında bir şey var. Onun için beklemek lazım. Kesinlikle bir bildiği var ki şu an beni çağırmadı. Hiç de çağırmayabilir." Engin Baytar, 2014 Dünya Kupası'nda mücadele edemeyecek Fatih Terim yönetimindeki A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılacağına inandığını vurguladı. Şansı bulması durumunda "milli takım için ölebileceğini" dile getiren deneyimli orta saha oyuncusu, şunları kaydetti: "Kesinlikle milli takımda forma giymek isterim. Herkes orada oynamak, o bayrağın altında terlemek ve ölmek ister. Fatih hocamızın bir seçimi olacaktır. Kafasında bir kadro kurmuştur. İnşallah Fatih hocamız, kafasında kurduğu kadronun içinde beni de bulundurur. Bulundurmazsa da canı sağolsun. Kesinlikle kızma adına bir hakkım yok. Kesin bir bildiği vardır. Kendisine gönülden başarılar diliyorum. Milli takımın Fatih hocayla beraber 2016 Avrupa Şampiyonası'na gideceğine inanıyorum." 
 
Baytar "Çaykur Rizespor'a transfer olduğum için çok mutluyum"
Çaykur Rizespor'a geldiği için duyduğu mutluluğu anlatan Engin, transferindeki en büyük etkenin teknik direktör Rıza Çalımbay olduğunu söyledi. Karadeniz temsilcisinde eski günlerine döneceğine inandığının altını çizen Engin, "Çaykur Rizespor'a transfer olduğum için çok mutluyum. Buraya gelmekteki en büyük etken, Rıza Çalımbay'ın burada olmasıydı. Yeniden eski performansımı yakalayıp, eski günlerime dönmek için en ideal yerin Çaykur Rizespor olduğunu düşünüyorum. İnşallah hem benim hem de Rizespor camiası için hayırlı olur. Buraya başarı için geldim" diye konuştu.

Engin Baytar, Çaykur Rizespor'daki arkadaşlık ortamına hayran kaldığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Galatasaray'da şampiyonluklar yaşadım. Güzel zaman geçirdim. Sonuçta futbolda bu da var. Bazen anlaşamıyorsunuz ve karşı taraf sizi anlamıyor. Herkesin kendi seçimi var ama ben buraya geldiğim için çok mutluyum. Orada kalsaydım, daha kötü olabilirdi. En güzel şekilde ayrıldım. Çaykur Rizespor'daki arkadaşlığı gördüm ve hayran kaldım. Herkesin birbirine karşı ne kadar samimi olduğunu fark ettim. Bu takıma daha kolay adapte olmamda en büyük etken olacaktır."

AA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"
  • 01.08.2022 17:27

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Odi ...

Özbek: "Galatasaray Adası eskisinden daha güzel hale getirilip Galatasaraylıların emrine verilecek"
  • 22.06.2022 10:56

Özbek: "Galatasaray Adası eskisinden daha güzel hale getirilip Galatasaraylıların emrine verilecek"

Sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Metin Öztürk, yönetim kurulu sözcüsü Rıza ...

Düşler Vadisi Riva projesinde son durum!
  • 18.09.2020 14:04

Düşler Vadisi Riva projesinde son durum!

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Bayan Basketbol Takımı'nı ağırlayan Düşler Vadis ...

"Düşler Vadisi projesi İstanbul'a büyük değer katacaktır"
  • 06.12.2019 17:53

"Düşler Vadisi projesi İstanbul'a büyük değer katacaktır"

Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz Düşler Vadisi Riva projesi ile ...

"Riva arazisini ayrı tutarak sözlü mutabakata vardık"
  • 13.09.2019 14:25

"Riva arazisini ayrı tutarak sözlü mutabakata vardık"

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Riva arazisi ile ilgili gelişmel ...