maritbet girişmaritbet
Anadolu yakasına fuar ve kongre merkezi geliyor

Anadolu yakasına fuar ve kongre merkezi geliyor

Münih Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi ile yapılacak işbirliği ile Maltepe’de yeni bir fuar ve kongre merkezi inşa edilecek

Almanya'da 25 yıllık yaşantısı sonrası 2005 yılında eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın daveti ile Türkiye'ye dönen ve siyasete atılan Ali Kılıç, 30 Mart Yerel Seçimleri'nde Maltepe'den belediye başkanı seçildi. Göreve geldiği kısa süre içerisinde Maltepe'de sosyal belediyecilik adına hemen çalışmalara başlayan Kılıç, ilçenin en önemli sorunlarından birisi olan işsizlik için de çeşitli projeler geliştiriyor. 

“Benim ana felsefem insanlara dokunmak, konuşmak, sohbet etmektir” diyen Kılıç, insanlarla konuşmaya başladıktan sonra müthiş bir iş talebiyle karşı karşıya kaldığını, bölgedeki işsizliğin çok üst seviyede olduğunu belirtti. Belediye başkanlığı veya belediyeciliğin Türkiye'de biraz da işçi ve işçi bulma kurumu gibi algılandığını ifade eden Kılıç, “Belediye umut kapısı olarak görülüyor. İnsanlar eşini, çocuğunu, yakınını belediyeye koyarsa burada hayatı garanti olur. Emeklilik sigortası olarak görüyor. Keşke elimizde imkan olsa bunları karşılayabileyim ama böyle bir imkanımız yok. 90 gün içerisinde tam 10 klasör işsizlik başvurusu birikti bizde. Bu 10 klasördeki başvuru sayısı, mevcut belediye kadromuzu ikiye katlar. Bu başvurular arasından ayıklama yapıyoruz. Daha çok lise ve üniversite mezunu vasıfsız başvurular var. Açıköğretim fakültesi mezunu. Bizim bu insanlar için birşeyler yapmamız gerekiyor dedik ve çeşitli projeler geliştirdik” dedi. 

‘Fuar, en önemli projelerimden birisi' 

Maltepe'de istihdam yaratmak ve ekonomik canlılığı artırmak için fuar ve kongre merkezi projesi geliştirdiklerini anlatan Kılıç, Münih Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi ile bu projeyi yürüteceklerini kaydetti. Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: 

“Bu projeye büyük önem veriyorum. Bu benim yerel siyasetteki en önemli projelerimden birisi olacak. Bu, Maltepe sınırları içerisinde hayat bulacak bir proje. Ama sadece Maltepe insanımız değil, Anadolu yakasındaki tüm ilçelerimiz bundan faydalanacak. Uzmanların hesaplamalarına göre yaklaşık 15 bin insanımız iş bulacak. 15 bin istihdam az değil. Proje ile Maltepe'nin ekonomik denge ve vizyonu değişecek. Çünkü fuara uluslararası büyük şirketler gelecek. Bunun için altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Bu projeye ilk adım atarak, sonbaharda Maltepe'de gençlerimize Almanca, İngilizce ve Fransızca kurslar açacağız. Bize daha önce iş başvurusunda bulunanlara Sonbaharda cevap yazmaya başlayacağız.İş başvurunda buunanları şu şekilde bilgilendireceğiz;" Koşullarımız yeterli olamadığı için size yanıt veremedik. Size önümüzdeki dönemde yapacağımız fuar organizasyonu için ücretsiz dil eğitimi vermek istiyoruz.” 

Fuarın uluslararası ayağının çok önemli olduğunu vurgulayan Kılıç, “Siz dünyanın en güzel fuarını yaparsınız, ancak dış dünyaya açılamıyorsanız fazla başarılı olamazsınız. Bunun yurtdışı ayağı olursa fuarın uluslararası cazibesini artırır. Avrupa yakasındaki fuar alanları önümüzdeki yıllarda dahi dolu. İkinci bir fuar alanı talebi zaten var. İstanbul'daki ağır sanayi işletmelerinin çoğu Körfez civarında. Diyorlar ki biz ürünlerimizi köprüden geçiremiyoruz. Bu nedenle Anadolu yakasında mutlaka fuar alanı ihtiyacı var. Yani, Anadolu yakasına, Maltepe'ye yapılacak fuar alanı bölgeye müthiş bir ivme kazandırır, işsizlik sorununu genel anlamda çözer. Bütün bunları yapabilmek için Münih Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi ile görüştük. Ayrıca Köln ve Düsselldorf'taki fuar merkezleriyle de konuştuk. Biliyorsunuz Almanlar fuar konusunda oldukça tecrübeli. Dünyanın pek çok noktasında uluslararası fuarlar gerçekleştiriyorlar” diye konuştu. 

En az 100 dönümlük alanda olacak 

Fuarın organizasyonunu yapmak için önümüzdeki ay Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde ‘AB uluslararası ilişkiler birimi' oluşturacaklarını aktaran Kılıç, burada farklı sektörlerden işinde uzman 14-15 kişilik bir fuar danışma ekibinin çalışacağını ifade etti. Eski Münih Belediye Başkanı Christian Ude'nin kendisine fahri danışmanlık vereceğini belirten Kılıç, Ude'nin tecrübelerinin kendileri için oldukça önemli olduğunu söyledi. 

Çıraklık eğitimi verilecek

Fuarın en az 100 dönüm arazide olacağını dile getiren Kılıç, “Fuar konusunda uzman kişilerle konuştuğumuzda Maltepe'nin fuar için uygun olduğunu söylüyorlar. Anadolu yakasının merkezi konumunda çünkü. 10-15 bin kişilik de kongre merkezi oluşturacağız. Buradaki fuar ve kongre merkezi Avrupa ve Asya arasında önemli bir köprü vazifesi görecektir” şeklinde konuştu.

Taylan Büyükşahin/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Anadolu yakasına fuar ve kongre merkezi geliyor
  • 10.07.2014 12:06

Anadolu yakasına fuar ve kongre merkezi geliyor

Münih Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi ile yapılacak işbirliği ile Maltepe’de ...