maritbet girişmaritbet
AKM için güncel yol haritası belirlenecek

AKM için güncel yol haritası belirlenecek

ÇŞB, alanla ilgili çalışmalarına altlık teşkil edecek güncel bir yol haritası oluşturarak kamuoyu ve akademisyenlerle paylaşacak

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanı için düzenlenen akademik toplantılar ve öncesinde yapılan çalıştaylar kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın alanla ilgili çalışmalarına altlık teşkil edecek güncel bir yol haritası oluşturulacak, kamuoyu ve akademisyenlerle paylaşılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yazılı açıklamasına göre, Bakan İdris Güllüce'nin talimatıyla AKM alanı için düzenlenen akademik toplantılarının ikincisi yapıldı ve AKM alanının geleceği hakkında akademisyenlerin görüşlerine başvuruldu.

Bakanlık, AKM alanının tarihsel bağlamı ve Ankara için simgesel önemini kapsayacak potansiyellerin ortaya konulması, alana ilişkin sorunların belirlenmesi, vizyon, strateji ve eylem kararlarının oluşturulması için "Ortak Akıl" yöntemini seçti.

Bakanlık bu kapsamda Ankara'daki üniversiteler, yerel yönetimler, meslek odaları, kamu kurum ve kuruluşlarının katılımı ile 24 Nisan-14 Mayıs 2014 tarihlerinde AKM Ortak Akıl Çalıştayı düzenledi.

Çalıştaya, alana ilişkin sorunlar ve çözüm önerileriyle geliştirilen stratejilerin tartışılması ve alanın planlanması, tasarımına ilişkin her bölgeden olmak üzere 32 ilden toplam 82 üniversitenin mimarlık, şehir ve bölge planlama ve peyzaj mimarlığı bölümlerinden akademisyenler davet edildi.

Akademik toplantılarda, alana ilişkin sorunların ortaya konulması, alanın tarihsel bağlamı ve Cumhuriyet Ankarası için simgesel önemini kapsayacak potansiyellerin ortaya konulması, vizyon ve stratejilerin belirlenerek eylem kararlarının oluşturulması için üç masada katılımcılarla üretildi.

Akademik toplantılar ve öncesinde yapılan çalıştaylar kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışmalarına altlık teşkil edecek güncel bir yol haritası oluşturulacak, kamuoyu ve akademisyenlerle paylaşılacak.

Ilkay Guder, Kamuran Akkuş/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!
  • 29.10.2021 09:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik ...