maritbet girişmaritbet
Akif Hamzaçebi'nin İstinye Park Rezidans’tan ev alması gündem oldu

Akif Hamzaçebi'nin İstinye Park Rezidans’tan ev alması gündem oldu

CHP’li Hamzaçebi’nin İstinyepark’ta aldığı evin tapusu epostayla Meclis’teki vekillere gönderildi. Hamzaçebi, “O evi eşime miras arsalarımla aldım” dedi

TBMM'de geçtiğimiz hafta ilginç bir mail skandalı yaşandı. “Metro Poll” nikli bir kullanıcı, başta CHP'liler olmak üzere bir grup milletvekiline, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin, 1 milyon liraya İstanbul'un en lüksleri arasında yer alan İstinye Park Rezidans'ta satın aldığı konutun tapusunu gönderdi. Tapu üzerine aynı milletvekillerine cevap maili gönderen Hamzaçebi, konutu milletvekili maaşı ile değil, eşinin babasından kalan arsaların satışından elde edilen gelir ile aldığını duyurdu.

Meclis'te yaşanan ilginç mail skandalının hikayesi şöyle:

ŞOK EDEN EPOSTA

Geçtiğimiz hafta bir grup milletvekiline, “Metro Poll” ismiyle bir mail geldi. Mailde, CHP Grup Başkanvekili Akif Hazaçebi'nin 10 Haziran 2009 tarihinde İstanbul'un lüks projelerinden olan İstinye Park Rezidans'ta bir konut satın aldığının bilgisine yer verildi. Tapu belgesinin de yer aldığı mailde, Hamzaçebi'nin satın aldığı dairenin 83.015 yevmiye no ile kayda geçtiği da vurgulandı. Mailde yine, tapu işlemlerinin vekalet yöntemiyle gerçekleştirilmesi de eleştirildi.

VEKİL ANINDA CEVAP VERDİ

Hamzaçebi, hakkındaki iddiaları yine mail yoluyla cevap verdi. Aynı şekilde tüm milletvekillerine mail gönderen Hamzaçebi, konutu nasıl satın aldığını ayrıntılı olarak anlatı. Konutun satış bedelinin büyük kısmının eşine annesi ve babasından kalan arsanın değerlendirilmesi suretiyle elde edilen gelirin oluşturduğu ifade edilen mailde, şu açıklamalara yer verildi:

“Mülkiyet edinmenin arkasında başka şeyler arayan bu anlayışı normal olarak muhatap almamak gerekir. Ancak siyasetçiler topluma karşı sorumludur. Kendileriyle ilgili olarak zihinlerde taşınacak herhangi bir soru işaretinin olmaması gerekir. Bu nedenle maili gönderen kişi kimliğini gizlemiş olsa da milletvekili arkadaşlarıma aşağıdaki bilgileri vermeyi zorunlu görüyorum.”

90 bin dolar kredi kullandım

Hamzaçebi, konutu satın alırken 90 bin dolar da konut kredisi kullanmak zorunda kaldığını belirterek, konutun halen kirada bulunduğunu kaydetti. Hamzaçebi, 1 milyon 3 bin liraya satın alınan konutun kaynağını şöyle açıkladı: -”Sarıyer İlçesi sınırları içerisindeki İstinye Park'tan bir apartman dairesi satın almak amacıyla inşaat aşamasında iken projeye girdim.2006 yılında başlayan ve sonraki yıllarda devam eden ödemelerimin sonrasında 2009 yılında tapu aldım.” -”Eşime, babası ve annesinden 1982 yılında veraseten intikal eden muhtelif taşınmazlardan, 7 bin metrekare civarındaki bir arazinin 1998 yılında imzalanan kat karşılığı sözleşmesi ile değerlendirilmesi sonucunda 2006-2007 yıllarında elde edilen 10 adet müstakil evin (dubleks villa) 1/2 şer hissesinin tamamının satışından gelen gelirin bir bölümü, diğer tasarruflarımız ve bir bankadan ipotek karşılığı kullandığım 90 bin dolarlık konut kredisi söz konusu daireyi satın almanın finansmanında kullanılmıştır.” Hamzaçebi, cevaben yazdığı eposta mesajında ayrıca anılan dairenin iktisap sonrasında kiraya verildiğini ve kira gelirlerinin vergi dairesine beyan edildiğini de kaydetti. Milletvekili, TBMM Başkanlığına verdiğim mal bildirimlerinde beyan edildi.

Taraf

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Deprem toplanma alanları için kanun teklifi!
  • 08.08.2017 16:32

Deprem toplanma alanları için kanun teklifi!

Meclis Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi "deprem toplanma ...

Akif Hamzaçebi'nin İstinye Park Rezidans’tan ev alması gündem oldu
  • 24.11.2013 13:28

Akif Hamzaçebi'nin İstinye Park Rezidans’tan ev alması gündem oldu

CHP’li Hamzaçebi’nin İstinyepark’ta aldığı evin tapusu epostayla Meclis’teki vek ...

TMMOB'nin vize ve onay yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na geçti!
  • 10.07.2013 10:56

TMMOB'nin vize ve onay yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na geçti!

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 'Torba Kanun' Teklifi'nde kabul edilen önergeye ...

CHP, 2B arazilerinin bedelsiz verilmesini içeren kanun teklifinde bulundu!
  • 25.03.2013 17:23

CHP, 2B arazilerinin bedelsiz verilmesini içeren kanun teklifinde bulundu!

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, orman köyü sınırları içindeki taşınmazların bed ...

CHP'den İMKB'nin taşınmazlarının TOKİ'ye devrine itiraz!
  • 23.10.2012 17:27

CHP'den İMKB'nin taşınmazlarının TOKİ'ye devrine itiraz!

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Sermaye Piyasası Kanun Tasarısı'ndaki bir ...