maritbet girişmaritbet
Zorlu Enerji Grubu’na ait Pakistan Rüzgar Santrali açıldı!

Zorlu Enerji Grubu’na ait Pakistan Rüzgar Santrali açıldı!

Zorlu Enerji Grubu’na bağlı Zorlu Enerji Pakistan Ltd. tarafından kurulan Pakistan’ın ilk rüzgar santrali, İstanbul’da düzenlenen törenle açıldı

Zorlu Enerji Grubu şirketlerinden Zorlu Enerji Pakistan'ın,151 milyon dolar yatırım maliyeti ile Jhimpir bölgesinde hayata geçirdiği, 56,4 MW gücündeki rüzgar santrali, 18 Eylül Çarşamba günü İstanbul'da düzenlenen temsili bir törenle açıldı. Açılış törenine; Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Pakistan Su ve Enerji Bakanı Khawaja Muhammad Asif, Pakistan Finans Bakanı Mohammad Ishaq Dar, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül, Zorlu Enerji Yönetim Kurulu Üyeleri Selen Zorlu Melik ve Olgun Zorlu, Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak ile Zorlu Enerji Yatırımlar ve Proje Finansmandan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yağmur Özdemir katıldı.

“Pakistan'la yürüttüğümüz ilişkiler, önümüzdeki dönemde de devam edecek”

Törende konuşma yapan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, “Zorlu Grubu olarak, 60 yıldır, azimle, kararlılıkla ektiğimiz tohumların meyvelerini bir bir almaya başladık. 60. yılımızda, Pakistan'ın uluslararası yatırımla hayata geçirilen ilk rüzgar santralinde Zorlu imzasının yer almasından gurur duyuyoruz. Rüzgar santrali yatırımımızla, nüfusu 170 milyonu aşanPakistan'ın enerji üretimine de katkıda bulunuyoruz. Ticari ilişkilerle, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının daha da güçleneceğine inanıyoruz” dedi.

Ödüllü Rüzgar Santrali 

Zorlu Enerji Pakistan şirketinin imzasını taşıyan Pakistan'ın ilk rüzgar santrali,yılda 159 milyon kWh elektrik üretecek. Gharo – Keti – Bandar – Hyderabad rüzgar koridorunda yer alan Santral, Pakistan'ın kendi kaynağıyla üretilen  yenilenebilir enerji gücünün artışında ve petrolde dışa bağımlılığının azaltılmasında önemli bir rol oynayacak. 

Zorlu Enerji Pakistan, santralin üretim kapasitesini 300 MW'a kadar yükseltme opsiyonuna sahip.20 yıl boyunca 350 bin hanenin aydınlanmasını sağlayacak olan santral, Project Finance dergisitarafından 2011 yılında, “Ortadoğu'nun En İyi Yenilenebilir Enerji Finansmanı Ödülü”ne layık görüldü.

Zorlu Enerji Grubu 

Zorlu Enerji Grubu; elektrik üretimi ve satışı, doğal gaz ticareti ve dağıtımı, enerji santrallerinin projelendirme aşamasını da kapsayan “anahtar teslim” inşası, enerji santrallerinin uzun süreli bakım-işletim hizmetlerinin sunulması gibi geniş yelpazede katma değeri yüksek hizmet çeşitliliği sunmaktadır. 5 doğal gaz santrali, 7 hidroelektrik santrali, 1 jeotermal santrali, 1 rüzgar santralinden oluşan portföyüyle toplam 756 MW'lık kurulu gücü olan Zorlu Enerji Grubu, sektörünün öncü kurumlarındandır. Grup, Trakya ve Gaziantep bölgelerinde doğal gaz dağıtım faaliyetlerini de yürütmektedir.  Elektrik satışı alanında da faaliyetleri bulunan Zorlu Enerji Grubu bünyesindeki Zorlu Elektrik Enerjisi İthalat İhracat ve Toptan Ticaret A.Ş.; Zorlu Enerji, Zorlu Doğal ve Rotor şirketleri aracılığıyla üretilen elektrik enerjisinin satışını sağlamak ve elektrik ticareti faaliyetlerini yürütmektedir. Şirket, serbest tüketici kapsamında yer alan kişi ve kurumlara doğrudan elektrik satışı yapmaktadır. Türkiye dışında Asya ve Orta Doğu'da enerji talebinin hızla arttığı pazarlarda bölgesel güç olmak yolunda faaliyetlerini sürdürmektedir. www.zorluenerji.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Zorlu Enerji Pakistan Ltd.

Zorlu Enerji Grubu'nun %100 sahibi olduğu Zorlu Enerji Pakistan Ltd., 2006 yılında Pakistan'da rüzgar enerji santrali kurmak üzere Pakistan Alternatif Enerji Geliştirme Kurulu (AEDB) ile anlaşma imzaladı. İmzalanan anlaşmaya göre Zorlu Enerji Pakistan Ltd. Haydarabat, Jhimpir bölgesinde yer alan rüzgar enerjisi geliştirme bölgesinde rüzgar enerji santrali kurarak 20 yıl boyunca elektrik üretecek. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Zorlu Enerji Grubu’na ait Pakistan Rüzgar Santrali açıldı!
  • 19.09.2013 14:30

Zorlu Enerji Grubu’na ait Pakistan Rüzgar Santrali açıldı!

Zorlu Enerji Grubu’na bağlı Zorlu Enerji Pakistan Ltd. tarafından kurulan Pakist ...

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Kuzey Ankara’yı yerinde inceleyecek!
  • 16.09.2013 11:24

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Kuzey Ankara’yı yerinde inceleyecek!

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, 16-18 Eylül 2013 tarihlerinde Türkiye’yi ziyaret ...

Erdoğan Bayraktar'dan Navaz Şerif Pakistan'a TOKİ Modeli'ni İstiyor!
  • 11.09.2013 12:31

Erdoğan Bayraktar'dan Navaz Şerif Pakistan'a TOKİ Modeli'ni İstiyor!

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, toplu konut, kentsel dönüşüm ve çevre konularınd ...