maritbet girişmaritbet
Zeynep Bodur Okyay’a Franco Nobili ödülü

Zeynep Bodur Okyay’a Franco Nobili ödülü

Kale Grubu Başkanı ve DEİK/Türk-İtalyan İş Konseyi Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki ilişkilere bulunduğu katkılardan dolayı ‘Turkey In Europe’ kapsamında verilen Franco Nobili Ödülü’ne layık görüldü

 

Kale Grubu Başkanı ve DEİK/Türk-İtalyan İş Konseyi Başkanı Zeynep Bodur Okyay,  Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki ilişkilere bulunduğu katkılardan dolayı ‘Turkey In Europe' kapsamında verilen Franco Nobili Ödülü'ne layık görüldü.

Time for a Global Approach (Küresel Yaklaşım Zamanı) ana teması ile 2-3 Temmuz 2010 tarihlerinde İstanbul'da ilk kez gerçekleştirilen Turkey in Europe kapsamında Kale Grubu Başkanı ve DEİK/Türk-İtalyan İş Konseyi Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki ilişkilere bulunduğu katkılardan ötürü Franco Nobili Ödülü'ne layık görüldü.

2 Temmuz 2010, Cuma akşamı Swiss Hotel'de gerçekleştirilen gala yemeği ile başlayan Turkey in Europe çerçevesinde T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Başmüzakerecisi Egemen Bağış, İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, Türkiye'de son 7 yıl İtalya'nın Büyükelçiliğini yapmış Turkey in Europe Onursal Başkanı Büyükelçi Carlo Marsili Uluslararası Turkey in Europe ödüllerini teslim alırken; Kale Grubu Başkanı ve DEİK/Türk-İtalyan İş Konseyi Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Finmeccanica Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Pier Francesco Guarguaglini ise Franco Nobili Ödülü'ne layık görülen isimler arasındaydı.
 
İtalya-Türkiye Dostluk Birliği ve Turkey in Europe Derneği Başkanı Giorgio Zappa'nın açılış konuşmasıyla başlayan gala yemeği, Türkiye'de bulunan Birleşik Krallık, Almanya, İspanya ve İtalya Büyükelçileri'nin ve AB Başmüzakerecisi Egemen Bağış'ın hitabıyla devam etti. Konuşmaların ardından DEİK/ Türk-İtalyan İş Konseyi Başkanı Zeynep Bodur Okyay'a başta İtalya ve Türkiye arasındaki olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri ile ilişkilere yaptığı katkılardan dolayı verilen Turkey in Europe/ Franco Nobili International Award ödülleri verildi.
 
‘ÖDÜL SORUMLULUĞUMU ARTIRDI'
Kale Grubu Başkanı ve DEİK/Türk-İtalyan İş Konseyi Başkanı Zeynep Bodur Okyay ödülü aldıktan sonra yaptığı teşekkür konuşmasında “Babamın, fabrikalarımızın kuruluş yıllarından başlayarak,  şirketlerimizde ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aldığı görevlerle Türk-İtalyan ilişkilerine katkısını, bir miras gibi sürdürerek, hem şirketimizin ilişkilerinde hem de sivil toplum kuruluşlarındaki görevlerim de elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalıştım. Ödül bir anlamda sorumluluğumu daha çok artırdı. Ama bu onurun bana verdiği şevk ile iki ülke arasındaki yakınlaşma için daha fazla çaba göstereceğim” şeklinde konuştu.

İstanbul'da gerçekleştirilen 'Turkey in Europe' Forumu'nun 3 Temmuz 2010'da gerçekleştirilen oturumları kapsamında Türkiye'de son 7 yıl İtalya'nın Büyükelçiliğini yapmış olan ve iki ülke arasındaki ilişkilere büyük katkıları olan, Türkiye dostu, deneyimli diplomat Büyükelçi Carlo Marsili, Türk-İtalyan Dostluk Birliği Başkanı Giorgio Zappa, AB Başmüzakerecisi Egemen Bağış, İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanı sıra DEİK/Türk-İtalyan İş Konseyi Başkanı ve Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve fikir, siyaset, iş dünyasının önemli temsilcilerinin konuşmalarla katılım sağladı.

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz