maritbet girişmaritbet
Yataş Grup, dijitalleşme yatırımlarıyla lider oldu

Yataş Grup, dijitalleşme yatırımlarıyla lider oldu

Global 100 Endeksi Ödülleri’nde Yataş Grup dijitalleşmeye yaptığı yatırımlarla mobilya kategorisinin lideri oldu.

Platin Dergisi'nin bağımsız araştırma şirketi İpsos ile birlikte hazırladığı Global 100 Endeksi'nin 2019 yılı sonuçları açıklandı. Bu yıl dijitalleşme temasıyla gerçekleştirilen Global 100 Endeksi Ödülleri'nde Yataş Grup dijitalleşmeye yaptığı yatırımlarla mobilya kategorisinin lideri oldu.

Mobilya ve yatak sektörünün lider şirketlerinden Yataş Grup, Platin Dergisi'nin bağımsız pazar araştırma şirketi Ipsos ile birlikte gerçekleştirdiği Global 100 Endeksi Ödülleri'nde mobilya sektöründe dijitalleşmeye yaptığı yatırımlarla 1.'liğe layık görüldü. Bu yıl “Dijitalleşme” temasıyla gerçekleştirilen Global 100 Endeksi Ödülleri'nde, endekse göre dijitalleşmede başarı gösteren 10 sektör lideri ödül aldı.


Dijitalleşme yatırımlarından ilk üçte üretim, pazarlama ve satış yer aldı

Yataş Grup'un tüm iş süreçlerini daha ileriye taşıyabilmek için dijitalleşmeyi odağına aldığını söyleyen Yataş Grup CEO'su Nuri Öztaşkın, şöyle devam etti: “Yaptığımız çalışmalarla mobilya sektöründe liderliği yakalamak bizim için büyük mutluluk ve gurur kaynağı… 2019 yılında yatırımlarımızın yüzde 10,21'ini dijitalleşmeye ayırdık. Dijitalleşmeye yaptığımız yatırımlarda üretim, pazarlama ve satışın payı daha yüksekti. Yazılım ve program alımları gerçekleştirdik. Örneğin iç mimarların kullandığı, ürün bilgilerinin yer aldığı ve 3D çizim yaptıkları pCon.planner programını kullanmaya başladık. Ürünleri modelleyerek, her kumaş çeşidini göstermeye yönelik bir başka programı ise 2021'de devreye alacağız. Mağazalarımızda tablet kullanımına geçtik, Smart Match doğru yatak bulma sistemimizi mağazalarda kullanılabilecek şekilde entegre ettik. Pazarlama adına birçok influencer ile iş birliği yaptık, sosyal medya hesaplarımız üzerinde canlı yayınlar gerçekleştirdik. YouTube'daki Uyku Çocuk Kanalımızı özel çizgi filmler ve uzman videoları ile zenginleşirdik. Pandemi döneminde önemini çok daha iyi anladığımız e-ticarete de yatırım yapmaya devam ediyoruz. Yataş Bedding ile başladığımız e-ticaret yolculuğunu, Enza Home ile sürdüreceğiz.” 


Üretime yapılan yatırımlar sayesinde verimlilik arttı

Üretimde dijitalleşme için sahadan veri toplama sistemleri, Endüstri 4.0 projeleri, büyük veri ve iş zekası uygulamalarına yatırım yapmaya devam ettiklerinin altını çizen Öztaşkın, “Mobilya, yatak ve sünger fabrikalarımız için Endüstri 4.0 sistemi ile uyumlu çalışan üretim hatları kurduk. Devreye alınan bu yeni üretim hatlarımızla ve ilave üretim tesislerimizle, az elemanla, daha verimli çalışarak üretim maliyetlerimizde rasyonelliği yakalayacak ve verimlilik artışı sayesinde de tüketicilerimize daha hızlı ürün teslimini garantilemiş olacağız. Yeni teknolojiye ulaşan üretim tesislerimizde 52 saniyede bir yatak üretiyoruz. Üretimde kullanılmak üzere makinelerimize yönelik Ar-Ge projelerimizde ise otomatik besleme sistemi tasarımı, hammaddenin uzak mesafelere taşınmasını sağlayacak sistem tasarımı ve uygulaması, özel test sistemleri tasarımları çalışmaları gerçekleştiriyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yataş Grup'tan 2020'de 170 milyon TL net kar!
  • 14.03.2021 06:30

Yataş Grup'tan 2020'de 170 milyon TL net kar!

2020 yılı finansal sonuçlarını açıklayan Yataş Grup, net karını bir önceki yıla ...

Yataş Grup pandemide en çok kanepe ihraç etti
  • 09.02.2021 10:08

Yataş Grup pandemide en çok kanepe ihraç etti

2020 yılsonu itibarıyla yüzde 10’a ulaştırmayı başaran Yataş Grup’un satışı en ç ...

Yataş Grup, dijitalleşme yatırımlarıyla lider oldu
  • 30.12.2020 11:43

Yataş Grup, dijitalleşme yatırımlarıyla lider oldu

Global 100 Endeksi Ödülleri’nde Yataş Grup dijitalleşmeye yaptığı yatırımlarla m ...

Estetik ve modern bir tasarım: Marla Yemek Odası
  • 14.12.2020 11:10

Estetik ve modern bir tasarım: Marla Yemek Odası

Yataş Grup'un yeni bir tarzı temsil eden markası Divanev, evini modern çizgilerl ...

Yataş Grup mobilya sektörünün en beğenilen şirketi oldu
  • 06.12.2020 09:00

Yataş Grup mobilya sektörünün en beğenilen şirketi oldu

Capital Dergisi’nin hazırladığı İş Dünyasının En Beğenilen Şirketleri Araştırmas ...

Yataş Grup, net karını yüzde 180 artırdı
  • 11.11.2020 07:30

Yataş Grup, net karını yüzde 180 artırdı

Yataş Grup, 2019’un üçüncü çeyreğine göre net karını yüzde 180 artırarak 69 mily ...