maritbet girişmaritbet
Viko Dünya Çevre Günü’nde geleceğe değer katan projelerini anlattı!

Viko Dünya Çevre Günü’nde geleceğe değer katan projelerini anlattı!

Doğal kaynaklarımız hızla tükeniyor, insanlığın ürettiği atıklar doğanın yenilenme özelliğini de olumsuz etkiliyor

İnsanlık olarak doğaya verdiğimiz zararı azaltmak ve sürdürülebilir gelecek hedefimize ulaşmak için çevre konusunda hepimizin alması gereken sorumluluklar bulunuyor. Doğal kaynakların bilinçli kullanımı ve enerji verimliliği, sürdürülebilir kalkınmanın ve rekabetçiliğin en önemli konusu haline geliyor.

Sürdürülebilirliği kurumsal bir değer olarak ele alan VİKO, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için hayata geçirdiği projeler ile bugüne ve geleceğe değer katmaya devam ediyor. Ürünlerinden, tesis işletmesine, atık yönetiminden kurumsal sosyal sorumluluk projelerine kadar tüm süreçlerde, “hepimiz sorumluyuz” anlayışı ile örnek uygulamalar gerçekleştiriyor. 

Sürdürülebilir ve aydınlık bir gelecek için sorumluluk alma bilinciyle projeler yürüten VİKO, Dünya Çevre Günü kapsamında, doğal kaynakların bilinçli kullanımı, küresel ısınma, susuzluk, çevre kirliliği konularında farkındalık oluşturma ve bilinç kazandırma amacı ile birçok örnek çalışmaya imza atıyor. 

7 Ağaç Ormanlarına 700 Fidan VİKO'dan… 

Her yıl Dünya Çevre Günü'nde bölge okullarının bahçelerinde ağaçlandırma faaliyetleri yürüten VİKO, ÇEKÜL iş birliği ile gerçekleştirdiği ağaçlandırma projesi ile 700 ağaçlık bir VİKO Korusu oluşturdu. İzmir'in Ödemiş ilçesindeki 7 Ağaç Ormanlarında oluşturulan VİKO Korusu ile yaklaşık 250 ton karbon emisyon azaltımı sağlanmış oldu. 

Çevre konusundaki duyarlılığı ile dikkat çeken VİKO, tüm süreçlerinde, tasarım aşamasından başlayarak üretim ve kullanım sırasında, olumsuz çevresel etkileri minimuma indirecek malzeme ve teknolojileri tercih ediyor. Doğaya saygılı, ekolojik ve enerji tüketimini azaltan endüstriyel tesisinde, enerji izleme ve bina otomasyon sistemi ile enerji kayıpları izlenerek gereksiz kullanımın önüne geçiliyor. ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesine sahip olan VİKO, atık yönetimi ile de atıkların kaynağında azaltılması ve ekonomiye kazandırılmasıyla çevre kirliliğinin önlenmesine destek oluyor.

700 İlkokul Öğrencisi Çevre Seminerinde…

VİKO Çocuk Tiyatrosu ile bugüne kadar 150.000 ilkokul öğrencisine enerji verimliliği ve çevre konulu oyun ile ulaşan kuruluş, öğrencilerin çevre duyarlılığı konusundaki farkındalıklarını artırmayı hedefliyor ve bu doğrultuda birçok projeye imza atıyor. Dünya Çevre Günü kapsamında, VİKO çevre mühendislerinin bölge ilkokullarında gerçekleştirdiği seminerlere 700 ilkokul öğrencinin katılması sağlandı. Küresel ısınma, çevre kirliliği, doğal kaynakların korunması konularını içeren ve öğrencilerin ilgi ile takip ettiği seminerler ile öğrencilerde çevre bilincinin oluşması hedeflendi. 

7S Tekniği ile El Ele Geri Dönüşüme…

Organizasyonlarda kaliteli bir çalışma ortamı oluşturmak ve sürekliliğini sağlamak için geliştirilen bir teknik olan 5S, performans, konfor, güvenlik ve temizlik açılarından organize bir çalışma ortamı sağlayarak israfın ve değişkenliğin azalmasını sağlıyor. 

VİKO, 5S tekniğine Save (Tasarruf) ve Safety (Güvenlik) kriterlerini de ekleyerek Türkiye'de ilk kez 7S'i uyguluyor. Sürdürülebilir bir gelecek için kaynakların tüm süreçlerde verimli kullanılması için “Save” adımı ilave edilerek, “Safety” adımı ile de risklerin azaltılması ve giderilmesi öne çıkarılarak çalışanların bu konularda bilinçlerinin artırılması sağlanıyor.  

Bu kapsamda Dünya Çevre Günü'nde de etkinliklere devam edildi. “Çevre Gününde El Ele, Kağıt Atıklar Geri Dönüşüme” sloganı ile 7S tekniğinin ayıklama adımına katkı sağlanırken, elde edilen kağıt atıklar sayesinde sürdürülebilir geleceğe ve doğaya değer katıldı. Çevre Günü'nde tüm ofislerde aynı anda başlatılan çalışmaya VİKO çalışanları “Hepimiz Sorumluyuz” sloganı ile aktif katılım gösterdi.

www.viko.com.tr

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Pimapen, Ses Tecrübe Odası ile gürültü kirliliğine dikkat çekiyor!
  • 13.06.2022 10:46

Pimapen, Ses Tecrübe Odası ile gürültü kirliliğine dikkat çekiyor!

Pimapen “Şehri Sessize Al” projesi kapsamında geliştirdiği Ses Tecrübe Odası ile ...

ÇATIDER’den Dünya Çevre Günü açıklaması: Çatılar çevre bilincine uygun inşa edilmeli!
  • 04.06.2022 10:28

ÇATIDER’den Dünya Çevre Günü açıklaması: Çatılar çevre bilincine uygun inşa edilmeli!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şena ...

Bakan Kurum 5 Haziran Dünya Çevre Günü Toplu Açılış Töreni'nde konuştu
  • 05.06.2021 18:01

Bakan Kurum 5 Haziran Dünya Çevre Günü Toplu Açılış Töreni'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsam ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Güzel şehirleri güzel yürekli insanlar inşa eder"
  • 05.06.2021 17:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Güzel şehirleri güzel yürekli insanlar inşa eder"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pendik Millet Bahçesinde düzenlenen ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un Dünya Çevre Günü mesajı
  • 05.06.2021 14:16

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un Dünya Çevre Günü mesajı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şehirleri; çevreyi, doğayı merkeze alan ...

"Denizlerimizi müsilaj belasından kurtaracağız"
  • 05.06.2021 16:21

"Denizlerimizi müsilaj belasından kurtaracağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başta Marmara olmak üzere, bu müsilaj belasından denizle ...