maritbet girişmaritbet
Viessmann yüzde 40 yerli kombi üretip yüzde 40'ını ihraç edecek!

Viessmann yüzde 40 yerli kombi üretip yüzde 40'ını ihraç edecek!

Viessmann, Türkiye'deki 19'uncu yılında Manisa'da 50 milyon lira yatırımla fabrika kurdu. Yeni fabrikada yüzde 40 olan yerli girdi kullanımı ileriki yıllarda artacak. Üretimin yüzde 40'ını ise ihraç edecek. Viessmann Isı Teknikleri Genel Müdürü Celalettin Çelik, "Bu yatırımla şirketin Türkiye'deki etkinliği artacak. Bu adım bir kilometre taşı" dedi

Alman ısıtma ve soğutma sistemleri üreticisi Viessmann Grubu, Manisa'da yaptığı 50 milyon TL'lik yatırımla kombi üretecek. Fabrikada, 150 kişiyi istihdam etmesinin yanı sıra, bazı parçalar da Manisa'daki tedarikçilerden sağlanacak. Kombinin ilk etapta yüzde 40 olan yerli oranının, gelecek yıllarda artırılması hedefleniyor. Üretimin yüzde 40'ının ihraç edileceği, 2013 yılı Sonuna kadar da Avrupa ve Asya pazarlarının ihracatta ön planda olacağı belirtiliyor. 

Resmi açılış eylülde 

Viessmann Isı Teknikleri Genel Müdürü Dr. Celalettin Çelik, eylülde resmi açılışı yapılacak tesisin bir dönüm noktası niteliğinde olduğunu kaydetti. Uluslararası bir markaja, ulusal bir üretici haline getirmekten mutluluk duyduklarını söyleyen Çelik, "Viessmann'ın bu yatırımıyla Türkiye'deki etkinliği artacak. Atılan adım, üretim anlamında bir kilometre taşı niteliğinde. Manisa'daki fabrikamızda çalışmaya başlayacak ilave 150 kişiyle birlikte Türkiye'deki istihdam kapasitemizi bu yıl yüzde 100'ün üzerinde artırmış olacağız. İnanıyoruz ki ülkemizin 2023 vizyonunun en temel konularından biri olan ihracatı yükseltme hedefine Viessmann Türkiye olarak da önemli bir katkıda bulunabileceğiz" diye konuştu. 

Türkiye'nin yıllık yaklaşık bir milyon kombi ve kazanla İngiltere'den sonra dünyadaki ikinci büyük ısıtma pazarı olduğunu belirten Viessmann Grubu Başkan Vekili Manfred Greis, "Türkiye, büyüme potansiyeli açısından Viessmann Grubu için her zaman çekici oldu. Türkiye'nin ekonomisine güveniyoruz. Türkiye yolculuğumuz 50 milyon TL'lik yatırım bedeline sahip Manisa'daki üretim tesisimizin eylülde açılmasıyla geleceğe taşınmaktadır" dedi. 

'Yeşil bina' sertifikalı 

Viessmann Manisa Üretim Tesisi Genel Müdürü Joachim Schlichtig de Türk işçilerin haziran ayında başlayan üretim öncesi eğitim için Almanya'ya gönderildiği belirterek, şunları söyledi: 

"Manisa OSB'de toplam 36 bin 566 metrekare alan üzerine inşa edilmiş olan fabrikamız yeşil bina özelliği taşıyor. Manisa'daki merkezde uygulamaya geçirilen standartlar Viessmann Grubu'nun gelecekte inşa edeceği tüm binaları ve sürdürülebilir bina konseptleri için bir örnek oluşturacak. Bir montaj bandı ve iki vardiya çalışma düzeninde yılda 100 bin adet üretim kapasitesine sahip fabrikada 2014'te Viessmann marka yoğuşmalı kombi üretimi yapılacak. Yıl sonunda ise iki montaj hattı devrede olacak." 

"Yılda 200 bin adet kombi değişecek" 

Türkiye'de ısıtma pazarının 2014'te büyüme yakalayacağını ifade eden Celalettin Çelik, "Türkiye, yıllık yaklaşık bir milyon adetlik ısı üreticisi ile İngiltere'den sonra, İtalya ve Rusya ile birlikte Avrupa'nın en önemli ısıtma pazarlarından biri. Pazar büyüklüğü yaklaşık 2 milyar TL. Türkiye pazarının yaklaşık yüzde 10'luk ihtiyacı Viessmann tarafından sağlanan çözümlerle karşılanıyor. Kullanılan yaklaşık 8 milyon adetlik ısıtma cihazının değişim süreci ivme kazanmaya başladı. Yılda 200 bin adet cihazın değişeceğini tahmin ediyoruz. Bu oran yıllar içinde 400 binlere kadar çıkacaktır. Diğer taraftan inşaat sektörünün gelişmesine paralel olarak, özellikle de kentsel dönüşüm projesinin işlerlik kazanmasıyla önümüzdeki yıllar sektörümüzde önemli bir canlılık yaşanacak" diye konuştu. 

Gamze ŞENER/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ISOMER, Viessmann ile hedeflerini büyütüyor
  • 10.10.2020 10:56

ISOMER, Viessmann ile hedeflerini büyütüyor

İklimlendirmenin öncülerinden ISOMER Isıtma Soğutma Merkezi, dünyanın lider ısı ...

Viessmann yüzde 40 yerli kombi üretip yüzde 40'ını ihraç edecek!
  • 26.08.2013 10:10

Viessmann yüzde 40 yerli kombi üretip yüzde 40'ını ihraç edecek!

Viessmann, Türkiye'deki 19'uncu yılında Manisa'da 50 milyon lira yatırımla fabri ...