maritbet girişmaritbet
Veryeriler İnşaat Alaçatı Ot Festivali’ne sponsor oldu

Veryeriler İnşaat Alaçatı Ot Festivali’ne sponsor oldu

Beldede yaptığı taş evler büyük ilgi gören Veryeriler İnşaat Alaçatı’ya özgü otların tanıtıldığı ve bu otlarla yapılan geleneksel yemeklerin yarıştığı “2. Alaçatı Ot Festivali”nin sponsorları arasında yer aldı

Alaçatı'da inşa ettiği Köy İçi Taş Evler projesiyle dikkat çeken Veryeriler İnşaat, 2-3 Nisan tarihlerinde Alaçatı'da düzenlenen 2. Alaçatı Ot Festivali sponsorları arasında yer aldı. Çeşme Alaçatı Belediyesi tarafından ilki geçen yıl düzenlenen Alaçatı Ot Festivali'nde amatör ve profesyonel aşçıların yaptıkları ot yemekleri yarıştı. Çevre ve doğa temalı çocuk etkinliklerinin ve müzik dinletilerinin de yer aldığı festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Alaçatı'nın mimari dokusuna uygun evler inşa eden Veryeriler İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri, Alaçatı'da faaliyet gösteren bir firma olarak, sıcak komşuluk ilişkilerinin ve geleneklerinin devam ettiği beldede düzenlenen bir festivale katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Bu tarz festivallerin beldenin kültürünün ve yemeklerinin tanıtılmasına büyük katkı sağladığını ifade eden Veryeri, “Biz İzmirli bir aileyiz. Uzun yıllardır İzmir ve Alaçatı bölgesinde faaliyet gösteriyoruz. Alaçatı, son yıllarda doğası, denizi, bereketli toprağında yetişen bin bir çeşit otu ve her şeyden önce sıcak insan ilişkileri ile büyük kentlerde yaşayanlar için önemli bir cazibe merkezi durumunda. Beldeyi tanıtan bu festivale destek olarak, Alaçatı'ya bizlere sunduğu bu güzellikler için teşekkür etmiş oluyoruz aslında. Eşsiz doğasını paylaşmak, taş evli dar sokaklarında dolaşıp birbirinden leziz otlarını tatmak için herkesi Alaçatı'ya davet ediyoruz” dedi.  

Birinci karışık otlu muska böreği

Alaçatı'nın doğal zenginliğini, otların çeşitliliğini ve bu otlarla yapılan geleneksel yemekleri tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen festivalde ‘Ot Yemekleri' ve ‘Ot Toplama' adı altında iki yarışma düzenlendi. Ayhan Sicimoğlu, Erhan Şeker, Gökçen Adar, Hakkı Akbaykal, Maria Ekmekçioğlu, Süreyya Üzmez, Vedat Başaran'ın jürisi olduğu ot yemekleri yarışmasında, Güler Akgün'ün hazırladığı ‘Karışık Otlu Muska Böreği' birinci oldu. İkincilik ödülü ‘Ot Yatağında Kumbus' ile Macibe Pekşanlı'nın olurken, Melahat Gemici ‘Yoğurtlu Arapsaçı Kavurması' ile üçüncü oldu. Dr. Ali Osman Sarı, Dr. Selim Toprak ve Doç. Dr. Tuncer Taşkın'ın ot toplama kategorisinde jüri üyeliği yaptığı yarışmada ise, 137 farklı türde ot toplayan Necla Erol birinci olurken, Nuran Erdem 101 tür ot ile ikinci, Aysun Yenice ise 77 ot türü ile üçüncü oldu.

Geçen yılki festivalde sunulan yemeklerin tariflerinin bir kitap haline getirilerek ziyaretçilere dağıtıldığı festival, yapılan yemek tadılması ve otların sergilenmesinin ardından gerçekleştirilen ödül töreni ile son buldu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz