maritbet girişmaritbet
Vefa, yurt dışında gücünü giderek artırıyor

Vefa, yurt dışında gücünü giderek artırıyor

Prefabrike ve çelik yapı sektörünün önde gelen markalarından Vefa, yurtdışında şirketleşme ve bayilik çalışmaları ile güçleniyor

Vefa, Ortadoğu ve Afrika'da güçleniyor. Bünyesindeki şirket ve markalar ile yurtiçi ve yurtdışında birçok projeye imza atan Vefa, bu yıl ihracatta rotayı Ortadoğu ve Afrika ülkelerine çevirerek, ilk beş ayda 22 farklı ülkeye ihracat gerçekleştirdi. Vefa Holding İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, bu yıl güçlü oldukları ülke ve bölgelerdeki potansiyellerini koruyarak özellikle Suudi Arabistan merkezli olmak üzere Ortadoğu pazarına yönelme kararı aldıkların belirterek, bu çerçevede Suudi Arabistan ve Katar'da şirketleşme, Kuveyt'te ise bayilik çalışmaları yaptıklarını söyledi. Rusya'da da benzer şekilde yerleşik olarak faaliyetlerini yoğunlaştırdıklarını dile getiren Koçyiğit, Afrika'nın da öncelikli hedefleri arasındaki yerini koruduğunu vurguladı. Koçyiğit, “Gabon'da kendi şirketimiz ve ofisimiz ile tüm Orta Afrika bölgesine yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca Afrika'nın diğer bölgeleri ile ilgili girişimlerimiz de sürüyor” dedi. Bu yılın ilk beş ayında ihracatlarının toplam ciroya oranının yüzde 71 olarak gerçekleştiğini kaydeden Koçyiğit, sadece ilk 5 ayda dünyanın 22 farklı ülkesine yapılan ihracatta Gabon, Katar, Venezuela, Irak ve Tacikistan'ın başı çektiğini sözlerine ekledi.

İhracattaki gücü tescillendi

Yurtdışı pazarlarda giderek etkinleşen Vefa, TİM tarafından hazırlanan 2013 yılı Türkiye'nin ilk 1000 İhracatçı Firma Listesine bünyesindeki şirketlerden biriyle girerek gücünü tescilledi. Vefa Holding İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, Vefa'nın ana üretim şirketi olan Vefa Prefabrike Yapılar San. Ve Tic. A.Ş.'nin Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçı Firma listesinde yer alarak başarısını kanıtladığını belirterek, listeye giren şirketlerinin prefabrike yapı sektöründen listeye giren üç firmadan biri olduğunu söyledi.

Bu başarının altında geçen yıl gerçekleştirdikleri ihracatın toplam cirodaki payının yüzde 62 olmasının yattığını hatırlatan Turan Koçyiğit, “2013 yılının başına kadar dünyada ulaştığımız ülke sayısı 61 iken yıl boyunca dokuz yeni ülkeye daha ulaşarak bu sayıyı 70'e çıkardık. 2013 yılında ilk defa ihracat yaptığımız ülkeler; Senegal, ABD, Kenya, Meksika, Kostarika, Uganda, Güney Sudan ve Panama oldu. 2013 yılı içinde 30 farklı ülkede proje yürüttük. İhracat yaptığımız ülkeler arasında Irak başı çekti. Rusya, Türkmenistan, Kazakistan, Gürcistan ve Azerbaycan gibi Asya ülkeleri de dikkat çekici olarak ilk sıralarda yer aldı. Bu ülkeleri Afrika ve Güney Amerika ülkeleri izledi” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Öğrencilerin tasarladığı dronla yüksek katlı binalar boyanabilecek
  • 05.09.2022 10:54

Öğrencilerin tasarladığı dronla yüksek katlı binalar boyanabilecek

TEKNOFEST KARADENİZ'e katılan, 8 öğrenciden oluşan İTÜ'nün "Vefa" takımı projele ...

Gemlik'in yapı envanteri çıkarılıyor
  • 13.09.2020 08:30

Gemlik'in yapı envanteri çıkarılıyor

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, inşaat sektörünün temsilcileriyle ...

Pelin Karahan, Avrupa Yakası'ndan ev arıyor
  • 20.08.2020 10:27

Pelin Karahan, Avrupa Yakası'ndan ev arıyor

Avrupa Yakası'ndan ev arayan oyuncu Pelin Karahan, önceki gün Etiler, Ulus, Bebe ...

"Ev alırken balon rakamlara aldanmayın"
  • 06.06.2020 08:45

"Ev alırken balon rakamlara aldanmayın"

Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmıztaş Başaran, emlak fırsatçılarına karşı ev alm ...

Türkiye-Gana İş Forumu Antalya’da yapıldı
  • 11.09.2018 17:21

Türkiye-Gana İş Forumu Antalya’da yapıldı

Boğaziçi Fuarcılık tarafından düzenlenen Antalya İş ve İnşaat Makinaları Fuarı, ...

Vekon, Ruanda'da sosyal tesis binaları inşa etti
  • 16.07.2018 12:38

Vekon, Ruanda'da sosyal tesis binaları inşa etti

Vefa’nın ön üretimli yapı markası Vekon, Ruanda’da termik santral yöneticileri i ...