maritbet girişmaritbet
Vefa Group, Vekonar ve Modüler Ev ile Design Turkey’de ödül aldı!

Vefa Group, Vekonar ve Modüler Ev ile Design Turkey’de ödül aldı!

Prefabrike ve hafif çelik yapı sektörünün önde gelen isimlerinden Vefa Group, bünyesindeki Tasarım Ofisi tarafından geliştirilen Vekonar ve Modüler Ev ile Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nde Kurumsal ve Ticari Ürünler kategorisinde İyi Tasarım Ödülü’nün sahibi oldu

 

Prefabrike ve hafif çelik yapı sektörünün önde gelen isimlerinden Vefa Group, bünyesindeki Tasarım Ofisi tarafından geliştirilen Vekonar ve Modüler Ev ile Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri'nde Kurumsal ve Ticari Ürünler kategorisinde İyi Tasarım Ödülü'nün sahibi oldu.

Prefabrike ve hafif çelik yapı sektörünün yenilikçi markası olan ve bugüne kadar pek çok ilke imza atan Vefa Group, geliştirdiği iki farklı ürün ile Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülü'nü aldı.

Türkiye'nin tasarımla markalaşmasına katkı sağlamak amacıyla bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri'nde Vefa Group, Vekon ürünlerinden Süper Pratik Yaşam Üniteleri'ninVekonarmodeli ve Steelife ürünlerinden Modüler Ev ile Kurumsal ve Ticari Ürünler kategorisinde İyi Tasarım Ödülü'ne layık görüldü.

T.C. Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu'nun (ETMK) işbirliği ile düzenlenen ve jürisinde dünyaca ünlü yerli ve yabancı endüstriyel tasarımcıların bulunduğu projenin Ödül Töreni, 30 Kasım 2012 tarihinde Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törende;Vefa Group, yeni ürün ve teknolojiler geliştirmek amacıyla kurduğu Tasarım Ofisi ekibi tarafından geliştirilen Vekonar ve Modüler Ev ile iki ödülün sahibi oldu. Vekonar'ın Tasarımcısı Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Zeliha Merve Duman ve Modüler Ev'in Tasarımcısı Yüksek Mimar Burcu Demir ödüllerini Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın elinden aldı.

İç içe geçmeli Vekonar, katlanarak taşınabiliyor

Vekon Satış ve Pazarlama Direktörü Özgül Yücel, ödül kazandıkları ürünlerden Vekonar'ın döner modüllerden oluşan iç içe geçmeli iki katlı çok amaçlı ofis ve yaşam konteyneri olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Estetik görünümü ile şantiyelerde yönetici ofisi olarak kullanımının yanı sıra konut, satış ofisi, restoran gibi çok farklı amaçlara da hizmet edebilmektedir. Katlanabilir olması sayesinde açık haline göre 2,5 kat daha küçük bir paket halinde depolanabilir ve taşınabilmektedir. Vinç yardımıyla kurulacağı alana indirildikten sonra alt katı vidalama için gerekli ekipmanlar kullanılarak hızlıca kurulur. İkinci katın kurulumunda ise vinç yardımına ihtiyaç duyulur. Taban ve çatı konstrüksiyonunda kullanılan özel profiller aracılığıyla ısı köprüsü oluşumları engellenmekte ve duvarlarda kullanılan sandviç paneller sayesinde yüksek yangın dayanımı ve yüksek izolasyon sağlanmaktadır.”

Modül Ev'ler sökülüp taşınıyor ve tekrar monte ediliyor

Ödül alınan diğer bir ürün olan Modüler Ev ile ilgili bilgi veren Steelife Genel Müdürü Bülent Aydın ise Steelife'ın modüler sistem yapıları ile farklı büyüklükler ve şekillerdekonut seçeneği sunduğunu ve böylece taşınabilir, estetik, konforlu ve güvenilir yaşam alanları oluşturulabildiğini söyledi. Aydın, “Modüler evlerin içinde tüm yaşam alanları konfor şartları en üst seviyede tutularak tasarlanmış ve uygulanmıştır. Hafif çelik konstrüksiyondan oluşan taşıyıcı sisteme sahip olan modüler evler, duvar, çatı ve tabanlarda uygulanan ısı ve ses izolasyonları sayesinde kullanıcılarına yüksek yalıtım avantajı ve yüksek yangın dayanımı sunmaktadır. Üretimlerinin tamamı fabrikada yapılan ve kendinden tabanlı olan modüllerin, yerinde kısa sürede birleştirilmesi ile tamamlanan modüler evler, istenildiğinde kolaylıkla sökülüp taşınabilmekte ve yeniden monte edilebilmektedir. Modüller kamyon ya da TIR ile taşınabilecek şekilde iki farklı ebatta (3x7,7 metre ve 3x10,3 metre) üretilmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gemlik'in yapı envanteri çıkarılıyor
  • 13.09.2020 08:30

Gemlik'in yapı envanteri çıkarılıyor

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, inşaat sektörünün temsilcileriyle ...

Pelin Karahan, Avrupa Yakası'ndan ev arıyor
  • 20.08.2020 10:27

Pelin Karahan, Avrupa Yakası'ndan ev arıyor

Avrupa Yakası'ndan ev arayan oyuncu Pelin Karahan, önceki gün Etiler, Ulus, Bebe ...

Vefa, yurt dışında gücünü giderek artırıyor
  • 29.05.2014 11:04

Vefa, yurt dışında gücünü giderek artırıyor

Prefabrike ve çelik yapı sektörünün önde gelen markalarından Vefa, yurtdışında ş ...

Gabon, kentsel dönüşümü Steelife ile gerçekleştiriyor!
  • 12.12.2012 09:36

Gabon, kentsel dönüşümü Steelife ile gerçekleştiriyor!

Vefa Group’un hafif çelik yapı markası Steelife, Gabon’un başkenti Libreville’ni ...

Vefa Group, Vekonar ve Modüler Ev ile Design Turkey’de ödül aldı!
  • 04.12.2012 09:44

Vefa Group, Vekonar ve Modüler Ev ile Design Turkey’de ödül aldı!

Prefabrike ve hafif çelik yapı sektörünün önde gelen isimlerinden Vefa Group, bü ...

Vefa Group, Vekon markasıyla IDME Afet Yönetim Fuarı’na damga vurdu!
  • 22.11.2012 14:02

Vefa Group, Vekon markasıyla IDME Afet Yönetim Fuarı’na damga vurdu!

Vefa Group markası Vekon, 22-24 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’n ...