maritbet girişmaritbet
Varan Taksim’de otel açıyor!

Varan Taksim’de otel açıyor!

Ankara ve İstanbul’da beş yıldızlı iki otel yatırımı bulunan Varan Grubu, üçüncü otelini Taksim’de açacak. Şirket, Gümüşsuyu’nda kendisine ait olan 7 katlı eski bir binayı apart otele dönüştürüyor. Tadilat çalışması yapılan 167 metrekare oturumlu bina, bir yıl sonra hizmete girecek

Kaynak: Kezban GEBETAŞ / Hürriyet Emlak

Şehirlerarası otobüs işletmeciliği şirketi Varan, otelcilik sektörüne iyice ısındı. Ankara'daki terminal merkezini Mövenpick otele çeviren, Yenibosna'daki terminale de şehir oteli yapma kararı olarak turizme giren grup, üçüncü otelini Taksim-Gümüşsuyu'nda açıyor. 

Şehir içinde kalan ve arazileri değerlenen terminalleri otellere dönüştürerek değerlendiren şirket, bu kez Taksim-Gümüşsuyu'nda kargo amacıyla kullandığı eski bir binayı otele dönüştürüyor.
Yaklaşık üç aydır tadilat çalışması yapılan bina, Gümüşsuyu -İnönü Caddesi üzerindeki Varan seyahat acentesinin iki bina sağ tarafında bulunuyor. Binanın sağında Alkim, solunda ise Urbanitas Cafe-Kitapevi bulunuyor. 79 pafta, 750 ada ve 24 parsel numaralı bina 167 metrekare oturum alanına sahip. Bodrum, zemin ve 5 de normal kat olmak üzere toplam 7 kattan oluşuyor. 4-5 yıldır boş bir vaziyette olan eski bina, birara Varan'ın kargo ofisi olarak hizmet vermiş.
 
10 milyon dolara mal olacak
Apart otel olarak hizmet verecek binada, 20-25 civarında oda bulunacak. Tadilatı bir yıl sürecek olan binanın maliyetinin en az 10 milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor.
 
Ankara Söğütözü'ndeki terminal binasını yaklaşık 40 milyon dolar maliyetle 160 odalı otele çeviren ve işletmesi için ünlü otel zinciri Mövenpick'le anlaşan grup, buradaki oteli bu yıl sonunda hizmete açacak. Ardından Yenibosna'da bulunan genel müdürlük ve terminal binasını 5 yıldızlı otele çevirmek için kolları sıvayacak. Buradaki otelin maliyetinin de 35-40 milyon dolar civarında olması bekleniyor. Varan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Enis Pekuysal, daha önce turizm alanına ağırlık vererek sektördeki en önemli oyuncular arasında girmeyi planladıklarını söyleyerek otelcilik alanında büyümeye kararlı olduklarını belirtmişti.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz