maritbet girişmaritbet
Vakıfbank’tan enerji verimliliğine 60 milyon dolarlık destek

Vakıfbank’tan enerji verimliliğine 60 milyon dolarlık destek

Vakıfbank, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile yaptığı işbirliğiyle toplam 200 milyon dolarlık kredinin 60 milyon dolar tutarındaki dilimine aracılık edecek


 


Vakıfbank, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile yaptığı işbirliğiyle toplam 200 milyon dolarlık kredinin 60 milyon dolar tutarındaki dilimine aracılık edecek.
 
Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Vakıfbank, EBRD ile yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik kredi anlaşması imzaladı.
 
EBRD tarafından "Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Kredisi" için bugün Hyat Hotel'de düzenlenen toplantıda konuşan Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Birgül Denli, Türkiye'de "Çevre Bankacılığı" konsepti altında KOBİ ve ticari segment için ayrı bir uygulamayı başlatan ilk bankanın Vakıfbank olduğunu söyledi.
 
Denli, "TURSEFF programına katılarak Çevre Bankacılığı alanında hedeflerimizi daha da artırmaktan, enerji yatırımları ve enerji verimliliği projelerine kredi sağlıyor olmaktan Vakıfbank olarak büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.
Vakıfbank, 60 milyon dolarlık bu krediyi, ticari enerji verimliliği yatırımları, bağımsız küçük ölçekli yenilenebilir enerji yatırım kredileri, inşaat ve konut sektöründe enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırım kredileri, yenilenebilir enerji teknolojisi üreticileri, tedarikçileri, montajcıları, makine ve teçhizatına yönelik yatırım kredileri kategorilerinde kullandırmayı planlıyor.
  • Etiketler:

Yorum Yaz