maritbet girişmaritbet
Vaillant Türkiye, yılın ilk yarısında yüzde 34 oranında büyüdü

Vaillant Türkiye, yılın ilk yarısında yüzde 34 oranında büyüdü

Vaillant Türkiye CEO’su Alper Avdel, yılın ilk yarısında yüzde 34’lük hızlı bir büyüme yakaladıklarını söyledi.

Isıtma, havalandırma ve iklimlendirme sektörünün global oyuncusu Vaillant Group, Almanya'daki Remscheid fabrikasında düzenlediği toplantıda, 2016 yılını değerlendirerek, 2017'nin ilk yarısına ilişkin bilgileri paylaştı. Vaillant Group CEO'su Dr. Carsten Voigtländer, yıllık 2,4 milyar Euro'luk satış hacmine ulaştıklarını ve hizmet verdikleri 60 ülke içerisinde yer alan Türkiye'den büyük beklentileri olduğunu ifade etti. 2017 yılının ilk yarısında Türkiye'de çift haneli büyüme kaydettiklerini söyleyen Dr. Voigtländer, yıl sonuna kadar büyümenin artarak devam edeceğini ve ısı pompalarına yatırım yapmayı sürdüreceklerini açıkladı. Vaillant Türkiye CEO'su Alper Avdel ve Vaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Kayaoğlu da toplantıda, Türkiye'de 25.inci yılını dolduran Vaillant'ın pazardaki konumu hakkında bilgi verdi.

Dr. Voigtländer: Yılın ilk yarısında, Türkiye'de çift haneli gelir artışı ile büyümeye devam ettik

Vaillant Group CEO'su Dr. Carsten Voigtländer, toplantıda yaptığı konuşmada Vaillant Group'un pazar gelişimi ve performansı hakkında bilgi verdi; “Remscheid merkezli bir aile şirketi olarak sürdürülebilir büyümeyi hedefliyoruz. 2.4 milyar Euro satış hacmine ulaşmış bir şirket olarak başarımızın kaynağı, 12 binden fazla çalışanımızdır” dedi. Dr. Voigtländer, konuşmasını şöyle sürdürdü: “60'dan fazla ülkede, 340 bin taahhütçü, 21 bin toptancı iş ortağımızla çalışıyor, 30 milyonun üzerinde müşterimize hizmet veriyoruz. Geriye baktığımızda, başarılı bir 2016 görüyoruz. 2017 yılına da başarılı bir başlangıç yaptık. Yılın ilk yarısında, özellikle Türkiye'de çift haneli gelir artışı ile büyümeye devam ettik. 2017 sonu itibariyle ise satış gelirlerimiz ve kazançlar açısından aynı trendin devamını bekliyoruz."

Büyüme stratejimizin temel taşlarından biri Türkiye

Grubun Türkiye'ye bakış açısına da değinen Dr. Voigtländer, şunları söyledi: “Vaillant Türkiye, son yıllarda üstün ciro performansı sergiledi. 2013 yılından bugüne yıllık ortalama yüzde 15 artış gösteren ciro rakamları, tüm grup için büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Vaillant Group içerisinde 3. büyük kombi pazarına sahip olan Türkiye, ciro ve personel sayısı açısından da grup içerisinde ilk 3 ülke arasında bulunuyor.”
Grup olarak geleceğe yatırım yapmayı sürdürdüklerini de belirten Dr. Voigtländer, yeni Ar-Ge merkezi için 54 milyon Euro yatırım yaptıklarını açıkladı, “Buradaki en önemli hedefimiz, teknolojik ürünlerin geliştirilmesi ve üretim süreçlerinin entegre edilmesidir” dedi.

Avdel: Türkiye ekonomisi ve sektörün üzerinde büyüyoruz

Vaillant Türkiye CEO'su Alper Avdel de toplantıda Türkiye'de 25 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirterek; sektörü, 2016 yılını ve 2017 yılı beklentilerini paylaştı. 2016'nın zor bir yıl olduğunu da vurgulayan Avdel, şöyle konuştu: “Ekonomimiz geçtiğimiz yıllara oranla yüzde 2.9 gibi düşük bir büyüme gösterdi. İnşaat sektörü yüzde 7.4 büyürken, ısıtma sektörü buna paralel olarak yüzde 5'ten fazla büyüdü. Vaillant Türkiye olarak biz yıl içerisinde pazara yatırım yapmaya devam ettik, yüksek verimli ve yenilenebilir ürünlerimizle sektörümüzde fark yaratmayı başardık. Yılı toplamda 300 milyon TL'lik ciroyla kapatırken, pazardan yüzde 15 pay aldık. Kentsel dönüşüm, yenileme pazarı ve 2017 yılı içerisinde devreye alınan şofben, termosifon ve klimalardaki ÖTV indiriminin etkisiyle sektörün yıl sonunda yüzde 5 büyüyeceğini öngörüyoruz.”

'Yoğuşmalı'dan 1 milyar dolar içeride kalacak

Avdel, 2018 Şubat ayında devreye girecek ve yoğuşmasız ürünlerin satışı yasaklayacak ErP yönetmeliğine de dikkat çekerek, “Yeni düzenlemeyle, Türkiye'nin yıllık 1 milyar dolarlık enerji harcamasınin içeride kalmasını bekliyoruz. Yoğuşmalı ürünler ile her evde ortalama yüzde 37 tasarruf sağlanacak” dedi.

Kayaoğlu: Türkiye pazarında önce vites büyüttük, şimdi de “Tam Yol İleri” diyoruz
Vaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Kayaoğlu da toplantıda Vaillant Türkiye'nin 2016 yılını değerlendirdi. Kayaoğlu, yüzde 26 büyüyerek vites büyüttükleri 2016'nın ardından, 2017'de “Tam Yol İleri” vizyonuyla yola devam ettiklerini söyledi. “2016 yılı büyümesi tüm iş kollarında ve tüm bölgelerde hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleşti“ diyen Kayaoğlu, 2017 yılında yoğuşmalı kombi pazarında yüzde 81, şofbende yüzde 87, panel radyatörde yüzde 38, klimada yüzde 62 ve ısı pompasında %5 büyüme kaydettiklerini de sözlerine ekledi.

ErP geçişine en hazır firmalardan biriyiz

Konuşmasında, 2017'nin ilk yarısında ürün gamına eklenen yeni ürünlerin katkısıyla yüzde 34'lik hızlı bir büyüme gösterdiklerini ve yüzde60 mevcut yoğuşmalı satış oranıyla, yeni ErP (Yoğuşmalı teknolojiler) yönetmeliğine hazır olduklarını da belirten Kayaoğlu şöyle devam etti: “2018 yılında devreye girecek olan yeni ErP yönetmeliği ile yoğuşmasız ürünlerin satışı yasaklanacak. Sektörümüzün bu yeni uygulamaya hazır olabilmesi için eğitim programımızla destek vermeye başladık. Ankara, İstanbul ve İzmir'de Nisan ve Mayıs aylarında eğitim verdik, diğer illerde de eğitimlerimiz önümüzdeki dönemde sürecek. Sektörümüzde 143 yıllık liderlik deneyimimizle Enerji Verimliliği Danışmanlığı yetkisine de sahibiz. Bugün 50'nin üzerinde olan Enerji Bayisi sayısını 2017 sonuna kadar 60'a yükseltmeyi hedefliyoruz.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vaillant Türkiye, başarılı yetkili satıcılarını Belgrad’da ağırladı
  • 09.11.2022 10:59

Vaillant Türkiye, başarılı yetkili satıcılarını Belgrad’da ağırladı

Vaillant Türkiye’nin düzenlediği, “Vaillant Kombi Seyahat Kampanyası” kapsamında ...

Vaillant Türkiye, 2021’de de yatırıma ve büyümeye devam etti
  • 16.03.2022 11:24

Vaillant Türkiye, 2021’de de yatırıma ve büyümeye devam etti

Kombinin mucidi Vaillant, 2021 yılını değerlendirmek ve 2022 hedeflerini paylaşm ...

DemirDöküm'ün yeni yoğuşmalı kombisi ademiX satışa sunuldu
  • 03.03.2022 12:07

DemirDöküm'ün yeni yoğuşmalı kombisi ademiX satışa sunuldu

DemirDöküm, tasarımından teknik ve kullanım özelliklerine kadar birçok alanda se ...

Vaillant yeni organizasyon yapısı ile 2021’de de iddialı
  • 06.05.2021 10:27

Vaillant yeni organizasyon yapısı ile 2021’de de iddialı

Vaillant Türkiye, COVID-19 salgınının oluşturduğu olumsuz etkilere rağmen 2020 y ...

DemirDöküm, büyüme hedefini sürdürüyor
  • 12.04.2021 17:14

DemirDöküm, büyüme hedefini sürdürüyor

2020’de yüzde 40 büyüyen DemirDöküm 2021’de de büyümesini sürdürmeyi hedefliyor ...

DemirDöküm satış sonrası hizmetlerde referans olacak
  • 21.03.2021 08:45

DemirDöküm satış sonrası hizmetlerde referans olacak

DemirDöküm’ün Yetkili Servisler Toplantısı, bu yıl “Dahası DemirDöküm” temasıyla ...