maritbet girişmaritbet
ÜNLÜ&Co, 110 milyon dolarını Türkiye’ye getiriyor

ÜNLÜ&Co, 110 milyon dolarını Türkiye’ye getiriyor

ÜNLÜ&Co dünyanın en büyük vakıflarından biri ile Türkiye’ye yatırım yapmak üzere süresiz ortaklık anlaşmasına imza attı

2013 sene başından bu yana 2 milyar TL'nin üzerinde hacme sahip şirket satın alma ve birleşme işlemi ile 185 milyon TL tutarında özel sektör tahvil ihracı işlemine imza atan ÜNLÜ & Co dünyanın en büyük vakıflarından biri ile Türkiye'ye yatırım yapmak üzere süresiz ortaklık anlaşmasına imza attı. Ortaklık kapsamında Türkiye'de ilk etapta öncelikli olarak şirketlere sermaye, tahsili gecikmiş alacaklar, altyapı ve gayrimenkul varlık sınıflarına 110 milyon ABD doları tutarında yatırım yapılacak. Fonun büyüklüğünün 2 yılda 3 katına çıkması bekleniyor.  

Türkiye'nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut L. Ünlü, ÜNLÜ & Co Genel Müdürü Can Ünalan ile birlikte 5 Eylül Cuma günü gerçekleştirdiği basın toplantısında, şirketin 2013 yılı boyunca ve 2014 yılı Ağustos sonuna kadar sonuçlandırdığı projelerin ayrıntılarını paylaştı. 

“Durgunluk” yorumlarına rağmen Türk şirketlerine yabancı yatırımı devam ediyor 

ÜNLÜ&Co Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut L. Ünlü, piyasada durgunluk yorumlarına karşın Avrupa, ABD ve Ortadoğu'dan yatırımcıların Türk şirketlerine yatırım yapmak üzere Türkiye'ye gelmeyi sürdürdüklerine dikkat çekti. 2014 senesi boyunca yaşanan iki seçim süreci, uluslararası piyasalardaki dalgalanmalar, ABD Merkez Bankası'nın tahvil alımlarını durdurması ve Türkiye'nin bulunduğu coğrafyadaki siyasal ve toplumsal istikrarsızlıkların piyasaları tahmin edildiği kadar etkilemediğinin altını çizen Ünlü, ÜNLÜ & Co'nun kurumsal finansmandan borç finansmanına, portföy yönetimininden tahsili gecikmiş alacaklara kadar farklı alanlardaki işlemlerini ve özel sermaye alanındaki gelişmelerini aktardı. 

YATIRIM BANKACILIĞI FAALİYETLERİ:

Şirket satın alma ve birleşmelerinde 2 milyar TL'nin üzerinde işlem yapıldı

2013-2014 yıllarındaki şirket faaliyetlerine dair bilgiler veren Mahmut L. Ünlü, 2013 yılı başından günümüze kadar şirket satın alma ve birleşmelerinde toplamda 2 milyar TL'nin üzerinde işlem gerçekleştirdiklerini açıkladı. ÜNLÜ & Co'nun, kuruluşundan bu yana geçen zaman diliminde 86 adet şirket satın alma ve birleşme işlemi gerçekleştirdiğini ve bu alanda lider olduklarını hatırlatan Ünlü, 2014 sonuna kadar 3 satın alma ve birleşme işlemi daha gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti. 

185 milyon tutarında TL tahvil ihracı

ÜNLÜ & Co'nun özel sektör tahvil ihracı işlemlerinde Türkiye'nin önemli ölçüde finansal gelişim göstermesine öncülük ettiğinin altını çizen Mahmut L. Ünlü, “Gelişen tahvil piyasası ile birlikte biz de 185 milyon tutarında TL tahvil ihracı yaptık. Bu yılın geri kalanında Karsan Otomotiv Sanayi ve Tic. A.Ş. için 200 milyon TL tutarında bir ihraç daha yapacağız” dedi. ÜNLÜ & Co'nun takip ettiği 8 özel sektör tahvil ihracı işlemi daha olduğunu belirten Mahmut L. Ünlü, kurumsal sukuk olarak bilinen “kira sertifikası” alanında da 2 şirketle çalıştıklarını açıkladı. 

Hisse senedi plasmanları devam edecek 

Şirketin hisse senedi sermaye piyasalarındaki işlemlerine de değinen ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı Ünlü, 2013 yılının Ekim ayında Ülker Bisküvi'nin %20 hissesine karşılık gelen 430 milyon ABD Doları tutarındaki hisse satışı işlemini son yılların en büyük işlemlerinden biri olduğunusöyledi. Bu yıl KAP'ta da açıklandığı gibi önümüzdeki 12 ay içerisinde Gözde Girişim'in %10 oranındaki hissesinin plasmanı için çalışmalarımız sürüyor. Çok yakında 200 milyon doların üzerindeki benzer bir işlem üzerinde daha çalışmaya başlayacağız. Ünlü, “2014 sonuna doğru benzer bir işlem ile 250 ila 500 milyon dolar arasında işlem hacmi elde etmeyi hedefliyoruz” dedi. 

VARLIK YÖNETİMİ FAALİYETLERİ: 

ÜNLÜ B Tipi Değişken Fon 8 kat büyüdü

Varlık yönetimi tarafındaki gelişmeleri aktaran Mahmut L. Ünlü, grubun portföy yönetim şirketi ÜNLÜ Portföy'ün Türkiye'deki fon piyasalarının gelişimi için büyük çaba harcadığını söyledi. ÜNLÜ Portföy'ün tasarruf sahiplerin sunduğu ÜNLÜ B Tipi Değişken Fon'un 2013 yılı başından bu yana  portföy büyüklüğünün 15 milyon TL'den 120 milyon TL'ye ulaşarak 8 kat büyüdüğünün altını çizdi. Nitelikli yatırımcılara yönelik Serbest Yatırım Fonu'nu 2014 yılı Mart ayında piyasaya sunduklarını hatırlatan Ünlü, bu fonda da 24 milyon TL'lik yatırımın yönetildiğini ve 2014 sonrasında portföyün katlanarak büyümesini hedeflediklerini açıkladı. 

TEFAS rekabeti artıracak

Anapara korumalı 2 yeni fon kuracaklarını da açıklayan Mahmut L. Ünlü, Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu'nun (TEFAS) etkin hale gelmesinin rekabete yansımalarına değindi. “TEFAS'ın aktif hale gelmesi bu alandaki rekabetin artıracak ve ülkemizin ekonomisinin gelişimine önemli bir katkı sağlayacaktır” diyen Ünlü, ÜNLÜ Portföy'ün performansa dayalı fon tercihi döneminde yüksek ve istikrarlı getirisi ile yatırımcısına ulaşacağını söyledi. 

TGA portföy alımları sürüyor

Şirketin Tahsili Gecikmiş Alacak Yönetimi bölümüne dair bilgiler de veren Ünlü, 2013 sene başından bu yana 3 bankadan 425 milyon TL tutarında yeni portföy alındığını, bu bölümde yönetilen portföyün büyüklüğünün 1 milyar 350 milyon TL'ye ulaştığını ve portföydeki borçlu sayısının ise 250 bin kişi civarında olduğunu belirtti. 

“Türkiye'ye önemli bir yatırım daha getiriyoruz”

ÜNLÜ&Co'nun projelerine dair yeni bir gelişmeyi ilk kez paylaşan Mahmut L. Ünlü, varlık yönetimi alanında süresiz bir yatırım ortaklığına imza attıklarını açıkladı. Avrupa'nın bilimsel araştırmalara odaklı en büyük vakıflarından biri ile iş birliğine gittiklerini söyleyen ÜNLÜ, “Türkiye'ye yatırım için cazip ve risklere uyarlanmış getiriler elde etme hedefiyle kurulan iş ortaklığımız, başta hisse senetleri (halka açık/kapalı) olmak üzere, tahsili gecikmiş alacaklar, altyapı ve gayrimenkul varlık sınıflarına çeşitli finansman türleri (özsermaye, finansman ve diğer enstrümanlar) üzerinden uzun vadeli yatırım hedeflendiğini söyledi. Mahmut L. Ünlü, iş birliği çerçevesinde ilk etapta 110 milyon ABD dolarında anapara ile yatırım yapılacağını açıkladı. 

“Girişimlerimiz ve başarılarımız Boğaziçi Üniversitesi'nde vaka çalışması oldu”

Yabancı yatırımın ülkeye gelişine dair istikrarlılığa vurgu yapan ÜNLÜ, “Türkiye kârlı bir pazar haline geldikçe, küresel yatırımcılar da ülkemizde uzun vadeli yatırım yapmayı sürdürüyorlar” dedi. Türkiye'yi yabancı yatırımlara tanıtmanın ÜNLÜ&Co'nun DNA'sında yer alan bir ilke olduğunu vurgulayan Mahmut L. Ünlü, “Tıpkı bugün olduğu gibi, her zaman danışmanlık ve sermaye piyasalarından varlık yönetimine kadar değişen hizmetlerimizle Türk şirketlerini desteklemeyi sürdüreceğiz. Çalışmalarımızın Boğaziçi Üniversitesi'nce takdir edilerek bir vaka çalışması haline getirilmesi bizi hem gururlandırdı hem de yenilenmiş bir çalışma şevki verdi.” diye konuştu.

ÜNLÜ&Co aynı zamanda 4 Eylül 2014 tarihinde ön eleme sonuçları açıklanan European Business Awards (Avrupa İş Ödülleri)'da da Ulusal Şampiyon ünvanı kazandı. ÜNLÜ&Co EBA'da yarıştığı “Business of the Year” (Yılın Şirketi) kategorisinde Türkiye'yi temsil edecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Boyner, Ay Marka'da hisse satıyor
  • 03.02.2015 10:54

Boyner, Ay Marka'da hisse satıyor

Boyner Grubu, Ay Marka Mağazacılık A.Ş. adlı firmasında hisse satışına başlıyor. ...

ÜNLÜ&Co, 110 milyon dolarını Türkiye’ye getiriyor
  • 05.09.2014 14:31

ÜNLÜ&Co, 110 milyon dolarını Türkiye’ye getiriyor

ÜNLÜ&Co dünyanın en büyük vakıflarından biri ile Türkiye’ye yatırım yapmak üzere ...