maritbet girişmaritbet
Ünal İnşaat, 2015 yılına kadar 1 milyon metrekare inşaat yapmayı planlıyor!

Ünal İnşaat, 2015 yılına kadar 1 milyon metrekare inşaat yapmayı planlıyor!

İnşaat sektöründe 17 yıldan bu yana faaliyet gösteren Ünal İnşaat, şimdiye kadar yurt içi ve yurt dışında toplam 600 bin m2'lik inşaat yaptı. İstanbul INN markasını üreterek inşaat sektöründe daha da iddialı halen gelen şirket, İstanbul INN İkitelli projesiyle dünya mimarlık festivalinde finale kalmayı başardı

 

İnşaat sektöründe 1995 yılından bu yana faaliyet gösteren Ünal İnşaat, Libya, Kuzey Irak, Arnavutluk ve İtalya'da da altyapı işlerine imza attı. 2005 yılından itibaren kurumsallaşmaya başlayan şirket, İstanbul INN markası ile inşaat sektöründe markasıyla kalıcı olacak iddialı projelere imza atmaya başladı. 
 
İnşaat sektöründe 17 yılda 600 bin metrekare inşaat yapan şirket, 2015 yılına kadar toplamda 1 milyon metrekare inşaat yapmayı planlıyor. 
 
Teknik kadrosunda 64 kişinin yer aldığı şirketin toplam çalışan sayısı ise 70. Bu sayı inşaatlar yapılırken kullanılan taşeronlarla daha da arıyor. 
 
Şirketin kurucusu olan Ahmet Ünal, geçtiğimiz yıl markalaşma üzere ACM Gayrimenkul Geliştirme şirketini Mühir Köndel ve Cem Altıntaş'ı da ortak alarak kurdu. Bu şirketin kuruluşunun ardından İstanbul INN markası ile projeler geliştirmeye başlayan ortaklar yeni projelerin peşinde koşuyorlar. 
 
Ünal İnşaat Yönetim Kumlu Başkanı Ahmet Ünal, şu an Bomonti'de İstanbul INN Bomonti INN ve Apart Bomonti olmak üzere iki tane konut projeleri olduğunu yine bu yıl içerisinde Zeytinburnu'nda, Kağıthane'de ve Güneşli'de büyük konut projeleri başlatmayı planladıklarını söylüyor. 
 
Kalıcı olmak istiyorlar 
 
İnşaat sektöründe kalıcı olmak ve nitelikli projeler üretmek üzere İstanbul INN markasını oluşturduklarına dikkat çeken Ünal şöyle devam ediyor: "Projelerimizle uluslararası festivallere, yarışmalara katılıyoruz. Örneğin İstanbul INN İkitelli projesiyle Dünya Mimarlık Festivali'nde (WAF) Geleceğin Projeleri/Karma Kullanım kategorisinde tek Türk firma olarak finale kaldık. 17 yılın bilgi birikimini genç kadromuzun dinamizmiyle birleştirerek İstanbul INN İkitelli projesi ile inşaat sektörüne yenilikçi vizyon kazandırmaya devam ediyoruz.”
 
Bundan sonra yapacakları projelerle de iddialı olduklarını belirten Ünal, İstanbul INN markası ile İstanbul'u sahiplenip kente uluslararası önem taşıyan projeler üretmeyi hedeflediklerini vurguluyor. 
 
ACM Gayrimenkul Geliştirme Ortağı, Ünal İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Cem Altıntaş ise, birlikte markalaşma sürecine girdiklerini, herkesin proje sahiplenmeyi seçerken kendilerinin İstanbul'u sahiplenerek İstanbul iki markasını oluşturduklarını söylüyor. 
 
ACM Gayrimenkul şirketi proje geliştirirken Ünal İnşaat da projelerin inşaaünı yapıyor. Böylece Ünal İnşaat'ın 17 yıllık inşaat tecrübesi İstanbul INN markasıyla üretilmiş oaln konutlarda kullanılıyor.
 
 
Engelleri ortadan kaldırıyor
 
Ünal İnşaat'ı diğer firmalardan ayıran en büyük ayrım ise engellilere yönelik tasarlanan Türkiye'deki ilk konutları yapıyor olmaları. Bu anlamda kiril alfabeli kapı kolları, kabartmalı yer döşemesi, sesli yönlendirmeler gibi özel çalışmalar düşünüldü. Bunun için Sakatlar Derneği'yle dahi görüşmeler yapıldı. 
 
Farklıyı yakalayabilmek için çeşitli adımlar atan Ünal İnşaat, Amerika'daki The RL Mace Universal Design Enstitüsü'nün direktörü Richard Duncan'ı Türkiye'ye geüriyor. Duncan, Belçika'nın hükümet binalarını erişilebilir tasarımla yenileyen ünlü bir isim. Uzmanlık alanı ise erişilebilir diğer bir deyişle evrensel tasarım. 
 
Türkiye'de çocuklu, yaşlı, geçici sportif sakatlığı bulunan ve engelli sayısının 75 milyon nüfusun yüzde 30'una denk geldiğine işaret eden Cem Altıntaş, "Bu pazarda 20 milyon potansiyel müşteri bulunuyor. Biz de ürettiğimiz projelerde engelleri ortadan kaldırarak hem bir sosyal sorumluluk yapmış oluyoruz hem de bu pazarın potansiyelini değerlendiriyoruz" diyor. 
 
Türkiye'nin yavaş yavaş şehirleşme sürecini tamamladığını, devletin engelliler için yasalar  çıkardığını ancak uygulamada problemler yaşandığını belirten Alüntaş, inşaat projelerinde engellilere yönelik uygulamanın yapılmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor. 
 
İstanbul INN markası ile üretilen ilk proje olan İstanbul INN Bomonti, 32 daire ve 4 ticari üniteden oluşan 4.5 milyon dolarlık bir proje. Yüzde 90'ı tamamlanan projenin bu yılın sonunda bitirilmesi planlanıyor. 
 
 
Kentsel dönüşümle ilgileniyor 
 
İstanbul'un çeşitli semtlerinde inşaat projeleri geliştiren şirket, kentsel dönüşüm projeleri de yapıyor. 
Bu amaçla Levent, Kağıthane gibi kent merkezine yakın yerlerde arz geliştirme çalışmalarına da başlamışlar. 
 
Levent Loft'un arkasında yer alan 7 bin 500 m2 alandaki 54 gecekonduyu alıp 180 konutluk bir proje planladıklarını belirten Ahmet Ünal, bu projenin imza aşamasında olduğunu 2013'ün mart ayında inşaaüna başlayıp 15 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı planladıklarını söylüyor. 
 
Aynı bölgede bir adayla daha ilgilendiklerini orayı da almaları halinde 120 konut daha yapmayı planladıklarını belirten Ünal, bu isteklerinin gerçekleşmesi halinde bölgede toplamda 300 konut yapacaklarını da vurguluyor. Bölgede yapılacak olan projenin metrekare satış fiyatlarının 2 bin 750 dolardan başlaması da planlanıyor. 
 
Dünya Mimarlık Festivali finalinde 
 
istanbul INN markası ile konut üretimine iddialı bir giriş yapan Ünal inşaat, istanbul INN İkitelli projesiyle Dünya Mimarlık Festivali'nde (WAF) Geleceğin Projeleri/Karma Kullanım kategorisinde finale kalan tek Türk şirketi oldu. 
 
3-5 Ekim tarihleri arasında Singapur'daki Moshe Safdie imzalı Marina Bay Sands otelinde beşincisi gerçekleşecek festivalde, Ünal İnşaat İstanbul INN İkitelli projesiyle finale kalarak başarısını kanıtlamış oldu. 
 
Bu yıl 65'in üzerinde ülkeden rekor sayıda katılımın yaşandığı Dünya Mimarlık Festivali Ödülleri'nde Ünal İnşaat, İstanbul INN İkitelli projesiyle Future Project of the Year 2012 ödülünü almak için aralarında Moshe Safdie, Ben Van Berkel ve Juergen Mayer H gibi isimlerin de bulunduğu jüri karşısında sunum yapacak. Proje sunumlarının yanı sıra sergi, panel ve seminerlere de sahne olacak olan Dünya Mimarlık Festivali'nde kazanan projelerin ödülleri ise 5 Ekim Cuma günü Singapur'daki Marina Bay Sands otelinde yapılacak törende açıklanacak. 
 
Ekonomist Mortgage

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?
  • 18.03.2022 16:15

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale gelen ‘Gündem Buluşmaları’nın 49’uncusu, '2021 ...

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!
  • 29.12.2021 09:36

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!

Döviz kurundaki artış sonrası oluşan fahiş fiyatlarla mücadele eden inşaat sektö ...