maritbet girişmaritbet
Uludağ İnşaat’ın dolandırıcılık davasında karar aşaması!

Uludağ İnşaat’ın dolandırıcılık davasında karar aşaması!

Bursa’da, Seda Sayan’ı reklam filminde oynatıp konut yapma vaadi ile 217 kişiyi dolandıran Uludağ İnşaat’ın yöneticileri için karar aşamasına gelindi.

Bursa'da, Seda Sayan'ın reklam filminde oynatıp, konut yapma vaadi ile 217 kişiye senet imzalatıp daha sonra bu kişileri dolandırdığı öne sürülen Uludağ İnşaat'ın yöneticileri Ahmet Toğrul, Rukiye Toğrul, Mehmet Kahraman, Ahmet Kahraman, Ali Şehan, Serdar Öztürk'ünde bulunduğu 10 kişi hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Bu kişiler hakkında 'Dolandırıcılık' suçundan Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3-7 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz sanıklar yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

Bugün yapılan duruşmada Cumhuriyet Savcısı davada esasa ilişkin görüşünü açıklarken, firmanın müşteki alıcılar ile imzalanan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde yer alan, 'İmece usulü' olarak belirledikleri yöntemle daha eylemin başlangıcından itibaren sanıkların dolandırıcılık kastıyla hareket ettiklerini savundu.

DAVA ÖNÜMÜZDEKİ AYA ERTELENDİ

Savcı. suç vasıfları da dikkate alındığında, Ahmet Toğrul, Rukiye Toğrul, Mehmet Kahraman, Ahmet Kahraman, Ali Şehan, Serdar Öztürk'ün 217 kez dolandırıcılık suçundan cezalandırılmasını istedi. Cumhuriyet savcısı tutuksuz dört sanık hakkında da beraat kararı verilmesi gerektiğini söyledi. Karar aşamasına gelen dava önümüzdeki aya ertelendi. 

Duruşma sonrası Aliye önünde toplanan Uludağ İnşaat mağdurları, adına konuşan Nihal Bulur, kendilerinin orta gelirli aileler olduğunu belirterek, "Bu aşamada, verdiğimiz paralarımızı tekrar geri alacağımıza inanmıyoruz. Çok zor günler geçirdik. En azından sanıkların cezalandırılmalarını bekliyoruz. Türk adaletine ve hakimine güvenimiz sonsuz" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ İnşaat’ın dolandırıcılık davasında karar aşaması!
  • 08.02.2016 17:20

Uludağ İnşaat’ın dolandırıcılık davasında karar aşaması!

Bursa’da, Seda Sayan’ı reklam filminde oynatıp konut yapma vaadi ile 217 kişiyi ...