maritbet girişmaritbet
Türkerler Holding'den sanat dünyasına bir katkı daha!

Türkerler Holding'den sanat dünyasına bir katkı daha!

Türkerler Holding, kentin eğitim ve sanat hayatına kalıcı yatırımlarla destek olmaya devam ediyor.

Son dönemde İzmir'e yaptığı dev sağlık, gayrimenkul ve yenilenebilir enerji yatırımlarıyla dikkatleri üzerine çeken ve bölge ekonomisine ivme kazandıran Türkerler Holding, kentin sanat dünyasına sağladığı katkılara bir yenisini daha ekledi. Türkerler Holding, İzmir Balçova'da yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne “Kazım Türker Sanat Galerisi” adıyla büyük bir sanat galerisi yapılması için sponsor oldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik ile Türkerler Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Attila Sezgin iki kurum arasındaki işbirliğine ilişkin sözleşmeyi düzenlenen basın toplantısıyla imzaladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, “Prof. Dr. Attila Sezgin üniversitemizde en üst düzeyde yöneticilik yapmış, emek vermiş, büyük katkılar sağlamıştır. Şimdi Türkerler Holding Genel Koordinatörü olarak da desteğini sürdürüyor. Tüm Dokuz Eylül Üniversitesi camiası adına hocama ve özellikle Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kazım Türker'e teşekkür ediyorum. Bu destek bir taraftan eğitime, diğer taraftan İzmir sanat dünyasına büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. A. Mümtaz Sağlam “çok kısa bir sürede beklentilerimizin üstünde bir mekana kavuşma hayalimiz gerçeğe dönüşmüş oldu” dedi

“İzmir sanat hayatına yeni bir soluk”

Türkerler Holding Genel Koordinatörü Attila Sezgin de, Dokuz Eylül Üniversitesi'ne hizmet etmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Uzun yıllar görev yaptığım okulumda olmanın heyecanını yaşıyorum” dedi. Türkerler Holding'in son yıllarda giderek artan bir ivmeyle İzmir'e yatırım yapmaya devam ettiğini kaydeden Prof. Dr. Sezgin şöyle devam etti: “Türkerler Holding olarak yatırımlarımızın yanında sanata, spora ve eğitime hep destek olduk, olmaya devam ediyoruz. İzmir Devlet Opera ve Balesi'ne, Efes Opera ve Bale Günleri'ne destek olduk. Mahall Bomonti İzmir projemizde açtığımız galeriyle Türkiye'nin en değerli sanatçılarının eserlerini İzmirlilerle buluşturduk. Bunun yanında İzmir'in en önemli markalarından Göztepe Spor Kulübü'ne sponsor olduk. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Kazım Türker'in her zaman vurguladığı gibi, sanata ve sanatçıya destek, bu topraklardan kazandıklarımızı bu toprakların insanlarıyla paylaşma anlayışımızın en güzel yansımalarından biridir. İnanıyorum ki, bu sanat galerisi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerine yeni bir heyecan oluşturulmasının yanında İzmir'in sanat hayatına da yepyeni bir soluk getirecektir.”

İlk sergi Ekim ayında

İnşaatına başlanan ve yüzde 25'i tamamlanan 400 metrekare genişliğindeki Kazım Türker Sanat Galerisi, Ekim ayında Hayri Esmer ilk sergisiyle izleyicilerle buluşacak. Dokuz Eylül Üniversitesi galeri için yoğun bir programı hazırladı. Plana göre galeride bir yıl içerisinde 6-12 sergi düzenlenecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mahall Bomonti İzmir foto galerisi!
  • 30.12.2016 14:03

Mahall Bomonti İzmir foto galerisi!

Türkerler Holding imzasıyla İzmir'de hayata geçirilen Mahall Bomonti İzmir proje ...

Yozgat'ta Millet Bahçesi için ilk adım atıldı
  • 02.03.2021 11:30

Yozgat'ta Millet Bahçesi için ilk adım atıldı

Yozgat'ta Millet Bahçesi Projesi kapsamında, eski Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ...

Rusya Devlet Başkanı Putin'den nükleer santral tepkisi!
  • 23.09.2020 21:21

Rusya Devlet Başkanı Putin'den nükleer santral tepkisi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nükleer santralleri kapatan devletlere ''Od ...

"Belediyelere müracaat edip evlerinizin risk tespitini yaptırın"
  • 17.08.2020 12:43

"Belediyelere müracaat edip evlerinizin risk tespitini yaptırın"

Murat Kurum, "Riskli alanları ve yapıları tespit etmeye, afetlere dayanıklı konu ...

Türkerler Holding, 3 projesiyle Evim Türkiye Fuarı'na katılacak
  • 29.01.2019 11:52

Türkerler Holding, 3 projesiyle Evim Türkiye Fuarı'na katılacak

Türkerler Holding, 8–10 Şubat tarihleri arasında Almanya’nın Düsseldorf kentinde ...

Mahall Bomonti İzmir ofisleri, 60 aya sıfır faizle satışta!
  • 22.12.2018 10:34

Mahall Bomonti İzmir ofisleri, 60 aya sıfır faizle satışta!

Türkerler Holding tarafından inşa edilen ve tüm körfeze hakim konumda yükselen M ...