maritbet girişmaritbet
Türk seramik sektöründe ilk: Enerji Yönetim Belgesi VitrA’nın

Türk seramik sektöründe ilk: Enerji Yönetim Belgesi VitrA’nın

Eczacıbaşı’nın sürdürülebilir kalkınmayı bir yaşam felsefesi olarak benimsemesi, Topluluk kuruluşlarının bu alandaki adımlarını hızlandırdı

 
 
Sürdürülebilir kalkınmayı bir yaşam felsefesi olarak benimseyen Eczacıbaşı Topluluğu'nun kuruluşlarından VitrA, 50 yılı aşkın süredir sektöründe gerçekleştirdiği öncü çalışmalara bir yenisini ekledi. VitrA'nın Bilecik Bozüyük'teki tesisi, Türk Standartları Enstitüsü'nün denetimlerinden sıfır hatayla geçerek, Türk seramik sektörünün ilk TS EN 16001 Enerji Yönetim Sistemi belgesine sahip oldu. Tesis, seramik sağlık gereçleri alanında dünyanın aynı çatı altında faaliyet gösteren en büyük üretim komplekslerinden biri niteliğini taşıyor.
 
Seramik üretiminin neredeyse tüm aşamalarında enerjinin yoğun olarak kullanıldığını belirten Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Hüsamettin Onanç, sürdürülebilir bir üretimin ancak enerji kaynaklarının verimli kullanılmasıyla mümkün olabileceğini söyledi. Onanç, “2010 yılında üretimde kullanılan enerji miktarını %5,5 azalttık. Son 15 yılda yapılan tüm yatırım ve iyileştirmeler sonucunda ise toplam %50 enerji tasarrufu sağladık.” dedi.
 
80'li yıllardan bu yana üretim, tasarım ve yönetim süreçlerinde, doğal kaynakları koruma sorumluluğuyla hareket ettiklerini belirten Onanç, bu bilinci Blue Life adını verdikleri yaklaşım aracılığıyla tüketicilere ve paydaşlarına anlattıklarını söyledi. VitrA çalışanlarının ürettiği sayısız proje sayesinde, enerji yönetimindeki en yeni ve en gelişmiş uluslararası standart olan TS EN 16001'i almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Onanç, “Atık suyu arıtarak 3 yılda %35 su tasarrufu, fırınların pişirme sıcaklıklarını düşürerek %15 enerji tasarrufu sağladık. Bacaların atık ısısından elde ettiğimiz enerjiyi ise üretim için gerekli suyu ısıtmada kullanmaya başladık.” dedi.
 
 
VitrA'nın İlklerinden Bazıları

 
-          Türkiye'deki ilk seramik sağlık gereçleri üretimi
-          Sektöründeki ilk ihracat
-          Sektöründeki ilk ISO 9001 belgesi
-          Sektöründe Türkiye'de ilk, dünyada ikinci ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesi
-          Sektöründeki ilk yetkili servis
-          Sektöründeki ilk garanti belgesi
-          Sektöründe ilk EFQM Avrupa Kalite Başarı Ödülü-          İlk gömme rezervuar
-          İlk sıçratmayan pisuvar
-          Dünyada LGA onayı alan, 2,5/4 litre suyla çalışan ilk  rezervuar
-          Bedensel engellilerin ihtiyacına uygun ilk seramik sağlık gereçleri üretimi
-          Sektörün ilk LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) Kataloğu

  • Etiketler:

Yorum Yaz