maritbet girişmaritbet
Tosyalı Holding’den kimsesiz çocuklara Sevgi Evleri

Tosyalı Holding’den kimsesiz çocuklara Sevgi Evleri

Sevgi Evleri Projesi’nin temel atma töreni, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in katılımıyla 4 Temmuz 2010’da İskenderun’da gerçekleştirildi

 

Demir-çelik sektöründe bugüne kadar yaptığı yatırımlarla büyük başarılara imza atan Tosyalı Holding, sosyal sorumluluk projelerini de hız kesmeden sürdürüyor. Tosyalı Holding, ticari faaliyetleriyle Adana, Osmaniye, Hatay ve İskenderun'da 2 bin 500 kişiye sağladığı istihdamın yanı sıra, toplumsal ve sosyal sorumluluk bilinciyle yeni bir projeye imza atmak için düğmeye bastı. Holding, İskenderun Tosçelik Fen Lisesi ve Şerif Tosyalı Sağlık Merkezi'nin ardından Tosçelik Osmaniye Sosyal Bilimler Lisesi'ni ve son olarak Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri projesini hayata geçiriyor.
 
Sevgi Evleri Projesi'nin temel atma töreni, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in katılımıyla 4 Temmuz 2010'da İskenderun'da gerçekleştirildi.
Kimsesiz çocukların ev ortamında büyüyeceği, 10 villalık ve ortalama 100 çocuğun bakımının üstlenileceği bir proje olan Sevgi Evleri, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve ilgili bakanlıklarla koordineli olarak tamamlandıktan sonra Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlanacak. Projenin Temmuz 2011 tarihinde tamamlanması hedefleniyor.
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı temel atma töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
 
“Yaptığımız her çalışmada sadece sanayiye ve üretime odaklanmıyoruz. Biz güçlü ve müreffeh bir Türkiye için tıpkı sanayi alanında olduğu gibi sosyal alanda da üretimler yapmayı kendimize şiar edindik. Bu topraklardan aldığımızı yine bu topraklara vererek, bir nebze de olsa ülkemiz için bir şeyler yapmanın gururu ve hazzını yaşamaya gayret ediyoruz. Bugünde, geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın daha güvenilir, daha mutlu ortamlarda yaşamaları için ‘Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri'nin' temel atma sevincini siz sevgili dostlarla paylaşıyoruz. Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın, yani kimsesizlerimizin kimi olmak, gerek benim, gerekse tüm ailem için bu güne kadar yaşayacağımız en büyük mutluluk olacaktır.”

Tosyalı Holding'in Sevgi Evleri dışında devam eden ve tamamlanan projeleri arasında, Tosçelik Fen Lisesi, Şerif Tosyalı Sağlık Merkezi ve Osmaniye Sosyal Bilimler Lisesi bulunuyor.
 
Sağlık Kompleksi
Sosyal sorumluluğunun bilincinde olan Tosyalı Holding, sadece sanayi alanına yaptığı yatırımlarla kalmayıp, aynı duyarlılığı sosyal projelerde de göstererek yapılan sayısız yardım faaliyetlerinin yanı sıra Şerif Tosyalı Sağlık Merkezi'ni inşa ederek Sağlık Bakanlığı'na bağışladı.

Tosçelik Fen Lisesi
Tosyalı Holding tarafından İskenderun'da 50.000 m2 alan üzerine kurulan, Türkiye'nin en büyük ve modern eğitim tesislerinden biri olan Tosçelik Fen Lisesi, 2006 yılında Türk eğitimine kazandırıldı. Liselerarası matematik yarışmasında 2009'da Türkiye birinciliği elde eden Tosçelik Fen Lisesi, henüz ilk mezunlarını vermesine rağmen Fen Liseleri arasında önemli bir yer buldu.
 
Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi
Osmaniye'de Fakıuşağı Eğitim Kampüsü bölgesinde yaklaşık 3 milyon TL tutarındaki yatırımla inşa edilmekte olan Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi,  toplam 4813 m2 inşaat alanına sahip olacak. 24 öğrenci kapasiteli 16 adet dersliğinde toplam 384 öğrencinin öğrenim görebileceği lisede 8 adet laboratuar, sergi salonu, kütüphane ve kapalı spor salonu bulunacak.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz