maritbet girişmaritbet
Torunlar GYO 12.6 milyon lira kar dağıttı

Torunlar GYO 12.6 milyon lira kar dağıttı

Torunlar GYO, ilk Genel Kurul Toplantısı’nda 12.6 Milyon TL’nin hissedarlara dağıtılması kararı aldı

Portföy büyüklüğü ve piyasa değeri ile İMKB'de işlem gören en değerli ikinci Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) unvanını taşıyan Torunlar GYO, halka arz sürecinden sonraki ilk Genel Kurul Toplantısı'nı 25 Mayıs 2011 Çarşamba günü Torium Alışveriş Merkezi'nde düzenledi. 21 Ekim 2010 tarihinde İMKB'de işlem görmeye başlayarak her yıl kârının yüzde 50'sini temettü olarak dağıtmayı planlayan Torunlar GYO, düzenlenen ilk Genel Kurul toplantısında 2010 yılına ilişkin dağıtılabilir karın tamamını dağıtma kararı aldı. Bu karara göre Torunlar GYO, 12.6 milyon TL olan dağıtılabilir karın tamamını temettü olarak yatırımcıları ile paylaşacak. Torunlar GYO Genel Kurul'da ayrıca mevcut yönetim ile devam kararı da aldı.
 
Genel Kurul Toplantısı'ndaki konuşmasında mevcut piyasa değeri ile İMKB'nin en değerli 50 şirketi içinde yer aldıklarını belirten Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun; “2010  yılını 2.5 milyar TL net aktif değeri, 3.1 milyar TL portföy değeri ve 1.4 milyar TL piyasa değeri ile kapatan Torunlar GYO olarak bugün İMKB'de işlem gören en değerli ikinci GYO unvanına sahip olmanın onurunu ve sorumluluğunu taşıyoruz. 2011 yılında gerek ülke ekonomisinin, gerekse global ekonominin sürdürülebilir büyüme dinamiklerine kavuşacağını öngörüyoruz. Bu öngörüden hareketle şirketimiz, rekabetçi konumunu koruyup güçlendirerek, sağlam mali yapısıyla mevcut büyüme ve yatırım projelerini uygulama kararlılığını sürdürmeye devam edecek. Mevcut proje yatırımlarının tamamlanması ile Torunlar GYO'yu 2014 yılına kadar IMKB 30 içinde görmeyi hedefliyoruz” dedi.
 
Türkiye ekonomisindeki ve gayrimenkul sektöründeki gelişmelere paralel olarak Torunlar GYO'nun yeni dönemde yatırıma odaklandıklandığını sözlerine ekleyen Aziz Torun; “Tüm bu olumlu göstergeler ışığında bundan sonraki hedefimiz, portföyümüzde yer alan projelerimizin verimliliğini artırmak, AVM yatırımlarımız için sürdürülebilir ziyaretçi ve perakendeci ilgisini sağlamak ve yeni projelerimiz ile sektöre değer katan yatırımlarımızı hayata geçirmek olacaktır. Bu nedenle 2011 yılı bizim için önemli bir yatırım yılıdır”dedi.
 
Torunlar GYO Genel Kurul Toplantısı'nda; mevcut Yönetim Kurulu Üyelerinin yeniden 1 yıl süre ile görev yapmak üzere atanmalarına ve Bağımsız Denetim Şirketi olan Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş'nin seçilmesine karar verildi.
  • Etiketler:

Yorum Yaz