maritbet girişmaritbet
Toplu konut üretiminde Dorçe Prefabrik desteği!

Toplu konut üretiminde Dorçe Prefabrik desteği!

Dorçe Prefabrik-İnşaat'ın tasarlayıp ürettiği prefabrik konutlar, modüler yapısı nedeniyle hızlı toplu konut projelerinin gerçekleştirilmesine katkı s

Dorçe Prefabrik-İnşaat'ın tasarlayıp ürettiği prefabrik konutlar, modüler yapısı nedeniyle hızlı toplu konut projelerinin gerçekleştirilmesine katkı sağlıyor.

Dorçe Prefabrik-İnşaat'ın tasarlayıp ürettiği prefabrik konutlar, modüler yapısı nedeniyle hızlı toplu konut projelerinin gerçekleştirilmesine destek oluyor. Ekonomik olarak orta ve alt sınıf gelir grubunda yer alan kişilere yönelik olarak tamamlanan projeler, ulaşılabilir fiyatları ile sosyal yaşama katkı sağlıyor.

Açıklamaya göre, modüler konteyner konutlar, “uygun maliyet, şık tasarım, sağlamlık, zaman avantajı, özgünlük, çevre dostu” gibi özellikleriyle öne çıkıyor.

Bir modüler konteyner konut inşa etmek son derece uygun maliyetli olurken, modüler konteyner konut fiyatları, seçilen yapı biçimine ve nereye inşa edileceğine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Evin kaç metrekare olacağı, kaç katlı olarak inşaat edileceği ve nasıl materyaller kullanılacağı fiyatı belirleyen unsurlar arasında yer alıyor. Modern İnşaat yöntemleri (MMC) kapsamında modüler bina teknolojisi ile inşa edilen evler genel olarak ekonomik fiyatlara inşa edilebiliyor.

Modüler konteyner konutlarla modifiye edilebilen yük (ISO-kaynaklı) konteynerlere kolayca modern ve şık bir görünüm kazandırmak mümkün, her türlü ihtiyaca karşılamaya yönelik otel, konaklama tesisleri, sosyal tesisler, okul, hastane gibi modern yapılara hızlıca dönüştürülebiliyor.

Çelik sistem, esnek yapısı, dayanımı ve hafifliği ile depreme karşı dayanıklı bir yapı sistemine sahip modüler çelik konteyner konutlar, Türkiye gibi deprem kuşağında olan farklı ülkelerin şartlarına uygun şekilde tasarlanabildiğinden depremlere maruz kaldıklarında diğer yapı sistemlerine göre daha iyi performans gösteriyor. Ayrıca modüler konteyner yapıların büyük bir kısmı önceden inşa edildiği için çok kısa sürelerde ihtiyaca cevap verebiliyor.

Açıklamaya göre, modern inşaatın son teknolojiyle buluştuğu modüler konteyner konutlar, gelişmiş ülkelerde yükselişini devam ettiriyor. Ayrıca ihtiyaç sahiplerinin zevkini yansıtacak tasarımlara imkan tanınıyor. Bu yönüyle de diğer yapım metotları ile inşa edilen yapılar arasında ön plana çıkıyor.

İkinci el yük konteynerini (ISO-kaynaklı) geri dönüştürmek ve onu yaşam alanına dönüştürmek son derece çevreci bir yaklaşım olarak görülüyor. Modüler konteyner konutlarındaki söz konusu özellikleri projelerinde kullanan Dorçe Prefabrik-İnşaat, ihtiyaca yönelik doğru ve hızlı çözümlerde ön plana çıkan marka olmaya devam ediyor.

Açıklamada aktarılanlara göre, Dorçe Prefabrik-İnşaat, yüksek üretim kapasitesi ile binlerce konut projesini çok kısa sürede üreterek, müteahhitlik hizmetleriyle anahtar teslimi tamamlanıyor. Genellikle kamu desteği ile yapılan yatırımlar sonucu ortaya çıkan prefabrik modüler hızlı toplu konut projeleri, üretim, nakliye ve inşaat aşamalarının geleneksel yapı yöntemlerine göre teknik olarak daha şeffaf bir inşaat programına sahip olması nedeniyle daha çok tercih ediliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dorçe Prefabrik, modern inşaat yöntemleriyle öncü olmayı sürdürüyor
  • 16.04.2022 12:16

Dorçe Prefabrik, modern inşaat yöntemleriyle öncü olmayı sürdürüyor

Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat, modern inşaat yöntemleri ile uygun maliyetli sür ...

Dorçe Prefabrik ilk NFT satışını gerçekleştirdi!
  • 02.03.2022 09:34

Dorçe Prefabrik ilk NFT satışını gerçekleştirdi!

Dorçe Prefabrik ve İnşaat'ın "Dorce Tiny House #3" NFT'si 0,18 Etheryum'a alıcı ...

Dorçe Prefabrik, volümetrik yapılarıyla düşük karbonlu çözüm sunuyor
  • 12.02.2022 10:10

Dorçe Prefabrik, volümetrik yapılarıyla düşük karbonlu çözüm sunuyor

Dorçe Prefabrik, volümetrik (hacimsel) modüler çözümlerde “modern inşaat yönteml ...

Dorçe Prefabrik, petrol ve gaz endüstri yapıları için avantajlar sağlıyor!
  • 22.01.2022 11:14

Dorçe Prefabrik, petrol ve gaz endüstri yapıları için avantajlar sağlıyor!

Dorçe Prefabrik’in modüler çelik yapıları, petrol ve gaz endüstrisinin ihtiyacı ...

Dorçe Prefabrik'in modüler çelik yapılarıyla sürdürülebilir gelecek!
  • 08.01.2022 12:26

Dorçe Prefabrik'in modüler çelik yapılarıyla sürdürülebilir gelecek!

Dorçe Prefabrik, çevre değerlerini ve doğal kaynakları bugün ve gelecek nesiller ...

Modüler prefabrik yapı sektörü 2022'den umutlu!
  • 01.01.2022 09:47

Modüler prefabrik yapı sektörü 2022'den umutlu!

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Pazarlama & İnsan Kaynakları Departmanlarından so ...