maritbet girişmaritbet
Terrace Home, VRV ile Daikin konforu yaşayacak

Terrace Home, VRV ile Daikin konforu yaşayacak

İnanlar İnşaat imzasını taşıyan akıllı yaşam konsepti Terrace Home, iklimlendirme konforu için Daikin’i seçti.

Kullanıcı ve çevre dostu ürünleri ile pek çok büyük gayrimenkul projesinin iklimlendirme tercihi olan Daikin, İnanlar İnşaat'ın akıllı yaşam konsepti ile geliştirdiği Terrace Home'un da iklimlendirme çözüm ortağı oldu.

İnanlar İnşaat'ın Basın Ekspres yolunda tek blokta 87 daire olarak tamamladığı, 3.5 metre yükseklikteki loft tipi tavana sahip bahçe villa, sky villa ve 1+1'den 4.5+1'e değişen konut seçeneklerinden oluşan akıllı yaşam konsepti Terrace Home'un iklimlendirmesinde üstün özellikler taşıyan VRV IV merkezi sistemler tercih edildi.

UZAKTAN ERİŞİMLE YAKIN TAKİP

Mekanik proje tasarımı Detay Mühendislik tarafından yapılan projede, akıllı ev ve pay ölçer sistemi kullanılırken, kullanıcı dostu dokunmatik ekran kumandalarıyla tüm klima işlevlerine erişmenin mümkün olduğu VRV IV ile kolay kullanımın yanı sıra, akıllı enerji yönetimi sağlandı. Bu sayede enerji kaybı önlenerek işletme maliyeti düşürülürken, verimliliğin en üst düzeye çıkarılması hedeflendi. Yeni geliştirilen I-Touch Manager merkezi otomasyon sistemi ile enerji tüketimi ve faturalandırma, enerji kayıp kaynağını tanımlama, uzaktan internet erişimi, tüm iç-dış ünitelerin uzaktan arıza ve bakım için takibi, sistemin diğer sistemlerle uyumlu çalışabilmesi ve otomatik iç ünite kaydı sağlanıyor.

YÜKSEK VERİM, DÜŞÜK SES SEVİYESİ

Yıl boyunca konforu en üst seviyede tutabilme yeteneği ile Terrace Home'da en uygun çözüm olarak tercih edilen VRV IV klima sistemleri, geniş kapasite çeşitliliği ve yüksek borulama limitleri ile farklı büyüklüklerdeki tüm dairelerde en iyi performansı sağlıyor. İç ünitelerde alan özelliklerine en uygun gizli tavan modellerin seçildiği projede, Daikin VRV IV'ün düşük ses seviyesi de ana kriterlerden biri oldu.

İnanlar İnşaat Satın Almadan Sorumlu Genel Koordinatör Yardımcısı Yiğit Kuru, Terrace Home'da VRV IV sistemlerini tercih etme nedenlerini, Daikin markasının güvenilirliği ile yatırım ve işletme maliyeti açısından sağlanan avantajlar olduğunu belirtti.

Kuru, bu avantajları şöyle özetledi: “Projemizin iklimlendirme ihtiyacını en iyi şekilde karşılayan ve VRT (değişken soğutucu akışkan sıcaklığı) teknolojisi ile yüksek sezonsal verimlilik sağlayan iç ve dış ünitelerin yanı sıra, yüksek borulama limiti ile de esnek montaj imkanı sağlandı. Daikin'in değişken soğutucu akışkan sıcaklığı teknolojisiyle dış hava sıcaklığına ve iç ortam soğutma kapasitesi ihtiyacına bağlı olarak evaporasyon sıcaklığının otomatik modda değişmesi sayesinde yüksek sezonsal verimlilik değerlerine ulaşılması, I-Touch Manager sistemi ile pay ölçer sistemi uygulanması ve daire başına enerji tüketiminin belirlenerek faturalandırma imkanı sağlanması önemli artılardı. Bunun yanı sıra Daikin'in ürün ve hizmet kalitesini ortaya koyan güçlü referansları kadar, Daikin Türkiye'nin tüm proje sürecinde bize vermiş olduğu teknik destek de bizim için önemliydi.”

DAIKIN VRV IV'ÜN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

- Konut ve sosyal tesislerde VRV IV Isı Pompası-RXYQ-T üstten üflemeli VRV klima sistemi kullanıldı.

- VRV sistemin sahip olduğu değişken soğutucu gaz sıcaklığı (VRT) teknolojisi sayesinde soğutucu gaz sıcaklığı hava sıcaklığına göre değişkenlik göstererek ihtiyaç duyulan kapasite ayarlandı. Bu özelliği ile yüksek verimli çözümler sağlayan VRV IV Heat Pump dış üniteler ile 8'e varan ESEER sezonsal verimlilik değerlerine ulaşılırken, geniş kapasite aralığında çoklu modül oluşturabilme ve 1.000 metre toplam borulama uzunluğu özelliği sayesinde esnek montaj çözümü sunuyor.

- Serbest dış ünite kombinasyonu ile montaj alanı gereksinimleri karşılandı. Ayrıca RXYQ-T model VRV IV Heat Pump dış ünitelerde standart olarak bulunan otomatik şarj ve soğutucu akışkan testi özellikleri ile devreye alma sırasında hem zamandan tasarruf edildi hem de cihazlarda en iyi performansa ulaşıldı.

- İç ünitelerde konfor şartı yüksek tutularak daire tiplerine göre, oldukça sessiz çalışmasıyla tercih edilen kanallı tip iç ünitelere yer verildi. Konutların estetik tasarımına uygun olarak son derece ince 20 cm yüksekliğe sahip FXDQ düşük statik basınçlı ve düşük ses seviyeli, ince gizli tavan ve büyük kapasiteli salonlarda ve sosyal tesislerde ise özel olarak geliştirilmiş DC fan motoru sayesinde daha düşük enerji tüketimine sahip FXSQ orta statik basınçlı gizli tavan tipi iç ünite modelleri tercih edildi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Serdar İnan İstanbul projelerini yorumluyor…
  • 16.04.2012 19:15

Serdar İnan İstanbul projelerini yorumluyor…

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, İstanbul’un çehresini değişti ...

DESTAN İNANLAR'A MÜDÜR OLDU!
  • 13.12.2011 16:40

DESTAN İNANLAR'A MÜDÜR OLDU!

İnanlar İnşaat'ın varisi Mete Okay İnan'ın eşi Ebru Destan'ın şirket müdürlüğüne ...

Serdar İnan "bedelli" kampanyasını anlattı
  • 26.11.2011 13:06

Serdar İnan "bedelli" kampanyasını anlattı

İnanlar Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, düzenlediği kampanya ile ilgili bilg ...

Serdar İnan 'konutta bedelli promosyonu' açıkladı
  • 22.11.2011 14:20

Serdar İnan 'konutta bedelli promosyonu' açıkladı

İnanlar İnşaat, ev alanın bedelli askerlik parasını ödeyecek ...

Esenyurt İnanlar Terrrace Mix örnek dairesi yayında!
  • 01.01.2014 09:34

Esenyurt İnanlar Terrrace Mix örnek dairesi yayında!

İnanlar inşaat tarafından Esenyurt'da inşa edilen Terrace Mix projesinden örnek ...