maritbet girişmaritbet
Tekfen Holding Libya’daki zararını karşılamaya çalışıyor!

Tekfen Holding Libya’daki zararını karşılamaya çalışıyor!

Tekfen Holding, Libya’daki Büyük Nehir Projesi’nin yapımı sırasında çıkan olaylar nedeniyle ortaya çıkan zararını almaya çalışıyor

Tekfen Holding, Libya'daki Büyük Nehir Projesi'nin yapımı sırasında çıkan olaylar nedeniyle ortaya çıkan zararını almaya çalışıyor. Konuyla ilgili şirketin açıklaması şöyle;

16 Kasım 2012 tarihli açıklamamızda, bağlı ortaklıklarımızdan Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş.'nin, Libya'da Tekfen-TML Ortak Girişimi olarak üstlenmiş olduğu ve 21 Şubat 2011 tarihinde ülkedeki çıkan olaylar nedeniyle belirsiz bir süre için durdurulan Büyük Nehir Projesi'ne ilişkin olarak, işveren ile Tekfen-TML Ortak Girişimi'nin toplam altı aylık bir zaman dilimi içerisinde projedeki zararların tespiti, yenileme çalışmalarının kapsamının belirlenmesi, hakediş ve ilave ödemelerin tahsilatının yapılarak remobilizasyon çalışmalarına başlanması konularında anlaşmaya vardıkları belirtilmişti. 

Tarafların yukarıda belirtilen sürecin tamamlanması ve işin devamı konusundaki iradeleri devam etmekle beraber, Libya'daki genel politik istikrarsızlık ve bu durumun idarelere olan yansımaları sebebiyle, 16 Kasım 2012 tarihindeki açıklamamızdan bugüne kadar geçen süre zarfında anlaşmanın gerekliliklerini tam olarak yerine getirmek mümkün olmamıştır. 31.03.2013 tarihli mali tablolarımızda Ticari Alacaklar (10,8 milyon ABD Doları) ve Devam Eden İnşaat Sözleşmelerinden Alacaklar (73,2 milyon ABD Doları) hesap kalemleri altında toplam 84,1 milyon ABD Doları olan alacaklarla ilgili olarak idare tarafından bilanço tarihinden sonraki dönem içerisinde yapılan 2,4 milyon ABD Doları tutarındaki onaylı hakediş ödemesi sonrasında toplam alacak tutarı bugün itibariyle 81,7 milyon ABD Dolarına gerilemiştir. Anlaşma kapsamında, onaylı hakedişlerin ödenmesi ve yapılan ilave işlere ilişkin ödeme taleplerimizin görüşülerek nihai tutarı konusunda anlaşmaya varılması konularında görüşmeler devam etmekte olup, yakın zamanda bir sonuca varılması beklenmektedir. 

Diğer yandan bahsi geçen anlaşma çerçevesinde, işveren ile beraber zararların tespitine yönelik saha gezisi tamamlanmış, bu kapsamda, makine, ekipman, kamp ve malzemelere gelen zararlar tespit edilerek  işveren ve müşavir tarafından imzalanarak kayıt altına alınmıştır. Sözkonusu zararlarla ilgili fiyatlandırma çalışması devam etmekte olup, bu çalışma, tamamlandıktan sonra işveren idare tarafından Libya hükümetine sunulacaktır.

Yeni bir gelişme olması durumunda kamuoyuna gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

Emlaktasondakika

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tekfen Holding'in Arka Bahçesi çalışanlarına emanet!
  • 14.02.2022 10:13

Tekfen Holding'in Arka Bahçesi çalışanlarına emanet!

Tekfen Holding, Ulus Yerleşkesi’nin Arnavutköy yokuşu üzerindeki atıl kalan yama ...

Tekfen Holding, Dünya Su Liderleri arasında!
  • 08.12.2021 17:08

Tekfen Holding, Dünya Su Liderleri arasında!

Tekfen Holding, dünyanın en büyük çevre raporlama platformu olan CDP’nin İklim D ...

Körfez manzaralı arsa için şirket aldı, 50 milyon dolar ödeyecek
  • 25.06.2021 14:07

Körfez manzaralı arsa için şirket aldı, 50 milyon dolar ödeyecek

Folkart, Rönesans Holding ile Tekfen Holding’in %50’şer payla ortak olduğu Flory ...

Tekfen Holding'e CDP'den ödül!
  • 01.04.2021 15:47

Tekfen Holding'e CDP'den ödül!

Tekfen Holding, CDP'nin İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programları CDP Global ...

Tekfen Holding’de Genel Kurul sonrası bayrak değişimi
  • 26.03.2021 16:47

Tekfen Holding’de Genel Kurul sonrası bayrak değişimi

Tekfen Holding Olağan Genel Kurul ve Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında, yeni ...