maritbet girişmaritbet
Systemair HSK, Sodex 2014’e sağlığı düşünen ürünleriyle katıldı

Systemair HSK, Sodex 2014’e sağlığı düşünen ürünleriyle katıldı

İklimlendirme sektörünün global markalarından Systemair HSK, İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo’da düzenlenen fuarda; en yeni teknolojilerini sundu

İstanbul Fuar Merkezi'nde, 7–10 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve sektörden birçok firmanın katıldığı ISK-Sodex Fuarı'nda Systemair HSK, geniş ürün yelpazesi ile ziyaretçilerini ağırladı. Türkiye'de Klima Santralleri konusunda lider olan ve son 6 yılda dünyadaki krize rağmen ciddi büyüme gösteren Sytemair HSK, Klima Santralleri,  Soğutma Grupları,  Fanlar,  Hava Dağıtım Elemanları ile “Sağlığı Düşünen, Tüketimi Düşüren” sloganıyla satışına başladığı “Konut Tipi Klima Santralleri”ni tanıttı.

Systemair HSK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vural Eroğlu,  fuarda şöyle konuştu: Klima Santrallerinde yalnızca Türkiye'de değil, Avrupa'da da lideriz. Systemair'in farklı ülkelerde bulunan 9 adet klima santrali fabrikası ile dünyada önemli bir pazar payına sahibiz. İstanbul Hadımköy'de bulunan Systemair HSK fabrikası Türkiye'nin en büyük ve en teknolojik klima santrali fabrikasıdır. Fabrikamızda bulunan yüksek üretim teknolojilerini, “fabrika içinde fabrika” şeklinde ifade ediyoruz. Tüm bunlar bizim Türkiye Klima Santrali Pazarı'nda lider bir firma olmamızı sağlıyor. Systemair HSK'nın hedefi büyümektir. Pazarımızda, bu hedefleri mümkün hale getiriyor. Türkiye klima santrali pazarının %17'sini karşılıyoruz. 2017 yılının sonlarına doğru dış pazarla birlikte kapasitemizi 2-3 kat artırmayı hedefliyoruz.”

Vural Eroğlu: “Systemair HSK olarak ilk defa fuara katılıyoruz”

Sodex Fuarı'nın, birleşmeden sonra Systemair HSK firması olarak Türkiye'de katıldıkları ilk fuar olduğunu belirten Eroğlu, “Systemair ve HSK birleşmelerinin gerçekleştiği iki yılı kapsayan bu süreçte iyi yönde ciddi farklılıklarımız oldu.  Yeni bir fabrika kurduk ve hızla üretime başladık. Systemair ve HSK'nın teknik açıdan entegrasyonunu tamamladık. Türkiye'de bulunan firmalarımızı birleştirerek tek çatı altında topladık. Sermaye artışı ve yeni teknolojiler ile ciddi yatırımlar yaptık. Ciromuzu iki yıl öncesine göre misli ile büyütmeyi başardık. Systemair'in dünyadaki diğer fabrikalarında üretilen ürünlerinin Türkiye'ye adaptasyonunu sağlayarak, ülkemize yeni teknolojiler kazandırdık. Satış sonrası hizmetlerimizi, SysTechnic adı altında; “Elektrik, Elektronik, Mekanik ve Bina İşletim Sistemleri” ile müşterilerimizin hizmetine sunduk ve 7/24 hizmet anlayışını başlattık. Otopark havalandırma sistemlerini, pazarın iş planlarını iyi yönde etkileyecek şekilde bir iş modeline dönüştürmeyi başardık” dedi.


Fuarda 2014 yıl sonu hedeflerini de dile getiren Eroğlu, “Mevcut çalışmalarımızın yanı sıra Systemair ile VRF pazarına giriş yapacağız. Konut tipi iklimlendirme cihazlarına yönelik olarak öncelikle ülkemizde pazar oluşturma çalışmalarını yürüteceğiz. Bununla birlikte tünel fanları, Frame Drill ve SysTechnic konusundaki çalışmalarımıza ivme kazandıracağız. Cihazlarımızı otomatik kontrol ve kablolama ile yatırımcıların ve binaların teknik bakım personelinin tercih edeceği hale getirme çalışmalarımızı geliştirerek devam edeceğiz. Otopark havalandırma işleri de dahil olmak üzere fan konusunda Türkiye pazarında 1. veya 2. firma olduğumuzu tahmin ediyoruz. Kalitemiz, markamız ve Türkiye'de kurmuş olduğumuz güçlü organizasyonumuz ile pazar payımızı daha üst noktalara taşıyacağımızı biliyorduk. Kısacası oldukça yoğun bir programımız var. Türkiye gibi gelişmekte olan bir ülkede yaşayınca böylesi programlar yapmak görevimizdir” dedi. Eroğlu ayrıca 2013 yılını 75 Milyon TL ciro ile kapadıklarını ve Türkiye'de İstanbul, Ankara ve Adana'da bulunan ofisler ile yaygın bir satış ağı ile çalıştıklarını; Portekiz, Rusya, BAE, Suudia Arabistan, İran, Irak, BDT ülkeleri, Libya, Balkanlar ve Doğu Avrupa ülkelerine ihracat yaptıklarını belirtti.

Systemair HSK, kullanıcı dostu ürünler sunmaya devam ediyor

Systemair ürünlerinin en önemli özelliğinin kullanıcı dostu ürünler olduğunu dile getiren Eroğlu, “Bir iklimlendirme ürünü ortalama 15-20 yıl kullanılmaktadır. Kullanıcı dostu ürünler; her zaman aynı performans ile çalışan, az bakım gerektiren,  kolay müdahale edilebilir, en önemlisi de çalışma ömürleri boyunca en az enerjiyi harcayan ürünlerdir. Systemair mühendisleri için bu girdiler oldukça önemlidir” dedi. Eroğlu şöyle devam etti: “Dünya nüfusunun ortalama %50'si şehirlerde yaşıyor. Bu oranın 2050 yıllarında %70'lere çıkması bekleniyor. Şehirleşmeyle birlikte binalar enine-boyuna büyüyor. Artık günümüzde 1 milyon m² alanı olan binalara rastlamak mümkün. Bu değişimle birlikte Türkiye iklimlendirme sektörü de her yıl %10'un üzerinde gelişiyor. Systemair HSK olarak bu gelişimi dikkatle takip ediyor ve pazara, çevreye duyarlı yaklaşık 35.000 çeşit ürün ile oldukça zengin sistem alternatifleri sunuyoruz. Konut Tipi Klima Santralleri yeşil havalandırma konseptine uygun olarak geliştirilen en yeni ürünümüz. Bu ürünümüz ile konutlarda ve rezidanslarda gün boyu taze ve hijyenik hava sağlarken, ısı kayıplarını da minimize ediyoruz.  Bir insanın günde ortalama 15.000 litre taze hava soluduğu düşünülürse iç mekanlarda taze hava sağlayan cihazların kullanılması bir zorunluluk haline geliyor. Eğer iyi hava kalitesi istiyorsak, iyi bir havalandırmanın olması gerek, bunun başka bir yolu yok. Systemair HSK Konut Tipi Klima Santralleri ile havanın kalitesini artıyoruz. Doğadaki enerjiyi en etkin ve verimli bir şekilde kullanabilen ürünleri, tüketiciyle paylaşmaktan mutluluk duyduklarını belirten Eroğlu, Türkiye'de enerji tasarrufu sağlayan teknolojiler, verimli enerji kullanımı ve çevre dostu sistemler konusunda tüketicileri bilinçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.


Systemair HSK, enerjiyi koruyarak, temiz hava konusundaki iddiasını sanayi ve ticari alanlardan sonra konutlara da taşıdı

Fuarda en çok ilgi çeken ürünlerden biri de Systemair'in Yeşil Havalandırma (Green Ventilation) konseptine uygun olarak geliştirilen “Konut Tipi Klima Santralleri” oldu. “Konut Tipi Klima Santralleri”, konutlarda ve rezidanslarda gün boyunca taze ve hijyenik hava sağlarken, ısı kayıplarını da minimize ediyor. Yüksek katlı binalarda camların açılamaması nedeniyle düşük olan hava kalitesi; baş ağrısı, halsizlik, nefes daralması, baş dönmesi, mide bulantısı gibi çeşitli rahatsızlıklara yol açıyor. Systemair Konut Tipi Klima Santralleri, ortamdaki havanın kalitesini yükseltirken, filtreleri sayesinde alerjilere karşı kalkan oluşturuyor ve fonksiyonel özelliğiyle ortamdaki istenmeyen kokuları yok ediyor. Systemair Konut Tipi Klima Santralleri; ocak üstü, duvar ve tavan arasına yerleştirilerek farklı dizayn seçenekleri ile evinizin dekoruna uygun çözümler sunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Systemair HSK, Güvenli Üretim Belgesi ile tescillendi
  • 15.04.2021 17:16

Systemair HSK, Güvenli Üretim Belgesi ile tescillendi

Systemair HSK, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) uzmanları tarafından hazırlanan ...

Systemair HSK, okullarda havalandırmanın önemine dikkat çekiyor
  • 19.03.2021 17:12

Systemair HSK, okullarda havalandırmanın önemine dikkat çekiyor

İklimlendirme sektörünün öncüsü Systemair HSK, toplum sağlığı için okullarda sağ ...

AVM ve plazalarda sağlıklı havanın püf noktaları!
  • 20.01.2021 11:38

AVM ve plazalarda sağlıklı havanın püf noktaları!

İklimlendirme sektörünün öncüsü Systemair HSK, pandeminin etkisinde geçecek kış ...

Systemair HSK'den "Taze Hava Akımı" kampanyası!
  • 11.11.2020 09:48

Systemair HSK'den "Taze Hava Akımı" kampanyası!

İklimlendirme sektörünün öncüsü Systemair HSK, öğrencilerin sağlığı için okullar ...

Systemair HSK’ya ihracat ödülü!
  • 09.11.2020 10:24

Systemair HSK’ya ihracat ödülü!

Systemair HSK, sektöründe Türkiye’nin en çok ihracat yapan 3’üncü şirketi oldu. ...

Taze Hava Akımı Kampanyası ile kapalı alanlar koruma altında!
  • 06.10.2020 11:18

Taze Hava Akımı Kampanyası ile kapalı alanlar koruma altında!

Systemair HSK, “Taze Hava Akımı” bilinçlendirme kampanyasıyla pandemiyle birlikt ...