maritbet girişmaritbet
SunExpress hem iç hatta hem dış hatta kış sezonunu açtı!

SunExpress hem iç hatta hem dış hatta kış sezonunu açtı!

2006’da iç hat seferlerini başlattığı günden bu yana 120 binden fazla sefer yapan ve 16 milyondan fazla taşıyan SunExpress hem iç hatta hem dış hatta kış sezonunu açtı.

Türk Hava Yolları ile Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, iç hatlarda toplam 15 noktaya haftada 280, dış hatlarda ise toplam 37 noktaya haftada 328 sefer ile kış sezonunu satışa açtı. Kış sezonunda tarifeli olarak 41 destinasyonda 50 noktaya haftada toplam 608 uçuş gerçekleştirecek olan SunExpress, charter uçuşlarıyla beraber 58 destinasyona uçacak.

Bu yaz sezonuyla İzmir'den başlattığı dış hatlarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ise Lefkoşa'ya ve iç hatlarda Batman uçuşlarına devam edecek olan SunExpress, Lefkoşa'ya olan uçuş sayısını hatada 2'den 4'e çıkarıyor. 

Geçen Kasım ayında İzmir'i aktarma merkezi yapan SunExpress, iç hatlarda İzmir - Antalya sefer sayının haftada 16'dan 18'e, İzmir- Sabiha Gökçen arasındaki sefer sayısını da haftada 13'ten 18'e çıkarıyor.  Antalya'da ise Diyarbakır uçuşlarını haftada 5'ten 7'ye, Van uçuşlarını da haftada 4'ten 5'e çıkarılıyor. Yurt dışında ise, turizm taşımacılığı alanında tartışmasız üstünlüğünü sürdüren SunExpress, Antalya'dan sonra Alanya Gazipaşa Havaalanı'ndan Almanya'nın üç kenti,  Frankfurt, Düsseldorf ve Leipzig/Halle'ye bu kış uçuş başlatıyor.  

2011'de SunExpress Türkiye'nin alt kuruluşu olarak Almanya'da kurulan SunExpress Almanya ise, Almanya'nın Leipzig kentine bir uçak konumlandıracak ve buradan tur operatörleri ile ortak gerçekleştirdiği tarifeli Luxor, Hurghada, Sharm el Sheikh, Marsa Alam'a uçuş gerçekleştirecek. Bunun yanında ayrıca Kanarya adalarında Tenerfie Norte, Fuerteventura ve Las Palmas'a da uçuş gerçekleştirilecek. 

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın,  SunExpress'in hem Türkiye'de hem Almanya'da operasyonlarını güçlendirmeye devam ettiğini belirterek, “İç hatlarda İzmir ve Antalya'dan uçtuğumuz noktalarda frekans artışı ile operasyonlarımızı güçlendiriyoruz. Dış hatlarda ise turizm taşımacılığına yönelik çalışmalarımız artarak devam ediyor. 23013-14 sezonunda SunExpress Alman tur operatörlerinin en fazla tercih ettiği havayolu oldu. Ayrıca, tur operatörü FTI ile yaptığımız anlaşma ile İzmir üzerinden Salalah'a Eylül'den itibaren uçmaya başlıyoruz. Bu anlaşma ile aktarma merkezimiz olan İzmir'i daha fazla güçlendirmiş olacağız” dedi.

Yeni sürprizler var 

“Almanya'da ise Leipzig'e bir uçak konumlandırarak Mısır ve Kanarya Adaları'na uçuş gerçekleştireceğiz” diyen Aydın, SunExpress'in tarifeli olarak 41, charter olarak da 51 destinasyona uçuş gerçekleştirdiğini belirtti: “Tarifeli olarak, Türkiye'de iç hatlarda toplam 15 destinasyon, Türkiye'den Almanya'da 14 ve diğer Avrupa ülkelerinde toplam 7,  diğer ülkelerde ise 5 destinasyona uçuyoruz.” 

Aydın, İzmir ve Antalya'yı yeni sürprizler beklediğini belirterek, “2014 yaz sezonunda İzmir başta olmak üzere,  Avrupa ve Ortadoğu'da yeni destinasyonlar içim çalışmalarımız hızla devam ediyor. Pazar lideri olduğumuz İzmir ve Antalya'da yeni sürprizlerimizi yakında açıklayacağız.”

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor
  • 11.10.2023 14:17

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ercan Havalimanı'nın uluslararası uçuşlarda kullanılacağı günler uzak değil"
  • 20.07.2023 17:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ercan Havalimanı'nın uluslararası uçuşlarda kullanılacağı günler uzak değil"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ercan Havalimanı Yeni Terminal ve Pisti'nin ...

Ercan Havalimanı'nın yeni terminali ve pisti hizmete girecek
  • 20.07.2023 14:10

Ercan Havalimanı'nın yeni terminali ve pisti hizmete girecek

KKTC'nin prestijli projelerinden Ercan Havalimanı'nın yeni terminali ve pisti KK ...

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali
  • 20.07.2023 11:39

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da yapımı tamamlanan havalimanı ...

THY kabin memurlarının çantaları depremzede çocuklara bot oldu
  • 31.03.2023 16:33

THY kabin memurlarının çantaları depremzede çocuklara bot oldu

Türk Hava Yolları kabin memurlarının kullandığı çantalardan dönüştürülen 10 bin ...

SunExpress 2023 yaz sezonuna 26 yeni rota ile hazırlanıyor
  • 14.03.2023 16:11

SunExpress 2023 yaz sezonuna 26 yeni rota ile hazırlanıyor

SunExpress Genel Müdürü Max Kownatzki, "Türkiye'nin hızlıca toparlanma yönündeki ...