maritbet girişmaritbet
Sultanahmet Köftecisi Bodrum Gümbet’te yeni restoran açtı!

Sultanahmet Köftecisi Bodrum Gümbet’te yeni restoran açtı!

Tarihi Sultanahmet Köftecisi, turizm cenneti Bodrum yarımadasındaki ikinci şubesini, bölgenin eğlence merkezi Gümbet’te açtı

Tarihi Sultanahmet Köftecisi, turizm cenneti Bodrum yarımadasındaki ikinci şubesini, bölgenin eğlence merkezi Gümbet'te açtı.

Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği Bodrum'da ilk şube Ortakent'teki Midtown Alışveriş Merkezi'nde hizmet veriyor. Gümbet'te  açılan Tarihi Sultanahmet Köftecisi ise Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Gümbet kavşağında damaklara lezzet sunacak.

Sultanahmet Köftecisi'nin klasik lezzet üçlüsü, köfte, piyaz ve irmik helvasından oluşan menü, diğer şubelerde olduğu gibi Gümbet'teki dükkanda da malzemenin en hası, en sağlıklısı ve en temizi kullanılarak, özel sunumuyla servis edilecek.

 Gümbet Şubesi'nin açılışında Sultanahmet Köftecisi'nin 3 kuşağı bir arada yer aldı. Açılış kurdelesini Sultanahmet Köftecisi  3. kuşak sahibi Mehmet Seracettin Tezçakın,  4. kuşaktan Selim Sinan Tezçakın, 5. kuşaktan Mehmet Efe Tezçakın ile Murat Koçyiğit birlikte kestiler.

Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun'un  da katıldığı açılışta,  Sultanahmet Köftecisi  Asya Müdürü Burak Duman da hazır bulundu.

5. kuşak Mehmet Efe Tezçakın, açılışın ardından ilk defa maşa tuttu ve köfte pişirdi.

Açılışa gün boyu yaklaşık bin kişi katıldı.

Tarihi Sultanahmet Köftecisi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet S. Tezçakın, yeni şubeler açarken, sadece ticari kaygılarla hareket etmediklerini bildirdi.

Dedeleri Mehmet Seracettin Efendi'nin 94 yıl önce açtığı ilk dükkanında ortaya koyduğu ilkelerin, bugün bütün şubelerde geçerliliğini koruduğunu anlatan Tezçakın, şöyle konuştu:

“Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Bodrum, yerli ve yabancı yüzbinlerce turisti ağırlıyor.  Bugün uluslararası gezi sitelerinde Sultanahmet köftesi ile ilgili dünyanın dört bir tarafından yolu İstanbul'daki merkezimize düşen turistlerin sunulan iyi yemek, iyi servis, hızlı hizmet, düşük fiyattan etkilenerek yaptıkları yorumlar, göğsümüzü kabartıyor. Yerli turistlerin yanında yabancı turistler de, artık bu lezzeti Bodrum'da yanı başlarında bulabilecekler. Turizm merkezlerinde açtığımız şubeler, Türk mutfağının dünyaya tanıtımına da olumlu katkılar yapıyor.”

Ünü dünyaya yayılan Sultanahmet köftesinin en önemli özelliğinin, hiç baharat kullanılmaması olduğunu vurgulayan Tezçakın, “Yüzde 100 dana eti, soğan, tuz ve ekmeğin mükemmel orandaki karışımı ile yapılan köftelerimiz, usta eller tarafından hazırlanıyor ve kömür ateşinde pişiriliyor. Bu özelliğinden dolayı,  özellikle yabancı turistler lezzet topu köftelerimize övgü yağdırıyor” dedi.

Sultanahmet Köftecisi'nin, sektöründe Türkiye'nin en çok tanınan, aynı zamanda da en çok taklit edilen markası olduğunun altını çizen Tezçakın, şöyle devam etti:

‘'Sultanahmet Köftecisi olarak 4 nesildir aynı lezzeti  korumak için yoğun gayret sarfediyoruz.  Bugüne kadar (Taklitler aslını yaşatır) diyerek sesimizi çıkarmadık. Ancak, taklitlerin markamızın kalitesini düşürdüğünü görünce hukuk mücadelesi vermeye başladık. Bir çoğunu kapattırdık, tazminata mahkum ettirdik. İnsanlar gerçek Sultanahmet köftesine bulundukları kentlerde de ulaşsın diye franchise yöntemiyle yeni şubeler açmaya başladık.  İlk yurt dışı şubesini de kardeş ülke Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de açtık. Franchise taleplerini karşılamak için yoğun şekilde çalışıyoruz.''

Tezçakın, Sultanahmet Köftecisi'ni taklitlerinden ayırt etmek, 94 yıllık gerçek lezzeti tatmak isteyenlerin, öncelikle gittiği dükkanın logosuna dikkat etmelerini istedi. Tezçakın ‘'Gittiğiniz dükkanda Sinan Sinangil tarafından 1990'larda hazırlana logo varsa doğru adrestesiniz.  Bu logoda Sultanahmet Camisi'nden esinlenen  6 minare,  Sultanahmet Meşhur Halk Köftecisi'ni ifade eden S,M,H,K harfleri ve kuruluş yılımız olan 1920 yer alıyor'' dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya'da 5.2 büyüklüğünde deprem!
  • 05.12.2020 16:08

Antalya'da 5.2 büyüklüğünde deprem!

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıklarında 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. D ...

Gerçek Sultanahmet Köftecisi, Elit Gıda!
  • 23.10.2016 10:32

Gerçek Sultanahmet Köftecisi, Elit Gıda!

Sultanahmet Köftecisi'nin sahibi Elit Gıda, Sultanahmet Gıda isimli şirketi kend ...

Sultanahmet Köftecisi dünyaya açılıyor
  • 30.08.2015 10:16

Sultanahmet Köftecisi dünyaya açılıyor

İngiltere, Almanya ve Hollanda'da yaklaşık 60 şube açacak olan Tarihi Sultanahme ...

Sultanahmet Köftecisi Bodrum Gümbet’te yeni restoran açtı!
  • 01.07.2013 09:52

Sultanahmet Köftecisi Bodrum Gümbet’te yeni restoran açtı!

Tarihi Sultanahmet Köftecisi, turizm cenneti Bodrum yarımadasındaki ikinci şubes ...

Zemzem Towers'ta Simit Sarayı, Bursa Kebap Evi'nden sonra Mado da şube açıyor!
  • 31.10.2012 13:32

Zemzem Towers'ta Simit Sarayı, Bursa Kebap Evi'nden sonra Mado da şube açıyor!

Mekke'de Mescid-i Haram’ın karşısında bulunan Zemzem Towers'a Türk markaları ilg ...