maritbet girişmaritbet
Star, evine dönüyor

Star, evine dönüyor

Bir dönem Uzan Grubu'nun karargâhı olan Rumeli Plaza'dan 2006'da ayrılan Star gazetesi, yeni dönemde eski binasına geri dönüyor

En parlak günlerinde Uzan Grubu'nun karargâhı konumunda olan Rumeli Plaza, yeniden bir gazete ve televizyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yakın bir zamanda yüzde 51'lik hissesi Ethem Sancak'tan Tevhit Karakaya'ya geçen Kanal 24 ile Star Gazetesi, binayı yatırım amacıyla alan Y.A.A.O firmasından metrekaresi 11 dolardan kiraladı. Binada tadilat çalışmaları 2 aydır hummalı bir şekilde sürerken, Kanal 24 ve Star gazetesinin bayrakları binaya asıldı.
Rumeli Plaza, 1994'te İkitelli'de Basın Ekspres Yolu üzerinde inşa edildi. 150 bin metrekareden fazla toplam inşaat alanı bulunan binada 40 bin metrekarelik kullanılabilir alan bulunuyor. 2009 yılında İstanbul'da yaşanan sel felaketinden sonra son kiracısı Vodafone'un da ayrılmasıyla uzun süre boş kalan bina için kötü günler, Uzan Grubu'nun şirketlerine 2004'te el konulmasıyla başladı.


Telsim de buradaydı

2004 yılına kadar Uzan Grubu'na ait olan Star gazetesi, Star TV, Teleon, Kral TV, Telsim, Çukurova Elektrik AŞ, Kepez Elektrik, Kral FM, Joy FM, Süper FM, Metro FM, Radyo Alaturka, Rock FM, Joy Türk FM gibi kuruluşlara ev sahipliği yapan bina, grubun borçları nedeniyle 2007 yılından itibaren TMSF tarafından satışa çıkarıldı. Teklif gelmediği için birkaç kez satışa çıkarılan bina için son ihale ise 2009 yılında yapıldı. Bu tarihte yapılan ihaleye ise sadece Y.A.A.O İletişim Teknolojileri ve İnternet Tanıtım Hizmetleri firması teklif verdi. İhalede binaya 26 milyon TL veren firma, sonrasında teklifini 35 milyon TL'ye çıkararak Rumeli Plaza'nın da sahibi oldu. Binayı yatırım amacıyla alan Y.A.A.0 firması, 2011 yılı başında Rumeli Plaza'nın A Blok'unu kiralaması için Arasta Gayrimenkul ile anlaştı. Binanın ilk kiracıları ise Star gazetesi ve Kanal 24 televizyonu oldu. Yılbaşında görüşmelere başladıklarını belirten Arasta Gayrimenkul yetkilileri, iki medya kuruluşuna metrekaresi 11 dolardan kiralama yaptıklarını ve şubat ayı itibariyle kontratların işlemeye başladığını söylüyor. Binanın son kiracılarından Star gazetesi 2006 yılında buradan ayrılarak yine aynı bölgedeki Ser Plaza'ya taşınmış, Vodaf one ise 2009 yılında İstanbul'da yaşanan sel felaketinden sonra binadan ayrılmıştı.

Uzanlar 1994'te inşa etti

Uzan Grubu tarafından 1994 yılında İkitelli'de inşa edildi. 150 bin metrekareden fazla toplam inşaat alam bulunuyor. Her katın büyüklüğü 1.750 metrekare. Plaza içinde 7/24 güvenlik, 2 bin 500 kişilik yemekhane ve helikopter pisti bulunuyor. Binanın yönetim ve işletmesini ise TMSF'den satın alan Y.A.A.O firması yapıyor.

Kaynak: Radikal

  • Etiketler:

Yorum Yaz