maritbet girişmaritbet
Sms-Tork, Gebze İmes OSB’deki yeni fabrikasını faaliyete geçirdi!

Sms-Tork, Gebze İmes OSB’deki yeni fabrikasını faaliyete geçirdi!

Endüstriyel kontrol vanaları konusunda faaliyetlerini sürdüren Sms-Tork, 2012 yılının ilk yarısında devreye aldığı yeni fabrikasıyla sektördeki konumunu güçlendirdi

 

Endüstriyel kontrol vanaları konusunda faaliyetlerini sürdüren Sms-Tork, 2012 yılının ilk yarısında devreye aldığı yeni fabrikasıyla sektördeki konumunu güçlendirdi. Sektöre 1985 yılında adım atan Sms Sanayi Malzemeleri, bünyesindeki Ar-Ge biriminin tasarladığı “Tork” marka ürünlerle sektördeki faaliyetlerini sürdürüyor. Sms Sanayi Malzemeleri Genel Müdürü Enver Kaya, 2010 yılında yapımına başladıkları yeni fabrikayı geçtiğimiz yılın haziran ayında tamamladıklarının bilgisini verdi. Kaya, Gebze İmes OSB' de bulunan fabrikalarına bugüne kadar 3.5 milyon TL tutarında yatırım yaptıklarını kaydetti.
 
Sms Sanayi Malzemeleri'nin Tork markasıyla solenoid vanalar ve aktüatörlü vanalar imal ettiğini belirten Kaya, “Endüstriyel kontrol vanaları imal ediyoruz. Aynı zamanda ölçü kontrol cihazları ve otomasyon hususlarında da temsilcisi olduğumuz firmaların ürünleriyle müşterilerimize hizmet veriyoruz” dedi. Özellikle son beş yıldır firmalarının büyüme trendini hızlı bir şekilde yakaladığını ifade eden Kaya, “Türkiye ekonomisindeki olumlu seyir firmamıza da büyük oranda yansıdı. 2010 yılında yapımına başladığımız Gebze İmes OSB'deki fabrikamızı 2012 yılının Haziran ayında tamamladık ve üretimimizin tamamını oraya taşıdık.13 bin metrekare açık, 4 bin metrekare kapalı alanda üretim çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Üretim, Ar- Ge, kalite kontrol ve müşteri hizmetleri birimimiz, toplam 3.5 milyon TL yatırımla devreye aldığımız yeni fabrikamızda bulunuyor. Satış ve idare birimlerimiz ise Dudullu İmes OSB'deki binamızda faaliyetlerine devam ediyor” şeklinde konuştu.
 
Ciro hedefi artıyor
 
Firmalarının 2012 yılında, 18 milyon TL ciro hedeflediğini ve yıl sonu itibarıyla bunu büyük oranda gerçekleştirdiğini anlatan Enver Kaya, bu hedefi 2013 yılı itibarıyla revize ettiklerinin bilgisini verdi. Kaya, 2013 yılı itibarıyla 24 milyon TL'lik ciro hedeflerinin bulunduğunu belirterek, “Avrupa'daki ekonomik sıkıntıların bu yıl aşılacağını öngörerek, hedef büyütmek istedik. Buradan ihracat kalemimizin ciro artışına önemli oranda destek vereceğini söyleyebilirim” diye konuştu. Yaklaşık 50 ülkeye ihracat yaptıklarını ve ihracatın cirodan yüzde 25 oranında pay aldığının bilgisini veren Kaya, “İç piyasadaki faaliyetlerimiz daha yoğun. Ancak yeni dönemde rotamızı Güney Afrika'ya çevirdik. Oradaki fuarlara katılımlarımız oldu. Güney Afrika, oldukça bakir bir bölge ve hemen her türlü ürüne ihtiyaç var. Ülkedeki ciddi potansiyeli Türkiye sanayicilerinin iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle sanayi ve ticaret odaları bu konuda firmalara destek olmalı” ifadelerini kullandı.
 
“Ar-Ge sektör için büyük önem taşıyor”
 
Arıtma tesisleri, seramik, gıda, demir-çelik fabrikaları ve boyahanelere hitap ettiklerini belirten Kaya, doğalgaz sektörüne yönelik ürünlere de sahip olduklarını belirtti. “Her türlü makine imalatçısı bizim ürünlerimizi yan ürün olarak kullanıyor” diyen Kaya, Ar-Ge' nin sektörleri açısından büyük önem taşıdığının altını çizdi. 2010 yılından bu yana Ar-Ge'ye sürekli olarak yatırım yaptıklarına işaret eden Kaya, “Ar-Ge birimimizi çok geliştirdik. Mühendislerimiz yeni ürün tasarımları gerçekleştirdi. Portföyümüze daha fazla yeni ürün katma çalışmalarımız da aralıksız devam ediyor. Son üç yıl içinde, Ar-Ge birimimize toplam 1.5 milyon TL tutarında yatırım yaptık. Sektörümüzde Ar-Ge'ye önem vermeyen ve yatırım yapmayan üretici firmaların başarı şansının düşük olduğunu düşünüyorum” şeklinde görüş bildirdi.
 
“Yatırım desteği aldık”
 
TÜBİTAK ve KOSGEB'den yatırım desteği de aldıklarını açıklayan Enver Kaya, “Yatırım yapacak seviyeye gelmemiz uzun zaman aldı. Türkiye'deki birçok firmanın temel sıkıntısı da bu. Çünkü yeterli sermaye olmayınca Ar-Ge'ye yatırım yapmak çok da mümkün olmuyor. Doğalgaz sektörüne yönelik ürünlerimizin projeleri için TÜBİTAK ve KOSGEB'den yatırım desteği alarak, bu alana girdik” değerlendirmesini yaptı. Son olarak Türkiye'nin 2023 vizyonu için her sektörden, her çalışanın aynı amaç doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini savunan Kaya, şunarı kaydetti: “Son yıllarda ülkemizde ciddi anlamda güzel ekonomik gelişmeler kaydediliyor. Devlet kurumları, özel sektöre ayak uydurmaya başladı. 2023 vizyonu için biz de firma olarak üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyor, ihracat faaliyetlerimizi geliştirmek için çalışıyor, yurtdışında fuarlara katılıyoruz. Bu vizyonun gerçekleşmesi için TSE çalışanından öğretmenlerimize, bankacılarımızdan sanayicimize, işçimizden öğrencilerimize kadar herkes aynı yöne bakmalı ve bu amaç doğrultusunda çalışmalı. Farklı bir ifadeyle ekonominin tüm aktörleri birlikte hareket ederek, hedeflenen başarıyı yakalayabilir kanaatindeyim.”
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sms-Tork, Gebze İmes OSB’deki yeni fabrikasını faaliyete geçirdi!
  • 23.01.2013 16:21

Sms-Tork, Gebze İmes OSB’deki yeni fabrikasını faaliyete geçirdi!

Endüstriyel kontrol vanaları konusunda faaliyetlerini sürdüren Sms-Tork, 2012 yı ...