maritbet girişmaritbet
Şişecam'dan sağlık çalışanlarına V-Block kupa!

Şişecam'dan sağlık çalışanlarına V-Block kupa!

Şişecam, Dünyanın İlk Antimikrobiyal Kaplamalı Cam Kupasını Tüm Sağlık Çalışanlarına Hediye Edecek

Türkiye'nin en köklü sanayi kuruluşlarından biri olan Şişecam, küresel salgına karşı mücadeleye destek olmak amacıyla geliştirdiği cam yüzeylerde virüs ve bakterilere karşı etkili V-Block Teknolojisi'nin fayda alanını genişletmek için kapsamlı bir bağış kampanyası başlatıyor. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonu ile yürütülecek bağış kampanyası kapsamında Şişecam, Türkiye'de kamu hastaneleri bünyesinde pandemiye karşı mücadele veren tüm sağlık çalışanlarına yüzde 100 yerli V-Block Teknolojisi'ne sahip Paşabahçe cam kupaları hediye edecek. 14 Mart Tıp Bayramı'nda başlatılan ve 4 ayda tamamlanacak olan kampanya kapsamında  Covid- 19 dahil virüs ve bakterilere karşı etkili kupalar, pandemiye karşı 81 ilde ön saflarda mücadele veren sağlık çalışanlarının tamamına ulaştırılacak.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Küresel salgını sonlandırmaya yönelik önemli gelişmelerin yaşandığı bugünlerde dünya, bilimin ve teknolojinin yolunda tünelin ucundaki ışığa doğru yürürken, biz de bu zorlu mücadeleye kendi teknolojimizle katkı sağlıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm paydaşlarımız için değer yaratarak büyüme stratejimiz ve sürdürülebilir bir geleceğin inşasında rol alma tutkumuzla, V-Block Teknolojisi'nin yarattığı faydayı artıracak çalışmalara ağırlık veriyoruz. Şişecam için büyük bir gurur vesilesi olan V-Block Teknolojisi'nin Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü   koordinasyonunda başlattığımız bu geniş kapsamlı bağış kampanyası aracılığıyla, pandemiye karşı mücadelenin en ön saflarında yer alan ve büyük özveriyle çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. ”

 Türkiye'nin en köklü sanayi kuruluşları arasında yer alan Şişecam, küresel salgına karşı verilen mücadeleye destek olmak amacıyla geliştirdiği cam yüzeylerdeki virüs ve bakterilere karşı etkili V-Block Teknolojisi'nin fayda alanını genişletmek için kapsamlı bir bağış kampanyası başlattı. 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla başlatılan kampanya kapsamında Şişecam, Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi'ne sahip  1 milyon 270 bin adet Paşabahçe kupasını, Türkiye'de pandemiye karşı mücadele veren tüm sağlık çalışanlarına hediye edecek. Şişecam, geniş kapsamlı bu bağış kampanyası aracılığıyla Covid 19'a karşı da etkili V-Block Teknolojisi'ne sahip ürünlerini 81 ilde kamu hastaneleri bünyesinde pandemiye karşı mücadele veren sağlık çalışanlarının her birine ulaştıracak.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Küresel salgının damga vurduğu bir yılı geride bırakırken, ekonomik ve sosyal hayatın tüm akışının küresel ölçekte hızlı bir değişime uyum sağlamak zorunda kaldığı, ezberleri bozan, sıra dışı günlerden geçtik. Sürdürülebilirlik kavramının daha somut anlamlar kazandığı, iş yapış kültürünün yeniden tanımlandığı bu dönemde bilim ve teknoloji, hayatın her alanına dokunan önemli gelişmelere ışık tuttu. Tüm paydaşlarımız için sürdürülebilir değer yaratan bir dünya şirketi olma vizyonumuz doğrultusunda, pandeminin başından bu yana  Şişecam olarak biz de mücadeleye katkı sağlayabileceğimizçalışmalara odaklandık ve cam yüzeylerde virüs ve bakterilere karşı etkili Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi'ni hayata geçirdik. Patent başvurusunu da yaptığımız yüzde 100 yerli bu teknolojinin Sağlık Bakanlığı onay ve ruhsat süreçlerini de Aralık ayında tamamladık. Ardından üretimine başladığımız V-Block Teknolojisi'ne sahip dünyanın ilk antimikrobiyal kaplamalı cam ev eşyası ürünlerini Paşabahçe markamız ile Şubat ayında Türkiye ve dünya piyasalarına sunduk. Aynı zamanda  Covid-19 dahil birçok virüs ve bakteriye karşı etkili V-Block Teknolojisi'ni pandemiye karşı büyük bir özveriyle en ön saflarda mücadele veren sağlık çalışanlarımıza ulaştırmak üzere Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü koordinasyonu ile geniş kapsamlı bir bağış kampanyası başlattık.”

Prof. Dr Kırman: Pandemiyle mücadele eden tüm sağlık çalışanlarımıza ulaşacağız.

Prof. Dr. Ahmet Kırman, özellikle normalleşme adımlarının hızlandığı bu dönemde, cam yüzeyler üzerinden bulaş riskini azaltan V-Block Teknolojisi'nin sürdürülebilir bir gelecek için önemli katkılar sunacağına inandığını ifade ederek şunları söyledi: “Cam ve kimyasallar alanlarında küresel bir oyuncu olan Şişecam, Türkiye'de kurumsal Ar-Ge çalışmalarını başlatan ilk özel sektör kuruluşlarından biridir. Yarım asırlık Ar-Ge kültürümüz ile cama ve üretim teknolojilerine yeni fonksiyon ve yetenekler kazandırırken, girdi verdiğimiz sektörlerin gelişimine de önemli katkılar sağlıyoruz. 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonu ile başlattığımız bu bağış kampanyası kapsamında da kamu hastaneleri bünyesinde pandemiye karşı mücadele veren tüm sağlık çalışanlarımıza ulaşarak, pandeminin başlangıcından bu yana gösterdikleri büyük özveri ve olağanüstü çaba için minnetimizi ifade etme ve  teşekkür etme fırsatı bulacağız. Covid- 19'a karşı yüzde 94.1 etkili olduğu T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı akredite labotatuvarlar tarafından test edimiş olan V-Block Teknolojisi'ne sahip Paşabahçe kupalarının dağıtımına başladık. Temmuz ayı sonu itibariyle ürünleri Türkiye'de kamu hastaneleri bünyesinde pandemiye karşı mücadele veren tüm sağlık çalışanlarımıza ulaştırmış olacağız.”

Prof. Dr. Ahmet Kırman,  “Şişecam için büyük bir gurur vesilesi olan V-Block Teknolojisi'nin tüm paydaşlarımıza olduğu gibi sağlık çalışanlarımızın hayatına da değer katmasını umuyor, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle pandemiye karşı mücadelenin en ön saflarında yer alan ve özveriyle çalışan sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimizi  sunuyoruz.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şişecam'dan sağlık çalışanlarına V-Block kupa!
  • 14.03.2021 06:00

Şişecam'dan sağlık çalışanlarına V-Block kupa!

Şişecam, Dünyanın İlk Antimikrobiyal Kaplamalı Cam Kupasını Tüm Sağlık Çalışanla ...

Şişecam’dan Covid-19'u yok eden V-Block ürünler!
  • 16.12.2020 10:18

Şişecam’dan Covid-19'u yok eden V-Block ürünler!

Şişecam, cam yüzeylerde koronavirüsü yok eden V-Block teknolojisini üretti. Seri ...