maritbet girişmaritbet
Rönesans, Hollanda’da 1 milyar euroluk yatırım yapacak!

Rönesans, Hollanda’da 1 milyar euroluk yatırım yapacak!

Rönesans Holding, Hollanda Rotterdam’da yaklaşık 1 milyar euro yatırımla yol ve tünellerden oluşan PPP projesi hayata geçirecek.

Kurulduğu 1993 yılından bu yana Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'daki hızlı büyüyüşünü de sürdüren Rönesans Holding, dünyanın lider müteahhitlik şirketleri arasında yer alma hedefiyle organik ve inorganik büyüyüşünü sürdürüyor.

Bu amaçla Avusturyalı Alpine Bau şirketinin İsviçre'deki iştiraki Hergiswil şirketi ve Alman Heitkamp şirketini de bünyesine katan Rönesans Holding, Hollandalı inşaat şirketi Ballast Nedam'ın da yakın zamanda tamamını satın aldı.

Bu dev satın almaların ilk sonucu olarak, Avrupa'nın 100 yıllık hayali, dünyanın en uzun tüneli Goothard Base'i hayata geçiren ve Zürih ile Milano'yu birbirine bağlayan Rönesans, şimdi de Rotterdam'da yollar ve tünellerden oluşan devasal bir proje için ilk adımları atıyor.

Rönesans'ın PPP deneyimi Avrupa'da

Hollanda'nın en merkezi bölgelerinden Rotterdam'da hayata geçecek “A24 Blankenburg-Verbinding” ihalesi geçici olarak Rönesans çatısı altındaki Ballast Nedam ile DEME ve Macquarie konsorsiyumuna emanet edildi.

Rijkswaterstaat (Hollanda Bayındırlık ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğü) tarafından yapılan açıklamaya göre, A24 Blankenburg-Verbinding Kamu-Özel Ortaklığı projesi, mevcut ve yeni altyapının tasarımından oluşuyor. Türkiye'de sağlık alanında önemli PPP projelerine imza atan Rönesans, böylece bu deneyimini Avrupa'ya da başarıyla taşıdığını ortaya koyuyor. İşletmesi 20 yıl boyunca bu konsorsiyumda olacak proje, Hollanda'nın diğer şehirleriyle çevre bölgelerden Rotterdam'a erişimi kolaylaştıracak.

“Dünyanın çeşitli ülkelerinde Türkiye'yi temsil ediyoruz”

Ballast Nedam Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Düzyol, bu önemli projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Hiçbir itiraz sunulmadığı takdirde nihai sözleşmemiz kısa sürede tamamlanacak” diyor.

Bu projenin Rotterdam Bölgesi'nin “2020-2040” dönemini kapsayan “Rotterdam Vooruit” master planı çerçevesinde oluşturulduğunu vurgulayan Düzyol, “Hollanda sosyal hayat ve ekonomisi açısından böyle büyük bir projede bir Rönesans Holding şirketi olarak yer almanın gururunu yaşıyoruz. Rönesans olarak Türkiye'nin sağlık dönüşümünde rol alacak önemli PPP projelerine de imza atmayı sürdürüyoruz. Şimdi bu deneyim ve bilgi birikimini Avrupa'ya taşımanın mutluluğu içindeyiz” diye ekliyor. Proje bedelinin yaklaşık 1 milyar euro olduğunu vurgulayan Düzyol, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugüne kadar Avrupa'da dev satın almalar gerçekleştiren Rönesans,"

Türkiye'yi yurt dışında başarıyla temsil ediyoruz. Avrupa şehirlerinin en büyük projelerinde Rönesans imzası bulunması, sadece bizim için değil ülkemiz için de gurur kaynağıdır. Yaklaşık 150 yıllık deneyime sahip Ballast Nedam'ın Avrupa'daki büyüme ivmemizi katlayarak artıracağını geçen yıl açıklamıştık. A24 Blankenburg-Verbinding Kamu-Özel Ortaklığı projesi, Goothard Base Projesi ile bu başarı hikayemizin en somut sonuçları arasında yerini şimdiden aldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rönesans, Hollanda’da 1 milyar euroluk yatırım yapacak!
  • 24.07.2017 15:48

Rönesans, Hollanda’da 1 milyar euroluk yatırım yapacak!

Rönesans Holding, Hollanda Rotterdam’da yaklaşık 1 milyar euro yatırımla yol ve ...