maritbet girişmaritbet
Remax Gayrimenkul 40 şube daha açacak

Remax Gayrimenkul 40 şube daha açacak

Gayrimenkul pazarındaki muazzam büyüme markalı emlak şirketlerini harekete geçirdi

Pazarın öncü markaları, Türkiye genelinde franchising sistemiyle yeni şubeler açıyor. Siz de düşük yatırım bedelleriyle markalı emlakçı olabilirsiniz.

TÜİK verilerine göre, geçen yıl Türkiye'de 1 milyon 157 bin 190 konut satıldı. Türkiye genelinde satılan konutların 460 bini ipotekli, 697 bini ise diğer satış türünde gerçekleşti. İstanbul 235 bin konut satışıyla ilk sırada. İstanbul'u, 138 bin konut satışıyla Ankara ve 72 binle İzmir takip ediyor. Antalya, Bursa, Mersin, Kayseri ve Konya 'daki konut satışlarında adeta patlama yaşanıyor. Sadece bu veri bile gayrimenkul pazarının ulaştığı büyüklüğü onaya koyuyor. Peki, bu yoğun konut arzı devam edecek mi? Sektör temsilcilerine göre bu trend anarak devam edecek.
 
Diğer yandan kentsel dönüşüm projeleri sayesinde yeni bölgeler ön plana çıkacak. Örneğin İstanbul Kadıköy'de Fikirtepe, Şişli'de Bomonti, Kağıthane, Okmeydanı, Kiiçükçekmece ve Zeytinburnu önümüzdeki dönemde yükselmesi beklenen ilk akla gelen bölgeler. Bu semtler İstanbul'un kazançlı yatınm yapılabilecek bölgeleri olarak görülüyor. 
Evet, yoğun konut anına rağmen talep azalmıyor, aksine artıyor. Gayrimenkul pazarındaki bu muazzam büyüme emlakçıların yüzünü güldürüyor. İşte Türkiye'nin hemen her bölgesinde yeni şube açma kararı alan emlak zincirleri ve franchising şartları... 

REMAX 40 şube daha açacak 

Remax'ın Türkiye genelinde yaygın bir ofis ağı var. Şirketin 34 ilde hepsi franchising sistemiyle açılmış 234 ofisi bulunuyor. Şirket, yılsonuna kadar 40 şube daha açacak. Remax'ın franehise giriş bedeli küçük illerde 15 bin, büyük illerde ise 28 bin dolar. Her işletmenin masrafları lokasyona ve yaptığı seçimlere göre farklılık gösteriyor. Bu nedenle gerekli işletme sermayesi ile ilgili belirli bir tutar söylemek zor. Ancak minimum 100 bin TL düzeyinde işletme sermayesi gerekiyor. Ofis cirolarından yüzde 6 sürekli franehise ödemesi ve yüzde 3 reklam katılım payı alınıyor. 

Remax'ın yeni ofis açacağı yerler şu şekilde sıralanıyor. İstanbul (Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüp, Fatih, Sarıyer, Şişli, Kağıthane, Zeytinburnu Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenler, Esenyurt, Kurtköy-Şeyhli. Orhanlı-Aydınlı, Pendik Kaynarca, Güzelyalı, Kartal, Uğur Mumcu, İdealtepe, Kayışdağı, Şamandıra, Sarıgazi, Alemdağ, Çavuşbaşı, Ümraniye, Koşuyolu, Üsküdar ve Küçük Bakkalköy), Bursa, Kırklareli, Gelibolu, Ankara, Konya, Sivas, Niğde, Karaman, Çankırı, İzmir, Denizli, Muğla, Giresun, Rize, Tokat, Çorum, Kastamonu, Artvin, Erzurum, Malatya, Elazığ, Erzincan, Van, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Antalya, İsparta, Burdur, Adana ve Kahramanmaraş. 
Ersan Çıplak/ Paradergi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AnadoluJet, İran'ın Urumiye kentini uçuş ağına ekledi
  • 11.03.2021 11:44

AnadoluJet, İran'ın Urumiye kentini uçuş ağına ekledi

Türk Hava Yolları'nın (THY) markası AnadoluJet, İran'ın Urumiye kentini uçuş ağı ...

Kärcher, soğuk kış günlerinde de yanınızda
  • 18.01.2021 14:02

Kärcher, soğuk kış günlerinde de yanınızda

Kärcher’in birbirinden fonksiyonel ürünleri zemin ve cam temizleme işlerinizi ko ...

Türk iklimlendirme sektöründen Kolombiya atağı!
  • 17.12.2020 17:33

Türk iklimlendirme sektöründen Kolombiya atağı!

Türk iklimlendirme sektörü, 2020 yılının son sanal ticari heyet organizasyonunu ...

Diyarbakır Dağkapı kentsel dönüşüm projesi başladı!
  • 07.10.2020 15:14

Diyarbakır Dağkapı kentsel dönüşüm projesi başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dağkapı Meydanı'nı çevresiyle yeniden düzenlemek ...

Manisa'da 606 konutluk kentsel dönüşüm projesi
  • 11.06.2020 14:26

Manisa'da 606 konutluk kentsel dönüşüm projesi

Şehzadeler ilçesinde 180 hak sahibinin bulunduğu alan Manisa Büyükşehir Belediye ...

Yazlık konutta yabancı satın alıyor, yerli kiralıyor
  • 20.06.2018 11:18

Yazlık konutta yabancı satın alıyor, yerli kiralıyor

RE/MAX Türkiye Yönetim Kurulu Danışmanı Gökhan Karahan, Türkiye’nin yazlık konut ...