maritbet girişmaritbet
Polisan Holding’in Yunanistan’daki fabrikası Polisan Hellas ismiyle çalışacak!

Polisan Holding’in Yunanistan’daki fabrikası Polisan Hellas ismiyle çalışacak!

Boya, kimya, tarım, tekstil, inşaat ve lojistik (liman işletmeciliği) olmak üzere altı farklı sektörde faaliyet gösteren Polisan Holding, bir süredir görüşmelerini sürdürdüğü Yunanistan’da kurulu Polietilen Tereftalat (PET) fabrikasını satın alarak,kimya sektörü içerisindeki“plastik ürünler” sektörüne adım attı

Boya, kimya, tarım, tekstil, inşaat ve lojistik (liman işletmeciliği) olmak üzere altı farklı sektörde faaliyet gösteren Polisan Holding, bir süredir görüşmelerini sürdürdüğü Yunanistan'da kurulu Polietilen Tereftalat (PET)  fabrikasını satın alarak,kimya sektörü içerisindeki“plastik ürünler” sektörüne adım attı.

Polisan Holding'in, yüzde yüz öz sermayesiyle yurtdışında yaptığı ilk yatırım olan ve 10 milyon Euro'ya mal olan fabrika “Polisan Hellas” adıyla faaliyet gösterecek.

Her biri kendi alanında öncü ve güçlü kuruluşlar olan; boya, kimya, tarım, tekstil, inşaat ve lojistik (liman işletmeciliği) olmak üzere altı farklı sektörde faaliyet gösteren Polisan Holding, Yunanistan'da kurulu bir kimya/plastik fabrikasını satın almak üzere sürdürdüğü girişimleri olumlu sonuçlandırarak, fabrikayı bünyesine kattı.  Polisan, bu sayede hali hazırda faaliyet gösterdiği sektörlere bir yenisini daha eklemiş oldu.

Polisan Holding'in yüzde yüz öz sermayesiyle yurtdışında yaptığı ilk yatırım olan ve 10 milyon Euro'ya mal olan fabrika “Polisan Hellas” adıyla faaliyet gösterecek.Yunanistan'ın liman şehri Volos'ta 70 dönüm arazi üzerine kurulu 15 dönüm kapalı alana sahip fabrikada meşrubat, yiyecek ve içecek kapları, sentetik fiber gibi geniş kullanım alanı olanPolietilen Tereftalat (PET) üretimi,granül ve preform şişe halinde gerçekleştirilecek. İleri teknolojideki üretim modülleriyle proses edilmiş entegre tesis,ISO9001, ISO14001,OHSAS 18001,ISO22000 belgelerine sahip.Yunanistan, Balkanlar ve Türkiye pazarlarının hedeflendiği yeni yatırımla, Polisan Holding cirosuna 100 milyon Euro'yu aşkın katkı sağlanması hedefleniyor.

Polisan CEO'su Erol Mizrahi: “AB Üyesi Yunanistan'daki Yatırımımız Gerek Prestij, Gerekse Avrupa Ülkelerine Giriş Anlamında Katma Değer Sağlayacak”

Polisan Holding CEO'su Erol Mizrahi, holding olarak 5 yıllık büyüme stratejileri çerçevesinde 150 milyon dolar yatırımla cirolarını 2'ye katlamayı hedeflediklerini belirtti. Bu hedef çerçevesinde boya, kimya, tarım, tekstil, inşaat ve lojistik (liman işletmeciliği) olmak üzere 6 farklı sektörde faaliyet gösteren, her biri kendi alanında öncü ve güçlü şirketlerine sinerji yaratacak ilave yeni iş alanlarına girmeyi planladıklarını belirten Erol Mizrahi, şunları söyledi:

“Bu hedef ve stratejiye paralel olarak yurt içi ve yurt dışı yatırım arayışlarımız her zaman gündemimizde. Yunanistan'da fabrika satın alma girişimi de holding vizyonumuza uygun olarak karşımıza çıkmış olup, gerek liman şirketimiz Poliport ile oluşturacağı sinerji, gerekse kimya konusundaki deneyim ve know how'ımıza uygunluğu açısından örtüşmüştür. Üstelik AB üyesi Yunanistan'daki yatırımımız gerek prestij anlamında, gerekse Avrupa ülkelerine giriş anlamında Holding bünyemize katma değer sağlayacaktır.”

“Ciromuza 100 Milyon Euro'yu Aşkın Katkı Sağlayacağız“

Polisan Kimya'nın 1964 yılında kurulmasıyla sanayiciliğe adım attıklarını, 2014 yılında Polisan Holding'in 50. Yılını kutlayacaklarını hatırlatan Erol Mizrahi, şöyle devam etti:

“Kuruluşumuzun 50. Yılına hazırlandığımız bugünlerde; yine  kimya sektörü içerisindeki ‘plastik ürünler” sektöründe faaliyet gösterecek bu yeni yatırımımız bizim için daha da özel ve anlamlı.Polisan Hellas adıyla faaliyete geçecek yeni şirketimizle Yunanistan, Balkanlar ve Türkiye pazarlarını hedefleyeceğiz. Türkiye'nin en büyük 15 münhasır limanı arasında yer alan Poliport şirketimiz ile bu yeni yatırımımızın lojistik ve depolama anlamında entegrasyonu sağlanacak olup liman faaliyetlerimizin gelirlerinden elde edeceğimiz artışın yanısıra yeni yatırım faaliyetimiz ile Holding ciromuza 100 milyon Euro'yu aşkın katkı sağlayacağız.“

Erol Mizrahi, Yunanistan'daki fabrikanın çok iyi durumda ve full otomasyonla çalışan“kontinü bir tesis” olduğuna dikkat çekerek, şu anda fabrikada periyodik bakım çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Aralık ayı başından itibaren tam kapasiteyle devreye girecek fabrikada, yıllık 100 bin tonluk üretim gerçekletirileceğini sözlerine ekledi.

“Boyadan sonra birçok  gıda ve kozmetik ürünü ambalajı aracılığıyla Polisan kalitesini müşterilerimiz ile buluşturacak olmaktan heyecan ve gurur duyuyoruz“

Erol Mizrahi, “PET şişe ismi bu malzemeden gelmektedir. Günlük hayatımızda sayısız PET örneğini temel kullanım alanı olan ambalajlarda görürüz. Çünkü saflığı, direnci, saydamlığı, hafifliği ve güvenliği bu malzemeyi gazlı alkolsüz içecekler, su, soda,meyve suyu, sıvı yağ, kişisel bakım ürünleri, konserve ve diğer hazır yiyeceklerin vazgeçilmez ambalaj malzemesi yapmıştır.  En önemli kullanım avantajı, tamamen geridönüşebilir olmasıdır. Boyadan sonra birçok gıda ve kozmetik ürünü ambalajı aracılığıyla Polisankalitesini müşterilerimiz ile buluşturacak olmaktan heyecan ve gurur duyuyoruz” dedi.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Polisan Holding'in yeşil fabrika yatırım bütçesi 60 milyon euroyu buldu!
  • 15.12.2022 16:03

Polisan Holding'in yeşil fabrika yatırım bütçesi 60 milyon euroyu buldu!

Polisan Holding CEO'su Mehmet Hacıkamiloğlu, "Holding olarak hem yeşil dönüşüm h ...

Polisan Holding, 54 dönüme 3 bin ağaç dikti
  • 12.11.2022 13:08

Polisan Holding, 54 dönüme 3 bin ağaç dikti

Polisan Holding, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Dilovası'nın Tavşan ...

Polisan Kansai Boya, İngiltere'ye hızlı giriş yaptı
  • 15.03.2022 11:48

Polisan Kansai Boya, İngiltere'ye hızlı giriş yaptı

Türkiye’de özellikle kimya, boya ve liman işletmeciliği sektörlerinde pek çok il ...

Polisan, iklim değişikliği program notunu "B" seviyesine yükseltti
  • 11.01.2022 10:52

Polisan, iklim değişikliği program notunu "B" seviyesine yükseltti

Polisan Holding, CDP’nin İklim Değişikliği Programı ve Su Güvenliği Programı'nda ...

Polisan Holding, TEİD üyesi oldu
  • 27.02.2021 17:16

Polisan Holding, TEİD üyesi oldu

Polisan Holding, 150’yi aşkın üyeye ulaşan Etik ve İtibar Derneği (TEİD) üyeleri ...