maritbet girişmaritbet
Polimeks, Lebap Çimento Fabrikası’nın kuruluşunu tamamlayarak Türkmenistan'a devretti!

Polimeks, Lebap Çimento Fabrikası’nın kuruluşunu tamamlayarak Türkmenistan'a devretti!

Polimeks, Türkmenistan’ın yılda 1.000.000 ton kapasiteli Lebap Çimento Fabrikası’nın kuruluşunu tamamlayarak, Türkmenistan devletine devretti

 

14 Şubat 2013'te Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in katılımıyla açılışı yapılan Lebap Çimento Fabrikası, Türkmenistan'ın Afganistan – Özbekistan sınırlarına 30km mesafede, anahtar teslimi modern bir tesis olarak inşa edildi. 205.000.000 Euro bedelli projenin teslimi 24 ayda gerçekleşti. Polimeks, daha önce de Türkmenistan'ın Balkanabat eyaletindeki Jebel Çimento Fabrikası'nı da inşa etmişti. Her iki fabrika Türkmenistan'ın en yüksek kapasiteli çimento fabrikası olma özelliği taşıyor.
 
Anahtar teslim proje 600 bin m2 alana inşa edildi
Polimeks İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, toplam 600 bin m2 alana inşa edilen Lebap Çimento Fabrikası'nın yapımında Polimeks'in “anahtar teslim” mantığında çalışarak tüm araştırma, fizibilite, mühendislik, proje, imalat, tedarik, montaj, uygulama, test ve devreye alma süreçlerini üstlendiğine dikkat çekti. Tabanca, “Tesisin kuruluş aşamasında, bölgede hammadde ön araştırmaları yapılarak, bölge altyapısı ve coğrafi konumuna göre uygun yer seçimi çalışmaları bizzat Polimeks tarafından gerçekleştirildi. Ayrıca istenen kapasiteye uygun gerekli tüm ekipmanlar da tarafımızca seçildi” dedi.
 
Fabrikaya ilişkin ayrıcalıklı özelliklerinden de bahseden Tabanca, “Kurulan prosesin ekipman ve teknolojileri dünyanın konusunda önde gelen firmalarının (Siemens, Polysius, FLS, Ibau, Aumund, Flender, vb) ürünleri olup, tesis tam otomasyonla çalışıyor. Fabrika, farklı tipte ve sınıfta çimento üretimi yapabiliyor. Tesisin kontrol ve yönetimi için içerisinde kumanda merkezi ve tam donanımlı laboratuvarları barındıran bir Proses Yönetim Binası yapıldı. Ayrıca tesiste genel müdürlük binası, yemekhane binası, personele yönelik tesisler ve lojmanlar ile spor alanları da yer alıyor” dedi.
 
Lebap Çimento Fabrikası hakkında:
 
Türkmenabat bölgesinde, Özbekistan-Afganistan sınırındaki Köytendag yakınında 600.000 m² alan üzerine inşa edilen Lebap Entegre Çimento Fabrikası, yıllık 1.000.000 ton çimento üretim kapasitesine sahip. Tesis bünyesinde, hammadde ocakları için gerekli hertürlü araç ve ekipmanlar, ocaklardan gelen malzemeyi hazırlamaya yönelik kırıcı üniteleri, On-Line Analizör, dairesel homojenizasyon ve lineer stok alanları, tam otomatik tartım ve dozajlama sistemleri, 230 ton/saat kapasiteli hammadde değirmeni, 10.000 ton kapasiteli farin silosu, 5 kademeli tek hat ön ısıtıcı, döner fırın, 2 kademeli ve roller kırıcılı klinker soğutma ünitesi, gaz soğutma ve torbalı filtre, 50.000 ton kapasiteli kapalı klinker silosu, 3200 Bleine'de 180 ton/saat kapasiteli çimento değirmeni, çimento tip ve üretim miktarlarına uygun 4 adet 5.000 ton kapasiteli çimento silosu, 50 kg torba çimento paketleme, dökme silo-bus ve vagon yükleme ile vagon boşaltma tesisi, tam donanımlı bakım grupları, Yangın-Proses-Soğutma Suyu, Merkezi Basınçlı hava merkezi ve tesisatı gibi yardımcı üniteler, tozsuzlaştırma grupları, ambarlar ve 1 yıllık yedek parça stoku, 51 hane hizmet evleri, tüm fabrikanın tefrişatı ve çevre peyzajı bulunuyor.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Polimeks, en yüksek ihracat yapan şirketler arasında!
  • 16.12.2017 09:58

Polimeks, en yüksek ihracat yapan şirketler arasında!

"Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı" ödül töreni gerçekleştirildi. ...

Polimeks'in inşa ettiği tesisler Guinness Dünya Rekoru’nu kırdı
  • 07.09.2017 16:03

Polimeks'in inşa ettiği tesisler Guinness Dünya Rekoru’nu kırdı

Polimeks’in Türkmenistan’da AIMAG Oyunları için yaptığı tesisler Guinness Dünya ...

Polimeks'in, Eskişehir'deki termal tesisi 'zincir' olacak
  • 02.05.2017 08:57

Polimeks'in, Eskişehir'deki termal tesisi 'zincir' olacak

Polimeks, Eskişehir Bademlik'te hayata geçirdiği TASİGO Eskişehir'i zincir halin ...

Türkler, Türkmenistan’ı baştan aşağı yeniliyor!
  • 17.04.2017 08:43

Türkler, Türkmenistan’ı baştan aşağı yeniliyor!

Türkler, Türkmenistan'da görkemli binalar, enerji santralleri, kültür ve spor me ...

Polimeks, TASİGO Hotels&Resorts zincir otel markasını oluşturuyor
  • 07.11.2016 13:19

Polimeks, TASİGO Hotels&Resorts zincir otel markasını oluşturuyor

Polimeks, Eskişehir – Bademlik’te inşa ettiği termal otel ve spa merkezi devrald ...

Polimeks, Eskişehir'e 10 milyon dolarlık müze açmaya hazırlanıyor
  • 01.10.2016 11:12

Polimeks, Eskişehir'e 10 milyon dolarlık müze açmaya hazırlanıyor

Türkiye’yi en üst seviyelerde temsil eden Polimeks, Eskişehir’de modern sanat mü ...