maritbet girişmaritbet
Philips TV ile geleceğin televizyonu İstanbul Design Week’te sergileniyor

Philips TV ile geleceğin televizyonu İstanbul Design Week’te sergileniyor

Philips TV ile geleceğin televizyonunu tasarlayan gençler hikayelerini İstanbul Design Week’te anlattı

Bu sene televizyonda tasarıma yoğunlaşan Philips markalı TV'lerin üreticisi TP Vision, gençlerin geleceğin televizyonunu tasarlaması için başlattığı “Geleceğin Televizyonu Tasarım Yarışması“nda dereceye giren tüm tasarımları İstanbul Design Week'te düzenlediği basın toplantısında paylaştı. Toplantıda ayrıca katılımcılar Philips'in benzersiz Ambilight özelliğini bir adım daha öteye taşıyan ambilight+Hue Lamp teknolojisini de deneyimleme şansı buldu. 
Maçka Küçükçiftlik Park'ta 27 Kasım tarihinde TP Vision Türkiye Genel Müdürü Faruk Kocabaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte; “Geleceğin Televizyonu Tasarım Yarışması“nda ilk üçe giren tasarımların sahibi gençler, bu tasarımların yaratım hikayelerini anlattılar. Etkinlikte yarışmanın jüri üyelerinden ünlü tasarımcı Derin Sarıyer, DDF Kurucu Başkanı Arhan Kayar ve Kale Grubu Başkan Yardımcısı Sertaç Ersayın  ve dereceye giren diğer yarışmacılar da hazır bulundu.  
“Tüm tasarımlar televizyon pazarının geleceği açısından çok önemli“ 
Bu yarışmayla üniversite-sanayi işbirliğiyle gençlerin yaratıcılıklarının teşvik edilmesinin en güzel örneklerinden birinin sergilendiğini söyleyen TP Vision Türkiye Genel Müdürü Faruk Kocabaş, bu yarışmanın ve sonuçlarının Türkiye televizyon pazarının geleceği için de çok değerli olduğunu ifade etti. 
Kocabaş, şunları söyledi: “Philips 2013 yılında tasarım konusuna özellikle büyük bir önem verdi. Bu konudaki en büyük atılımımızı yıl içinde pazara sunduğumuz DesignLine serisiyle yaptık ve televizyon dünyasında tasarımı adeta yeniden tanımladık. Geçtiğimiz ay içinde dünyanın en önemli tasarım haftası etkinliklerinden biri olan Dutch DesignWeek'te DesignLine modeliyle ödül almamız ve Dutch Design Award'ı almaya hak kazanmamızla verdiğimiz önemin meyvelerini toplamaya başladık. 
Tasarıma olan odağımızın paralelinde geleceğin tasarımcılarını teşvik etmek için Mayıs ayında başlattığımız yarışmamız da beklediğimiz gibi büyük ilgi gördü. Bugün burada sergilenen ve yarışmada dereceye giren tüm tasarımların tasarımcısı genç arkadaşlarımızı kutluyoruz. TP Vision olarak önümüzdeki dönemlerde de tasarıma olan odağımızı devam ettirirken, gençlerimizin yaratıcılıklarını teşvik etmeye de devam edeceğiz“. 
“Bu sihirli kutuya uçuyormuş hissi vermek istedim”
Etkinlikte yarışmada ilk üçe giren tasarımların sahibi gençler de tasarım hikayelerini basınla paylaştı. Yarışmada birincilik ipini “Box” adlı tasarımıyla göğüsleyen Yalçın Çelikdemir, tasarım sürecinin hikayesini şu sözlerle dile getirdi: “Tasarımım olan televizyon, uzaktan kumandayla veya televizyon paneli üzerine sihirli bir dokunuşla, mekan içerisinde ekranı kaybederek gizemli hale geliyor. Bu televizyon  farklı renk seçenekleri ve geometrik formu ile mekanlara estetik katacak. Duvara bir askı aparatıyla asıldığı gibi kolay taşınabilirliği sayesinde dış mekanlarda portatif şeffaf ayaklarla sabitleyip bu sihirli kutuya uçuyormuş hissi de verilebilir.Gelişen teknolojiyle birlikte bu kutunun küçülmesi hatta giderek bir çizgi haline dönüşmesini düşünmek genç bir tasarımcı olarak bana büyük heyecan veriyor. Yarışmada ikinciliği “Extend“ adlı projesiyle kazanan  Mehmet Oğuz ve üçüncülüğü “Hologram“ adlı projesiyle elde eden İdil Kantarcı da tasarım hikayelerini aktardılar.  Etkinlikte ayrıca yarışmanın jüri üyeleri de oylama süreci ve tasarımlar hakkında görüşlerini açıkladılar. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Philips TV & Sound’dan bayrama özel içerik önerileri!
  • 11.07.2022 11:31

Philips TV & Sound’dan bayrama özel içerik önerileri!

Güzel bir seyir keyfi, iyi bir televizyonla ikiye katlanıyor. Philips TV’lerde k ...

Philips TV'nin yeni modelleri bu yıl piyasaya çıkıyor
  • 27.01.2021 15:51

Philips TV'nin yeni modelleri bu yıl piyasaya çıkıyor

Philips TV; 2021 yılının ilk yarısında yeni XXL OLED panelleri, MiniLED teknoloj ...

Philips TV'den herkesin ilgisini çekecek 5 hediye alternatifi!
  • 08.12.2020 10:46

Philips TV'den herkesin ilgisini çekecek 5 hediye alternatifi!

Philips TV & Sound, herkese ve her keseye hitap edecek ideal yeni yıl hediyesi a ...

TP Vision, Avrupa pazarında rekor kırdı!
  • 04.12.2020 10:50

TP Vision, Avrupa pazarında rekor kırdı!

Philips TV & Sound’ın Avrupa’daki marka lisans ortağı TP Vision 2020’de TV ve so ...

Philips TV, 2013 yılını zengin içerikli Smart TV markası olarak kapatıyor
  • 16.12.2013 16:42

Philips TV, 2013 yılını zengin içerikli Smart TV markası olarak kapatıyor

Philips TV’ler içerikteki öncü konumunu yepyeni uygulamalarla güçlendiriyor ...