maritbet girişmaritbet
Panora GYO gong töreni ile birlikte Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı!

Panora GYO gong töreni ile birlikte Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı!

“Çifte Garanti” sloganıyla Deniz Yatırım liderliğinde halka açılan Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, bugün düzenlenen gong töreniyle Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı

“Çifte Garanti” sloganıyla Deniz Yatırım liderliğinde halka açılan Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, bugün düzenlenen gong töreniyle Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Üç kata yakın talep toplayarak başarılı bir halka arz gerçekleştiren ve yüzde 25'inihalka açan Panora GYO, 408,9 milyon lira piyasa değeriyle borsaya ‘merhaba' dedi. Şirket, “PAGYO” koduyla borsada işlem görecek.

Panora GYO halka arzı sayesinde Borsa İstanbul yeni yatırımcılar da kazandı. Bu halka arzla 875 yatırımcı ilk kez borsa ile tanışırken, son bir yıldır işlem yapmayan bin 440 yatırımcı da tekrar işlem yapmış oldu.

Portföyünde Ankara'nın gözde alışveriş ve yaşam merkezi Panora'yı bulunduran Panora GYO, “dağıtılabilir kârının en az yüzde 75'ini nakit olarak dağıtma” garantisiyle borsadaki en yüksek nakit temettü dağıtımını taahhüt eden şirket olacak. Ayrıca 4,70 liradan halka arz edilen payların tamamı için 90 günün sonunda 4,76 liradan geri alım garantisi verilmiş durumda.

Panora GYO örnek olsun

Borsa İstanbul, Panora GYO ve Deniz Yatırım yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen halka arz gong töreninde bir konuşma yapan Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz, “Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin halka arzı vesilesiyle Borsa İstanbul olarak büyük memnuniyet duyuyoruz. Gayrimenkul projelerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi Türkiye'nin büyümesinde etkili olmaktadır” dedi. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Alışveriş ve Yaşam Merkezleri, istihdam yaratan, kayıtlı ekonomiyi güçlendiren, müşteri memnuniyeti yüksek alışveriş imkanı sağlayan, perakende sektörünün modern yüzü olarak hayatımızda yer almaktadır. Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin portföyünde yer alan Panora AVM de mağaza karmasıyla, konsept sokaklarıyla ve mağaza markalarıyla hizmet vermektedir. Halka arzın Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'ye ve sermaye piyasamıza hayırlı olmasını diliyor, bu vesileyle diğer şirketlerimizi de sermaye piyasalarının sunmuş olduğu avantajlardan yararlanmaya davet ediyoruz.”

Panora GYO temettüde BIST lideri

Panora GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sacit Güran da, Panora GYO olarak, Çankaya Oran'da faaliyet gösteren Panora'yı portföylerinde bulundurduklarını belirterek, “Yüzde 100'e yakın doluluk oranıyla çalışan, büyük markalara ev sahipliği yapan, düzenli artan kira gelirine ve istikrarlı kârlılığa sahip, yatırımını tamamlamış, kaynak ihtiyacı olmayan, dolayısıyla kârını ortaklarıyla paylaşan, borçsuz bir şirket olarak yatırımcıların huzuruna çıktık” dedi.

Yatırımcıya “Çifte Garanti” sözüyle halka açıldıklarını hatırlatan ve bu sözün yatırımcılarda karşılık bulduğunu belirten Güran, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde bir ilk olarak, en az yüzde 75 nakit temettü dağıtım garantisiyle, en yüksek oranda nakit kâr payı dağıtma taahhüdü veren Borsa İstanbul şirketi olarak bugün buradayız. Her ne kadar taahhüdümüz böyle olsa da amacımız, son üç yıldır olduğu gibi, dağıtılabilir kârımızın tamamını nakit temettü olarak ortaklarımızla paylaşmaya devam etmektir. Kâr marjlarının azaldığı, yatırımcıların güvenli liman aradığı, halka açık şirketlerin kâr payı dağıtım politikasının daha çok önem kazandığı günümüz koşullarında temettü politikamızın yatırımcılar tarafından ilgiyle karşılandığını görmek bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Öte yandan, ortak satışı yoluyla paylarını halka arz edenler olarak, 4.70 liradan arz ettiğimiz payların tamamını 90 gün sonra 4.76 liradan geri almayı garanti ettiğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”

53 ortaktan 5 bin ortağa

Geçen hafta tamamlanan halka arza yatırımcıların büyük teveccüh gösterdiklerini ifade eden Güran, “Üç kata yakın talep toplandı. Planlandığı şekliyle payların yüzde 90'ı yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 10'u ise yurt içi kurumsal yatırımcılara satıldı. Ankara merkezli bir şirket olmamıza rağmen ülkemizin tam80 ilinden talep gelmiş olması bizleri ayrıca sevindirdi. Ankara'dan gelen taleplerin İstanbul'dan daha fazla olmasını da Ankara'nın kendi markasına sahip çıkmasının güzel bir örneği olarak kurumsal tarihimize gururla not düştük. Talep sıralamasında üçüncü sırada yer alan İzmir'i Muğla, Antalya ve Bursa takip etti” dedi.

“53 ortaklı bir yapıdan bir anda 5 bini aşkın ortağa ulaşmış, sadece şirket değeri ve mali performansıyla değil ortak sayısıyla da büyük bir şirket haline gelmiş olmanın heyecanını yaşıyoruz” diyen Güran, “Şimdi hedefimiz, yeni ortaklarımızla birlikte ve onlardan aldığımız güçle, kârlı, sağlıklı, istikrarlı ve hızlı büyümemizi artırarak devam ettirmektir. Ankara'mızın sosyal ve ekonomik yaşamına ve ülkemiz ekonomisine sağladığımız katma değeri sürdürürken, ortaklarımızla birlikte büyümeyi, daha çok kazanırken, kazandıklarımızı tüm ortaklarımızla paylaşmayı arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Halka arz süresince gösterdikleri ilgi ve desteklerinden dolayı SPK ve Borsa İstanbul'un yönetici ve uzmanları ile konsorsiyum lideri Deniz Yatırım'a, konsorsiyum üyesi aracı kurumlara, yatırımcılara, basın temsilcilerine ve çözüm ortaklarına teşekkür eden Güran sözlerini, “Merhaba Borsa İstanbul, biz geldik, hoş geldik, iyi ki geldik!..” diye tamamladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Panora GYO halka arz toplantısı için tıklayın!
  • 08.05.2013 15:55

Panora GYO halka arz toplantısı için tıklayın!

Halka arz için Deniz Yatırım'la anlaşan Panora GYO'nun basın toplantısı emlaktas ...

Panora GYO tanıtım filmi için tıklayın!
  • 08.05.2013 15:02

Panora GYO tanıtım filmi için tıklayın!

Halka arz edilen Panora GYO'nun tanıtım filmi emlaktasondakika.com farkıyla yayı ...

Sinan Aygün, Panora GYO’dan istifa etti!
  • 18.02.2021 08:44

Sinan Aygün, Panora GYO’dan istifa etti!

Panora GYO'da yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden Sinan Aydın Aygün'ün yerine ...

Panora GYO artık TSKB Gayrimenkul Değerleme ile işbirliğinde
  • 24.01.2017 08:36

Panora GYO artık TSKB Gayrimenkul Değerleme ile işbirliğinde

Panora GYO, 2017 yılı için TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş ile anlaştı. Şirket, s ...

Panora GYO'nun net dönem kârı...
  • 19.08.2014 11:43

Panora GYO'nun net dönem kârı...

Panora GYO, 1 Ocak 2014 ile 30 Haziran 2014 tarihlerine ait faaliyet raporunu aç ...

Panora GYO 2013 yılı faaliyet raporunu hazırlattı
  • 01.03.2014 10:13

Panora GYO 2013 yılı faaliyet raporunu hazırlattı

Panora GYO, 1 Ocak 2013 ile 31 Aralık 2013 dönemine ilişkin faaliyet raporu ve f ...