maritbet girişmaritbet
Nolte, Express markasıyla Türkiye’de lider olma hedefinde!

Nolte, Express markasıyla Türkiye’de lider olma hedefinde!

Dünyanın önde gelen mutfak markalarından Alman Nolte, yeni oluşturduğu alt markası 'Express' ile gözünü Türkiye'de liderliğe dikti

 

Dünyanın önde gelen mutfak markalarından Alman Nolte, yeni oluşturduğu alt markası 'Express' ile gözünü Türkiye'de liderliğe dikti. Hızlı üretilip 20 günde müşteriye teslim edilebilen Express mutfakta fiyatlar da yüzde 30-35 oranında aşağıya çekilmiş. 2009 yılında Türkiye'ye yerleşen Alman markanın yurtdışındaki ilk ve tek şirketi olan Nolte Türkiye'nin Genel Müdürü Sebahattin Gürel, Almanya'daki merkezin Nolte Türkiye'ye çok güvendiğini belirterek "Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkeleri yakında Türkiye'ye bağlanacak" dedi.

Orta vadede Türkiye'de üretime geçmeyi planladıklarının da müjdesini veren Gürel, "Sıfırdan fabrika kurmak yerine şirket de satın alabiliriz. Bölge olarak da İstanbul- İzmit hattını düşünüyoruz" diye konuştu. Gürel, yeni ürünlerini ve Nolte'nin hedeflerini Hürriyet Emlak'a anlattı.

İnşaat sektörü son yıllarda iyi bir ivmeyle gidiyor. Sizde durum nedir ?

- İnşaat sektörünün iyi gitmesi tabi ki bizim için de faydalı bir şey. Çünkü inşaatlar arttıkça biliyorsunuz ki kalite de eskiye göre çok çok artıyor. İnsanlar sadece dış cephe dış malzemede değil aynı zamanda bütün malzemelerde kaliteyi arıyor. Müteahhitler de banyo, mutfak ve seramikte iyi markalan bir araya getirip onları pazarlamaya çalışıyor.

Çünkü baktığımız zaman bir evde ne varsa hepsi aynıdır. Müteahhit kaliteli markayla çalıştığında onu kendi ismiyle kullanıyor ve piyasaya pazarlıyor. İnşaatların çoğalması bizim de işimize geliyor. Tabi bir taraftan da perakendeyi de baltalamış oluyor. Bizde yapılan satışlarda oranların yüzde 60 toplu işler, yüzde 40 perakende diyebiliriz.

Kentsel dönüşüm, 2B, yabancılara mülk satışı gibi kanunlar çıkıyor sizin beklentiniz nedir bu konuda?

- Bodrum ve İstanbul bizim için ilginç pazar. Yabancılara satış oranımız yüksek. Baktığınız zaman Almanlar, İngilizler, Azeriler, Ruslar Bodrum, Çeşme ve İstanbul gibi yerlerde ev edinmeye, arsa edinmeye başlıyorlar.

Bu da bizim için iyi. Yabancılar genelde bildiği tanıdığı markayı istiyor.

Yeni projelerde çalıştığınız markalar hangileri? Hangi projelerde varsınız?

- Bir kısmıyla çalışıyoruz bir kısmıyla zaman zaman çalışıyoruz bir kısmıyla da artık çalışmıyoruz. Bazıları artık kendilerinin marka olduğunu düşünüyor ve işlerinde artık marka kullanmaya gerek duymuyorlar. Daha fazla kâr yapabilmek için daha uygun, daha ucuz ürünlere gitmeye başlıyorlar. Çoğu tanınmış inşaat şirketleriyle çalıştık ya da çalışıyoruz. Suryapı, Ağaoğlu, Seba İnşaat bunlardan bazıları.

Büyümeniz ne durumda? 2009'da geldiğiniz Türkiye'de nasıl bir ivme yakaladınız?

- İlk hedefimiz Alman mutfak markalan arasında birinci olmaktı, onu ilk yılımızda başardık, ikinci hedefimiz bütün yabancı mutfak satışlarında birinci olmaktı onu da 2011 yılında başardık. Gelecek yıllarda da ilk 3'e girmeyi hedefliyoruz. Çünkü iki markayla beraber Türkiye'de ilk 3'ü hedefliyoruz.

Nolte'den bakıldığında zaman Türkiye diğer pazarlara ülkelere göre nasıl bir performans gösteriyor?

- Nolte'nin Türkiye'ye bakış açısı çok farklı.

Nolte'nin Türkiye dışında yabancı bir ülkede bir şirketi yok. Nolte Almanya olarak hepsi Almanya'da. Biz Türkiye'ye güveniyoruz. Bu nedenle 2009'da benim de desteğimle Nolte Almanya dışındaki ilk şirketini Türkiye'de kurdu. 57 ülkede de satılıyoruz. Türkiye ilk ve tek. Yani Türk pazarına çok iyi bakıyorlar, güveniyorlar ve inanıyorlar.

Başka ülkeleri size bağlayacaklar mı?

-Evet öyle bir düşünce var. Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu gibi. Düşünün Almanya'dan Arabistan'a veya İran'a hizmet vermek kolay olmaz ancak bir Türk bunu çok daha kolay uygular. Yani din, dil, kültür gibi her türlü faktör var. Yani Türkiye Cumhuriyeti altında Ortadoğu'nun merkezi Türkiye olacak.

Yani gelecek 1-2 yıl içerisinde olur. Biz daha önce 2008-2009'da Türkiye'de bir şirket satın almayı düşünüyorduk. Olmadı. Biz de geldik.

Şimdilik kendi şirketimizi kurduk. Ve aynı zamanda da Almanya'da işte böyle yerlilerle rekabet edecek bir marka daha kurduk. Onun ismi de Ekspres Nolte oldu. O da böyle toplu işlere ve perakende işlere yönelik.

Nolte 'Express' markasıyla ikinci bir marka oluşturdunuz. Ne kadar fark var ikisi arasında? Ekspress'te hedef nedir?

- Express'in fiyatı yüzde 30-35 gibi daha uygun. Yani yerli markalarla 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyatta. Ekspress'te hedefimiz ilk yıl için 5 bin mutfak. Zaten bunun yansından fazlasını şu an sattık. Türkiye genelinde şu anda 10 bayimiz var. Bu da mutfak markalan arasında yüksek bir oran. Express mutfaklar adı gibi hızlı üretimi yapılıp teslim edilebiliyor. Hedefimiz Express mutfaklarda 1 yılda 10 milyon liralık ciro. Şimdi bütün ithal mutfakçıların 1-2 mağazası varken bizim 10 tane var. Bu yılsonuna kadar 5 mağaza birden açacağız. Biz her şehirde olamayız, her şehirde satamayız.

Çünkü bu işin Mercedes'i BMWsiyiz.

Türkiye'de yatırım düşünüyor musunuz?

- Orta vadede, 2015 gibi Türkiye'de üretime geçebiliriz. Bölge olarak zaten İstanbul- İzmit hattında olur. Kendimiz bir şirket de satın alabiliriz öyle bir ihtimal de var. Yani fabrikayı sıfırdan kurmak yerme varolan bir şirketi satın alıp kendi know-how'ımızla birleştirip bizim standartlarımıza yükseltip üretim yapabiliriz. Hatta bu daha da iyi olabilir.

Ömür Kırbaşlı/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nolte Türkiye’de mutfak fabrikası açmaya hazırlanıyor
  • 14.10.2013 10:34

Nolte Türkiye’de mutfak fabrikası açmaya hazırlanıyor

Günde 750 adet üretim ve yüksek satış kapasitesiyle Nolte Avrupa’da da ilk 3’te ...

Nolte, Türkiye'de üretim planları yapmaya başladı!
  • 24.09.2013 09:25

Nolte, Türkiye'de üretim planları yapmaya başladı!

Nolte, Türkiye pazarında bu yıl yüzde 150 oranında büyüme hedefliyor ...

Nolte 20 yeni mağaza açmayı hedefliyor!
  • 25.04.2013 14:17

Nolte 20 yeni mağaza açmayı hedefliyor!

Mutfak ve yatak odası ile geliştirdiği ürün portföyüne dolap tasarımları gibi al ...

Nolte, Kalamış’ta Express Mutfak Mağazası açtı!
  • 03.09.2012 09:26

Nolte, Kalamış’ta Express Mutfak Mağazası açtı!

Mutfak ve yatak odası tasarımlarıyla evlere ayrıcalık ve kalite sunan Alman mark ...

Nolte, Express markasıyla Türkiye’de lider olma hedefinde!
  • 05.08.2012 13:24

Nolte, Express markasıyla Türkiye’de lider olma hedefinde!

Dünyanın önde gelen mutfak markalarından Alman Nolte, yeni oluşturduğu alt marka ...

Nolte, mutfak çekmece ve dolapları ile farklılık peşinde!
  • 23.07.2012 16:26

Nolte, mutfak çekmece ve dolapları ile farklılık peşinde!

Birbirinden şık mutfak tasarımlarıyla tüm dünyada haklı bir üne sahip olan Alman ...