maritbet girişmaritbet
Nef ve Amstar ortak projeler geliştirecek

Nef ve Amstar ortak projeler geliştirecek

Türkiye’nin ilk global gayrimenkul firması olmaya aday Nef, Amerikalı gayrimenkul yatırım fonu yöneticisi Amstar ile niyet anlaşması imzaladı.

2014 yılının ardından 2015 yılında da Türkiye'nin en hızlı ve en çok satış yapan konut geliştiricisi konumundaki NEF, uluslararası işbirlikleriyle Türkiye'nin ilk global gayrimenkul markası olma hedefine hızla ilerliyor. NEF bu konuda son olarak, dünya genelinde 2 milyar dolar varlık yöneten Amerikalı gayrimenkul yatırım fonu yöneticisi Amstar ile proje ortaklıkları kurmak için niyet anlaşması imzaladı.

Yurtiçi ve yurtdışında projeler devam ediyor

Tasarıma verdiği önem ve sektöre getirdiği Foldhome, Garantili Proje ve Kolay Yatırım gibi inovasyonlarla rakiplerinden ayrışan Nef, Ekim 2015'te biten 10 aylık dönem içinde, 1.2 Milyar TL'nin üzerinde satış cirosuna ulaştı. Aynı dönemde Topkapı ve Kağıthane'deki projelerinin yapımına başlayan ve bu projeler için toplam 514 milyon TL yatırım bütçesi ayıran şirket, uluslararası bir marka olma hedefiyle yurt içi ve yurt dışındaki projelerini sürdürüyor. Amerika'da yatırıma başlayan ilk Türk firması olarak Nef'in New York, Chicago ve Minneapolis gibi dünya şehirlerinde de projeleri bulunuyor. Şirket 2016 yılında satışını tamamladığı 6 projenin de müşterilerine teslimini gerçekleştirecek.

“Ülke ekonomisine katkı sağlayacak”

Amstar ile gerçekleştirilen ortaklıkla Nef'in yatırım gücüne güç katmayı planladıklarını aktaran Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, “Sadece beş yıl içinde global arenada “know-how”, fikir ve proje ihraç eden bir markaya dönüşmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İmzaladığımız bu anlaşma ile ülkemizde gerçekleştirilecek konut ve karma projelerde Amstar ile birlikte çalışacağız. Bu anlaşmanın sektörümüze ve ülkemiz ekonomisine de olumlu katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz” dedi.

“Nef ile Türkiye'de çok kaliteli ve cazip projeler gerçekleştireceğiz”

Türkiye'de konut sektörünün dinamiklerinin çok pozitif olduğunu söyleyen Amstar Global Partners Yönetici Direktörü Henry Morris, “Artan nüfus, devam eden şehirleşme, yaygınlaşan konut kredisi ve son on yılda üç kat artan gelir seviyesi Türkiye'de konut talebini uzun yıllar güçlü tutacak. Ayrıca önümüzdeki yirmi yıl içerisinde deprem riskinden dolayı 6.5 milyon konutun kentsel dönüşümle yenilenmesi gerekiyor.” Yakın zamanda Nef ile ortak projelerini açıklayacaklarını vurgulayan Morris, “Bu sektörün liderlerinden Nef ile ortak proje geliştirecek olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nef ve Amstar ortak projeler geliştirecek
  • 05.12.2015 11:40

Nef ve Amstar ortak projeler geliştirecek

Türkiye’nin ilk global gayrimenkul firması olmaya aday Nef, Amerikalı gayrimenku ...