maritbet girişmaritbet
Multi Türkiye'de halka açılıyor

Multi Türkiye'de halka açılıyor

Turkmall ile yolları ayırdıktan sonra yoluna tek başına devam eden Multi Corporation, yüzde 26'sını Kanada Emeklilik Fonu'na sattığı gayrimenkul yatırım ortaklığını büyütüp 2012'de Türkiye'de halka açacak

 

Türkiye'de Turkmall ile birlikte inşa ettikleri Forum isimli alışveriş merkezleri (AVM) ile ismini duyuran Multi, 2008 yılında kurduğu ve yüzde 26'sını Kanada Emeklilik Fonu'na sattığı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) şirketi Forum Türkiye Fonu'nu 2012'de halka açıyor. Turkmall ile yollarını ayırdıklarını ve şu anda hiçbir bağları olmadığını belirten Multi Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Hans van Veggel, "GYO'yu 2008'de Türkiye'de kurduk. Bu şekilde Kanadalı yatırımcıları da Türkiye'ye getirmiş olduk" dedi.

Multi Development Türkiye Varlık Yönetimi ve Forum Türkiye Fonu CEO'su Cem Bodur, Türkiye'deki 17 AVM projesi tamamlandığında fonun elindeki büyüklüğünü 3 milyar euroya ulaşacağını söyledi. Fonu'nun yüzde 26'sını Kanada Emeklilik Fonu'na 250 milyon euroya sattıklarını dile getiren Bodur, "Halka arzımızın en az 1.3 milyar euro üzerinde olmasını bekliyoruz. Şirketi Multi'den bağımsız bir konuma getirdik. Yani halka açılmak isteyen başka firmalarla da ortaklık yapabiliriz" dedi.  

TÜRKİYE 1. SIRADA
Yurtdışında Türkiye'de de yatırımları olan AVM geliştirme firması Corio ile yaptıkları işbirlikleri hakkında da bilgi veren Veggel, Corio ile İspanya, Portekiz ve Almanya'da 1.5 milyar euroluk proje gerçekleştireceklerini Türkiye'de de Corio ile 1-1.5 yıl içinde yeni projeler için işbirliği yapabileceklerini, fırsatlara bakacaklarını söyledi. Veggel, Türkiye'deki projelerin şirketin üçte birini oluşturduğunu 11 projenin tamamı bittiğinde de Türkiye'nin en büyük operasyonları haline geleceğini ifade etti.
 
Türkleri hem Doğu'ya hem Batı'ya çekeceğiz
Türkiye'de doğu illerinde AVM projelerini artıracaklarını Diyarbakır, Gaziantep, Elazığ'a da AVM inşa edeceklerini dile getiren Multi Development Türkiye CEO'su Hulusi Belgü, bir yandan da Türk perakendecileri Avrupa'ya götürmek istediklerini söyledi. Şu an 8 olan AVM sayısını 2012 yılına kadar 17'ye çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Belgü, yeni yapılacak 7 AVM için 1 milyar euroluk yatırım yapacaklarını söyledi.
 
Dört araziye konut ve ofis gelecek
AVM'leri Forum ismiyle açacak firmanın üç ay içinde Gaziantep'te AVM inşaatına başlayacağını belirten Belgü, "Elimizde kalan 4 araziyi ise AVM dışındaki konut ve ofis projelerine ayırdık" dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz